АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Званична Француска нам никада у историји није била наклоњена нити пријатељска! (Примери из ближе историје)


Волимо и ми Француску, као што је она волела нас

Аутор: Стево Куриџа
11.01.2015

Након терористичког напада у Паризу, јавност у Србији је подељна! Pro et contra! Ево неколико дилема да ли јесмо или нисмо „ШАРЛИ ЕБДО“.

Ко је од нас чуо за часопис „ШАРЛИ ЕБДО“ до пре неколико дана? Нисмо спремни да дајемо свој суд о листу на основу неколико цртежа које претенциозно зову карикатуре! Карикатура сатиром и хумором треба да коментарише актуелна друштвена и политичка догађања. У томе што је виђено нема ни хумора ни сатире! Само ВРЕЂАЊЕ! Вређање верских, политичких, националних, емотивних или било којих других осећања је искључиво чин примитивизма и жеље да се освоји медијски простор по сваку цену, што је у крајњем – злоупотреба слободе говора и медија. Та злоупотреба је (зло)употребљена за мобилисање исламских фундаменталиста а аутори су то скупо платили. Има ли решења? Свакако да има. Али то није тема.

Vucic Sarli ebdoУ књигу жалости због убиства француских новинара уписао се Председник владе Србије, што је свакако цивилизацијски чин. Демонстрирана свирепост и хладнокрвност са којом су терористи ликвидирали жртве за сваку су осуду и жаљење. Неспорно! Оно што сматрамо вишком у тексту изјаве саучешћа је – да нам је ФРАНЦУСКА ПРИЈАТЕЉ.

За разлику од обичног народа, званична Француска никада нам у историји није била наклоњена ни пријатељска.

Ево неколико примера. Само из ближе историје!

Реченица из наслова („Волимо и ми Француску као што је она волела нас“) уклесана је на споменик захвалности Француској који је подигнут залагањем Краља Александра а налази се на Калемегдану, преко пута француске амбасаде. Ту своју заблуду платио је главом, као једини суверен у историји човечанстава убијен у пријатељској посети једној земљи, иако је Француска обавештајна служба знала да усташе и ВМРО припремају атентат!?

Ибер Ведрин (министар иностраних послова Француске 1993 г.) у изјави датој Вечерњим Новостима прошле године, открива да је тадашњи председник Митеран, сазнање да је антифашистичка „Бела РУЖА“ организовала 1993 г. обавијање споменика на Калемегдану црним флором у знак протеста што је Француска подржала пооштравање санкција против СРЈ, доживео као један од најтежих тренутака у каријери.

Док је српски војник умирао и Драчу и Валони од болести, исцрпљености и глади, након епског повлачења преко Албаније, француске лађе стајале су усидрене. И тек на претњу Цара Николаја да ће закључити сепаратни мир са Немачком ако не укрцају српске војнике, почели су са укрцавањем. Али су прво укрцали и последњу француску мазгу.

Ђорђе Вајферт, Гувернер Народне Банке Србије, пренео је златне државне резерве преко албанских гудура и поверио га на чување Французима. Након рата сву помоћ коју је Француска пружила Србији наплатила је од тога злата до последње пертле и до последње гранате неодговарајућег калибра. И не само то? По завршетку рата, када су се цртале нове границе у Европи, на инсистирање „ПРИЈАТЕЉСКЕ НАМ ФРАНЦУСКЕ“ , ВИШЕ ОД ПОЛА БАНАТА, насељено искључиво српским живљем, са Темишваром, предато је Румунији. Франше д, Епере претио је чак и војном интервенцијом ако се српска војска не повуче. Данас има улицу у центру Београда. А легендарни Војвода Степа Степановић није хтео да се сретне са њим. Када је видео упорног Француза да долази на његово имање у Чачак, побегао је кроз прозор задње собе у шљивар.

