Драган Ђоговић

Ексклузивно: Вучић послао у Брисел депешу са седам услова, за наставак преговора о уласку Србије у ЕУ?


Пише: Драган Ђоговић*
29.12.2014.

Да није све тако јадно и жалосно у српској политици и да ипак у њој има достојанства, части и бриге о државним и националним интересима, доказао је коначно српски премијер Вучић, уручивши на све опште изненађење бриселским челницима депешу са седам услова, за наставак преговора о приступу Србије у Европску унију.

aleksandar-vucic-1371547539-327049

Како сам сазнао из свог повјерљивог извора у Бриселу, са пристиглим условима из Београда упознати су већ сви посланици у Европском парламенту и о њима ће се расправљати одмах по завршетку Новогодишњих празника.

Образложење услова:

Тачка (А) – Услов 1.)

Влада Србије захтијева у првом услову, да се у наставку преговора прекине досадашња пракса европских званичника, који су пристизали у Београд са прутом и шаргарепом у гепеку, те да од сада могу само још да носе са собом прут од бамбусове трске, која због своје структуре у примјени мање боли од до сада практиковане тврде храстовине, а да у потпуности изоставе шаргарепу, јер су од њеног силног грицкања, због велике концетрације каротина који се у њој налази, сви чланови српске Владе попримили пожутелу боју лица због које је на кинеском самиту у Београду, долазило до пометње и забуна.

За примјер се наводи, да је албански премијер Еди Рама, једног члана српске Владе грешком замјенио са Кинезом и лобирао код њега да Кина призна Косово.

Осим тога, испоставило се такође, да су многи други званичници избјегавали да српским политичарима стисну руку током сусрета, из бојазни и сумње да болују можда од жутице.

Алтернативна рјешења умјесто шаргарепе, Влада предлаже неко друго егзотично воће…јапанску јабуку, каки, чикита банане, или томе нешто слично.

Тачка (Б) – Услов 2.)

У другом услову Влада Србије наводи, да је веома забринута увођењем најновијих пакета мјера у превазилажењу економске кризе у Унији, па из тог разлога Бриселу строго препоручује да у свој тим стручњака уврсти и српске економске експерте – екселентан стручни кадар којем Влада слијепо вјерује и који ће својим доказаним знањем закурбулати европски економско-финансијски маркет. Српска Влада тиме не жели ништа да рискира, јер свјесно и озбиљно рачуна да уђе у пропалу а не економско јаку Европску унију.

Тачка (Ц) – Услов 3.)

У трећем услову српска Влада тражи хитан пријем Србије у НАТО јер је сагласна са ставом спољње политике Запада да је то једини дозвољен начин на који се може што више приближити Русији.

Тачка (Д) – Услов 4.)

Четвртим условом српска Влада захтијева да се, у складу са Европском конвенцијом о људским правима, српском народу у Србији гарантују иста сва права која посједују све остале националне мањине у Републици Србији.

Тачка (Е) – Услов 5.)

Српска Влада се под овом тачком опозива на посебну одредбу Европске уније, по којој Србија има дозволу да уколико буде имала потребу, репутације и промоције ради, да се на некога жестоко истресе, протрља му нос и за уши потегли, да то може учинити искључиво само предсједнику радикала Војиславу Шешељу.

Стога се овим петим условом захтијева од Брисела, да се у случају таквог акта и потенцијалне самоодбране Шешеља, на што Влада са зебњом калкулира, обезбједи адекватна савремена медицинска њега члановима Владе, а Шешељ обавезно строго казни.

Тачка (Ф) – Услов 6.)

Шестом тачком Брисел се условљава да Србији анулира све издате штетне кредите, јер се у међувремену испоставило да је потписницима кредитних уговора са српске стране украден лични идентитет.

Тачка (Г) – Услов 7.)

Седмом последњом тачком српска Влада условом налаже да Брисел обузда аустријског министра Курца, који се презентовано уздигао и својим поступцима прети да поремети блажене односе Брисел – Београд.

Влада инсистира да се Брисел стриктно држи тајног договора по којем се питање признања Косова оставља за финални крај преговора, а Курц до тада сусдржи од излива из свог става.

Сањати није гријех! Неки мудрац једном рече, да луцидне снове треба записати, да не би постали јава – ево ја своје записах.

_________

*О аутору:

dragan djogovic

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста.
Рођен у Сарајеву, српски држављанин.Живи од своје ране младости у дијаспори.

8 replies »

 1. Жалосно је то што ове исличне коментаре прочита који разуме сатиру и подржава можда 30.000 или мање чланова фба што је кап у мору гледаласа пинка који не разумеју иронију ни сатиру, који су одушевљени у којој земљи живе и који верују да је то истина јер замисчите један вучић никад не лаже он је “поштен човек “ ни кума не би слагао а камоли народ чије је гласове покрао, јили ајде да затворимо пинк-тв једно месец дана пред изборе мислим да не би прешао цензус, а жељков син сигурно заглавио робију, знајући како је ушао у парламент на листи СРС па знамо што је било даље, једном речју ради се о шљаму који ведри и облачи у овој јадној Србији! Ово пишем из искуства, неки дан код пријатеља ( који гледа пинк) доживех да ми рече како нисам нормалан, како у Србији све цвета како Србија цвета отвара нове фабрике како се у Србији супер живи ( види се на пинку) тако да сам морао да питам где је та Србија у којој се тако лепо живи где не краду пензионерима уштеђевину коју смо скупљали за срарост коју Драгица арчи по Њујорку са снајком и осталом свитом ( 50_точланој делегацији + Дачић са 20-точланом делегацијом — равнања ради Руска делегација бројала је 9 и речима девет чланова са обезбеђењем) податак узет са ФБР пре неки дан из писма нашег човека из Њујорка!

  Свиђа ми се

 2. Ovakvi tekstovi kroz politicku satiru imaju ponekad vise efekta nego stotinu drugih klasicnih. Autor je svojim humorom kriticki ukazao na probleme u srpskoj politici i opstem stanju u Srbiji. Citali smo moj muz i ja Djogoviceve mnoge tekstove, sjajni su, ali da i smisao za humor ima to nam je sad novo. Sve u svemu, pun pogodak. Srpska vlada mora da menja svoju politiku, to narod ocekuje, sve druge analize da je narod zadovoljan Vucicevom politikom su laz i spekulacije, barem je tako ovde u Nemackoj medju nama Srbima. Jos nisam u razgovoru srela nekoga ko podrzava Vucica.

  Свиђа ми се

  • Svaka čast za tekst ! Autor upravo pokazuje na satiričan način kako bi državnik trebao da na strategijski način razmišljanja i postavi stvari na svoje mesto što naša poltronsko komunistička banda ne sme ni da pomisli a kamoli da uradi – jedini političar koji im kaže u brk šta misli je mađarski premijer Orban !

   Свиђа ми се