Америка

Мама, отићи ћу код Путина у Русију! – прети петогодишњи син Саманте Пауер (представнице САД у ОУН)


09.12.2014. Регнум.ру
Превод: Нада Љубић

Представница САД у ОУН Саманта Пауер (Samantha Power), говорећи на скупу у Центру за стратешка и међународна истраживања на тему „Паметна жена, паметна моћ“ (Smart women, smart power), изјавила је да јој један од њених синова, када се свађају, прети да ће отићи Путину у Русију.

«Мрзим те – говори петогодишњи дечак у нападу гнева — отићи ћу код Путина у Русију!» По речима саме Пауер, дечак је осетљив и саосећајан. Она сматра да је њена материнска дужност да «објасним мојој деци шта је лоше, а шта је добро». Очигледно, оним што га је научила да је лоше, дечак и плаши мајку.

Потсетимо, новинар и политолог по образовању Саманта Пауер је постала стални представник САД у УН августа 2013. године. Дотле је била професор Харвардског универзитета, а током предизборне кампање и виши саветник председника САД Барака Обаме за питања спољне политике.

Серија скупова «Smart women, Smart power» Центра за стратешка и међународна истраживања посвећена је разматрању актуелних светских питања од стране жена – представница пословне, интелектуалне и политичке елите.

2 replies »