Војвода Степа Степановић и Франше д Епере

У грађанском рату на просторима бивше СФРЈ званична Француска је активно стала на страну спаратиста. Влада Републике Српске Крајине преко свога представништва у Београду редовно је слала информације о зверствима које су чинили муџахедини над недужним српским цивилима. И не само српским. Указивали смо да чине зверства и над припадницима своје конфесије приписујући их Србима. Слали смо доказе, често и са именима иснпиратора и извршилаца, да су злочини на Маркалама 1 и 2, у улици Васе Мискина, снајперска ватра по грађанима Сарајева итд., инспирисани и извршени од стране муџахедина, да би се оптужили Срби. И то у организацији истих оних који сада тероришу Француску. Док су играли фудбал са одсеченим српским главама били су БОРЦИ ЗА СЛОБОДУ! Сада су ТЕРОРИСТИ!

А улога Француске обавештајне службе у злочину у Сребрници и приписивање тог злочина Србима, када буде до краја истражена, представљаће свакако најсрамнију страницу Француске историје. ПРАВНА НАКАЗА, која себе зове ХАШКИ ТРИБУНАЛ, одбила је да прихвати сведочење мајора француске обавештајне службе који је био спремен да, као сведок одбране Ратка Младића, достави доказе о томе да су злочин у Сребрници организовали француски обавештајци. Био је свестан последица сведочења. И поред тога, а ради истине, жртвовао је каријеру, лагодан живот и отишао у изгнанство. Уточиште је нашао у Белорусији.

sl1

Регрутовање фундаменталиста врши се по истом методу по коме је и Фрањо Туђман вршио регрутовање ДРАГОВОЉАЦА. Махом из криминогеног миљеа. И што већи убица и криминалац то је и ПРОМАКНУЋЕ у више чинове било брже. Да поменемо неке генерале им: Главаш, Марчеп, Корда, Норац, Зулу, Сопта…

АНТЕ ГОТОВИНА, Француски држављанин (??) у Хрватску је дошао када је Туђман 1991. године позвао све криминалце, убице, лопове, робијаше, психопате и лупеже као што је и сам био… да му се придруже! Због свога богатог криминалног досијеа, Готовина је одмах постављен за комаданта 1. Гардијске бригаде. У Француској је три пута осуђиван за пљачку, изнуду и отмицу. Први пут 1986 године на 5 г.одина. Ту казну је наводно издржао. 1993. осуђен је на две године а 1995. на још 30 месеци. Ове казне није издржао, а нема ни једног акта о аболицији. Уз све то, званична Француска му два пута продужава пасош и ако је до детаља била упозната са злочинима које су чинили хрватски војници над српским цивилима а којима је командовао Готовина.

sl2

А да ли је ко о тим зверстима обавестио званичну Француску? Информације је добијала са много страна, не само од Владе РСК. Пре 20 година, марта месеца 1994. године у Републику Српску Крајину долази Пуковник Патрик Барио, токсиколог и анастезиолог, као припадник санитета француског батаљона УН. Са њим је и будућа животна сапутница Ев Крепен. „Крвожедни, убијају, силују, пљачкају, пале, протерују…“ – то су биле предрасуде о Србима са којима је дошао.
Баш у време када је са Ев био у болници у Глини, хитна помоћ из Велике Кладуше довози једну муслиманку која је имала проблематичан порођај. Морао је хитно да се уради царски рез да би спасили дете и њу. Велика Кладуша је припадала Босни Алије Изетбеговића. Срби то ни једног момента нису поставили као проблем. И ако је болница била близу фронта, без размишљања су дали последњу боцу крвне плазме и спасили породиљу и дете!

Како би у тој ситуацији реаговали Хрвати? Спасили би дете, жену пустили да умре, повадили органе и продали би их са дететом – попут злочина у Сијековцу или на Коранском мосту. Позвали би CNN, BBC, Skay news, ABC, Rojters… и злочин приписали Србима! Тако би поступили и припадници Шиптарске терористичке УЧК. И Алијини муџахедини. Патрик и Ев су затечени. Схватили су да су били жртве планетарних лажи о Србима. Одлучили су да се супроставе том клишеу. Патрик је именован за Амбасадора Републике Српске Крајине у Француској. Када је званична француска поставила услов да престане да шири истину о Србима или ће бити отпуштен из војске након 25 година блиставе војне каријере – изабрао је истину?! И данас својим наступима, књигама, чланцима у новинама, као угледни анестезиолог и токсиколог светског гласа, заступа интересе Српског народа и РСК. У Пећкој Патријаршији примио је православље и постао Стефан!

