АКТУЕЛНО

СРАМОТА ДА ДРЖАВА НЕМА ЕВИДЕНЦИЈУ КОЛИКО ВЕТЕРАНА ИМА: „Илегална“ јавна расправа о новом борачком закону!!!


Не зна држава наша колико ветерана и има уопште, каже нема евиденцију! Толико година чекања на закон а ни евиденцију немају колико је тачно људи учествовало у рату? Па за кога се закон и прави и ко прави тај закон? Каже држава да је то 28. „еминентних“ и стручних личности правило закон! А никога нису ни питали од борачке популације шта их мучи и шта им треба!?!
И опет после толико година „чекања“ на закон све се свело на „илегалне“ јавне расправе у 4. највећа града у Србији (Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац) и то за мање од две седмице и по два часа за сваку расправу, 5. минута по учеснику у расправи. (мада би и неки минут и неки сат више, али да не шкртаримо бар са часовима и минутима)

12. 12. 2014. , за ФБР приредила Биљана Диковић

дан ветерана видовдан

Преносимо у целости „извештај“ са те „јавне расправе“ који је направио Ненад Станић на порталу ДАН ВЕТЕРАНА ВИДОВДАН.

„Илегална“ јавна расправа о новом борачком закону!!!

Бих јуче на тој „јавној расправи“ о борачком закону овде у Београду. Подрум, загушљиво, нигде јавности, мислим на такозване медије, нигде ни друга министра нам борачког. (да је била нека „златна“ сабља за доделу, вероватно би друг министар и дошао?) Дошло људи колико је дошло. Буне се, критикују, подржавају „предлог закона“ и тд… И ја устадох рекох шта рекох, и то је у суштини тако било….

Хоћу да кажем да је опет и по ко зна који пут ова наша „држава“ показала неозбиљност, неодговорност и неспремност да коначно и искрено изађе у сусрет целој борачкој популацији, и покаже да има жеље и воље да помогне у решавању нагомиланих проблема.

Не зна држава наша колико ветерана и има уопште, каже нема евиденцију! Толико година чекања на закон а ни евиденцију немају колико је тачно људи учествовало у рату? Па за кога се закон и прави и ко прави тај закон? Каже држава да је то 28. „еминентних“ и стручних личности правило закон! А никога нису ни питали од борачке популације шта их мучи и шта им треба!?!

И опет после толико година „чекања“ на закон све се свело на „илегалне“ јавне расправе у 4. највећа града у Србији (Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац) и то за мање од две седмице и по два часа за сваку расправу, 5. минута по учеснику у расправи.(мада би и неки минут и неки сат више, али да не шкртаримо бар са часовима и минутима)

О закону који треба да покрије целу (ускраћену – окупирану) територију Србије, „јавно“ се расправља у ЧЕТИРИ града? Еј ДРЖАВО, где су Чачак, Краљево, Крушевац, Ужице, Ваљево, Пирот, Зајечар, Смедерево, Пожаревац, Лесковац, Врање, Зрењанин, Бачка Паланка, Сремска Митровица, Суботица, Вршац, Кикинда, Приштина, Косовска Митровица, Пећ, Гњилане, Призрен, и тако даље, и тако ближе?!?!?!? Где да оде ветеран из Пријепоља, Бајине Баште или Лознице на ту такозвану јавну расправу? Па ваљда је сваки појединац требао да учествује у тој расправи, ако није могао да учествује у прављењу тог закона, који се и тиче баш њега тог појединца, као и целине наравно!?

И опет држава намеће своје, не питајући нас ништа, држећи нас у подређеном положају. Све ће се у суштини свести где или ком члану закона ко ће да припадне, и колико коме ускратити, и како избалансирати буџет са тим баластом или теретом – оптерећењем за државу, званим борачка популација, ратни војни инвалиди, породице погинулих бораца, ратни ветерани и тд…

Понаша се „наша“ држава према нама као да јој ми дугујемо нешто, а дали смо све што смо могли. Здравље, око, руку, ногу, ГЛАВУ!!! Ми смо се испрсили колико смо могли и не дугујемо никоме ништа више. Сада државо испрси се ти!!!