A карикатуре о Србима који силују жене и остајu без Косова нису карикатуре „ШАРЛИ ЕБДО“. То су карикатуре званичне Француске. Као што је и Бернар Кушнер био представник званичне Француске на Косову када је било највише отмица српских цивила и када се највише трговало људским органима. Без обзира да ли је знао, или није знао, својим нечињењeм највише је допринео да ти злочини до данас нису процесуирани.

Патрик Барио, Ев Крепен, Пјер Мари Голоа, поменути мајор француске обавештајне службе, и други безимени официри који су достављали информације канцеларији Владе РСК о зликовачким намерама НАТО алијансе којој су служили, мноштво оних из НЕЗВАНИЧНЕ ФРАНЦУСКЕ који су се трудили да нам помогну, сваки у складу са својим могућностима у тим временима препуним искушења. При томе нису постављали никакве услове нити тражили накнаде. Радили су то из убеђења! Они су та Француска са којом треба да саосећамо, исто онако како су они саосећали са нама? И они осећају страх за себе и своје најмилије као и ми!

др Патрик Стефан Барио: "Сматрам да смо ми Французи, Запад и САД, сами себи отворили гробницу, јер прва лопата земље је ископана у Српској Крајини и Босни, где смо подржавали тероризам"

др Патрик Стефан Барио:
„Сматрам да смо ми Французи, Запад и САД, сами себи отворили гробницу, јер прва лопата земље је ископана у Српској Крајини и Босни, где смо подржавали тероризам“

Драма са таоцима завршила се како се и очекивало када су ЦИА и ФБИ дошли да „помогну“. Убијени су онако како се убијају незгодни сведоци. Типично гангстерски. Сва тројица су могла да се савладају без убијања. Али, мртва уста не говоре. Да су проговорили….???? А не чух и не видех да је злочин над новинарима осудио Мустафа Церић, Зукорлић или неко од Имама са Косова и Метохије. И немојмо се заваравати. Уколико затреба Америци, активираће исламске фундаменталисте у Санџаку и ти муџахедини биће тада за званичну Француску БОРЦИ ЗА СЛОБОДУ!??

Да ли је званична Француска према Србији увек била ПРИЈАТЕЉСКИ РАСПОЛОЖЕНА?

Мислите о томе!

Стево Куриџа
11.01.2015

2 replies »

  1. O cemu bre vi pricate, nisam naklonjen zapadu niti onom njihovom stradalom listu, ali jos manje domacim sveznalicama koje svoje znanje dokazuju novinskim tvrdnjama i uvek su u fazonu sto bi mi lagali, a i od srbije prave atlantidu i sta ti ja znam. Koji Temisvar? I Segedin je trebao da bude nas? Pa ajde sad cemo lepo i Bec i Cikago da trazimo da se dodele nama zbog srpskog stanovnistva. Da l je Francuska bila prijatelj ili ne u najmanju ruku nije ni bitno, jer kad su interesi u pitanju tu nema ljubavi i to je svima jasno, a dragi rusofii to uvek zaborave kad se radi o Rusiji, o San Stefanskom miru i velikoj bugarskoj i srpsko turskom ratu 1877 (cini mi se, nisam siguran). Tako da samo se jos mi ovako podeljeni vatamo za ljubav a svi ostali za interese. U sustini postoje dve vrste srba, oni koji vole i velicaju do neba sve tudje i oni koji vole samo domace velicaju ga do neba, dok ona mala grupa trecih koja ne velica nista zbog emocija i trudi se da bude racionalna i da koristi rezon i logiku uvek biva satanizovana od strane svih. E zato nam i jeste ovako, zato sto tu nazov trecinu nipodastavamo, nisu krivi ni Zapad a jos manje ce nam pomoci istok ako samo ne otvorimo oci jedni drugima i prihvatimo racionalnu realnost onakvu kakva jeste. SRBIJA ZA SRPSKE SRBE. (pod srbima mislim na sve one ljude koji imaju isti interes a to je da Srbija bude moderna i jaka, ZNACI NA SVE GRADJANE)….

    Свиђа ми се