А нико ни да помене зашто по Србији нема споменика за погинуле ратнике из ових ратова, осим у неколико градова!?

А тек она СРАМОТА од такозваног споменика на Савском Тргу у Београду?!?

споменик
Две плоче, метална и стаклена као прозор, не зна се са једног метра шта је то ту и шта представља.

Нигде државног обележја, грба, заставе, ни једног јединог имена нема!

А треба да представља спомен обележје свим погинулим ратницима из ратова 1990. – 1999.!!!
То је по мени НАЈВЕЋА СРАМОТА СРБИЈЕ!!! 

Немамо један дан у години, као што свуда у свету има и постоји такав и тај дан, који би обележавали као ДАН ВЕТЕРАНА, код нас би требало да буде на Видовдан, што је и по логици и по традицији…
Немамо такав дан када би се мртвих ратника сетили а живим ратницима указали заслужено поштовање!

Поштовање? Нема га уопште. Никаква је држава која не поштује своје ратнике. Никаква и јадна, и таква ће бити све док не исправи ту велику неправду. 

Нема ту више поштовања никаквог од стране државе према целокупној борачкој популацији, што и показује сада како је приступила са овим нацртом закона и такозваној расправи о истом….

Како год да буде и шта год да буде, нама ратницима нема ничега доброг без наше братске слоге, јер без уједињења нема нам спасења.

Ја тако и мислим и осећам а ви браћо како год хоћете.
Живи били…

Братски – Ненад Станић

 „Дан Ветерана – Видовдан“

hrn705[1]

2 replies »

  1. Da raščistimo… sledeću revoluciju predvodiće ratni veterani… A kad se to desi, jer više nema dileme da će da se desi, mi ćemo pisati zakone i mi ćemo ih sprovoditi i to preko sudija koje ćemo mi da postavimo. Svi i svako će da ide na reviziju! Ali baš svako! I neće biti nikakvog zastarevanja, neće biti nikakvihj „rupa u zakonu“, neće biti skupo plaćenih kurvi od advokata i naročito neće biti nepotizma u pravosuđu! Ko pobegne od Ruke Pravde biće lovljen po celom svetu i to će da rade ove zločinačke obaveštajne službe, koje ćemo mi veterani da reformišemo. Naravno, prvo ćemo da se obračunamo sa ovim „pretorijancima“, na platnom spisku zapadnih obaveštajnih službi. Svaki pojedinačni kurvin kopilan, koji je verno služio zapadnom imperijalizmu iz lukrativnih razloga… pa …. je najmanje što će da ga snađe, uz oduzimanje celokupne pokretne i nepokretne imovine celoj porodici. Nepravedno? A ovo što rade je pravedno? Osveta? Neka bude osveta! Ovaj lopovski sistem povlašćenih kasti će biti uništen do temelja i mi ćemo da stvaramo novi sistem vrednosti, gde će sve, ali apsolutno sve, privilegije da imaju oni koji su oružjem branili ovu zemlju i srpski Nacion i tačka! Svi ostali? Pa moraćete da revidirate svoje prioritete u skladu sa tim. I da, nacionalne manjine će imati u dlaku ista prava koja imaju i naši Srbi u njihovim nominalnim zemljama! Nikakve „pozitivne diskriminacije“ za njih više biti neće, pa ako im se ne sviđa, slobodno mogu da se nose u pi..u materinu, a za one koji dignu ruku na državu, sleduje …. zid, po k… postupku. Fašizam? Nemate vi pojma šta je fašizam… ali neka vam bude, jer ovaj sistem je gori od fašizma, pa prema tome sve što dođe posle njega je napredak po difoltu. „Ravnoteža gladi“ mora da bude apsolutna. a kome se to ne sviđa, neka ide tamo gde će da bude tretiran „ko malo vode na dlanu“. Tačka! O meni i mojim pravima, kao i pravima mojih saboraca od 90-te naovamo će da odlučuju politikantske profuknjače, najgori šljam koje je ovaj narod iznedrio? Nikada! Od vas kurveštije ništa mi ne treba, … vama bagro na zemlji!

    Свиђа ми се