Наталья Пичурина

Не лгите, господа украинские журналисты! Правда – на нашей стороне! (Что на самом деле в Донецке заявил Захарченко?)


Наталья Пичурина, 24.1.2015.

Трагедия, произошедшая 22 января в микрорайоне Боссе, потрясла весь Донбасс. Сегодня в Донецке траур. На месте безвинной гибели мирных жителей красные гвоздики и горящие свечи. Слезы и боль в глазах дончан.

Почтить память погибших граждан Донецкой Народной Республики пришли и её руководители во главе с Александр Захарченко.

Александр Владимирович храбрый боевой командир. В мирной жизни он был хорошим горным электромехаником на шахте. Политиком стал по необходимости, защищая свою Родину. Таким как он, трудно произносить «протокольные» и заученные речи. Захарченко прост и честен. Искренно, не боясь смотреть горожанам в глаза, он выразил глубокие соболезнования семьям погибших от обстрелов украинской армии.

10933977_779330055491296_6184086217023199352_n

Александр Владимирович Захарченко

Не подбирая слова, глава ДНР сказал: «Наши друзья, товарищи, соседи! На самом деле погибает частичка нас. Я хочу сказать только одно – они убивают нас только за то, что мы хотели свободы. Они убивают нас за то, что мы другие. Мы смогли сделать то, что каждый из них сделать побоялся. Вот чем мы от них отличаемся – смелостью, гордостью, свободолюбием. И я не согласен с тем, что нужно прощать убийц».

Сильные и жесткие, сказанные от сердца, слова командира… Но, через некоторое время, в украинских СМИ, появилось сообщение, что Захарченко заявил: «Сегодня началось наступление на Мариуполь. Это будет самым лучшим памятником всем нашим погибшим».

А что же было произнесено на самом деле?

«Сегодня началось наступление на Мариуполь, даст Бог, через пару дней мы замкнем Дебальцевский котел. И это, наверное, будем самой лучшей памятью погибшим, потому что мы отомстим всем. Отомстим даже тем, которые нажали этот спусковой крючок, нажали кнопку и полетели снаряды, убившие наших земляков. Тех, которых расстреляли в Горловке, которых расстреляли в Макеевке, Енакиево, Шахтерске, Ждановке, Кировском… Отомстим за каждого нашего ребенка, старика безвинно погибшего здесь».

Как говорят у нас в Ростове: «Почувствуйте разницу»!

Не лгите, господа украинские журналисты. Не получится. Правда – на нашей стороне!

4 replies »

 1. Љиљана Булатовић Медић, ЧЛАН СРПСКОГ КОМИТЕТА ЗА ЗАШТИТУ ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА каже:

  КАО ДА ОПЕТ ГРУВАЈУ ГРАНАТЕ ПО СРПСКОМ НАРОДУ НА БАЛКАНУ! И КАО ДА СЕ НЕГДЕ У МЕНИ У МОЈОЈ САВЕСТИ САБИЈАЈУ СВЕ ТЕ НЕВИНЕ ЖРТВЕ НАЦИСТИЧКОГ ПОХОДА НАТОФАШИСТА. КРВАВИ РАЗОРНИ ТРАГОВИ КОЈЕ ОСТАВЉАЈУ ЗА СОБОМ СВАКОЈАКЕ БАНДЕ И ЗЛОЧИНАЦА ИЗАЗИВАЈУ ОГОРЧЕЊЕ И ПОБУНУ И ПРОГОНЕ МЕ ПИТАЊЕМ: ШТА ДА УЧИНИМО??? И ВИДИМ МНОГЕ ДРАГЕ И ХРАБРЕ ЉУДЕ, БОРЦЕ КОЈИ СУ МИСЛИЛИ ДА СУ НАШЛИ ПУТ ПОМОЋИ НЕВИНИМ И ОТПОРА ПРЕМА ЗЛИКОВЦИМА – КАКО ОДЛАЗЕ У ВЕЧНОСТ – НЕ УСПЕВШИ У СВОМ НАУМУ. САМО СЕ УВЕЋАВА БРОЈ СТРАДАЛНИКА. СУЗЕ НИСУ НИ ЛЕК НИ ПОМОЋ. ТУГА НИЈЕ ЛЕК. ИСТИНА??? ШТА ЋЕМО СА ЊОМ? А ЗЛОЧИНЦИ? ОНИ СУ ДАНАС НАДМОЋНИЈИ. НАЈМОЋНИЈИ. ДАНАС. АЛИ – ШТА ЈЕ СА СУЧЕШЋЕМ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАЋЕ? МАКАР ТОЛИКО. ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА ОПЕТ, ЉУДИ МОЈИ! НИЈЕ ОВО ПРИЧА ИЗ УКРАЈИНЕ. ОВУ ,,КРВАВУ БАЈКУ,, ЗАПОЧЕЛИ СУ НА БАЛКАНУ ПРЕЦИ ДАНАШЊИХ ЗЛОЧИНАЦА. ШТА ДА РАДИМО… ШТА ДА РАДИМО…

  Свиђа ми се

 2. Искрено из срца жалим овај недужни народ, који даје свој живот брез и мало кривице. Истовремено верујем, да ће доћи пред суд правде кривци и узрупатори свих несрећа на овој нашој светој земљи. Свим жртвама нек је вечна слава, а борцима за правду нека буде Бог у помоћ.

  Свиђа ми се

 3. Не лажите, господо украјински новинари!!! Истина је на нашој страни!
  (Шта је заиста у Доњецку рекао Захарченко?)

  Наталија Пичурина, 01/24/2015.

  Трагедија која се догодила 22. јануара у рејону Босе, шокирала је Донбасс. Данас је у Доњецку дан жалости. На месту на коме су невино пострадали цивили, су црвени каранфили и свеће. Сузе и бол у су очима свих грађана Доњецка.

  На одавању почасти преминулим грађанима Доњецке Народне Републике, дошли су и њени лидери, на челу са Александром Захарченком.

  Александар је храбар ратни командант. У цивилству он је био добар електричар у планинском руднику. Политиком је почео да се бави, у славу и част одбране своје Отаџбине.

  Он није протоколарна личност, нити је његов говор „научен“, речено Србски, он је човек из народа. Једноставна личност, часна и искрена. Изразио је дубоко и искрено саучешће породицама пострадалих приликом напада и гранатирања од стране украјинске хунте. Не бирајући речи, шеф ДНР је казао:

  “ Драги пријатељи, колеге, комшије! Са њима је отишао и део нас.
  Они нас убијају, само зато што желимо слободу!

  Они нас убијају, јер се разликујемо од њих! За разлику од њих, ми имамо храбрости да урадимо оно, чега се они плаше.

  И по томе се ми разликујемо од њих! Ми смо храбри, поносити и волимо слободу!
  И не слажем да је неопходно да се опрости убицама“

  Тешке речи из срца, карактерисале су данашњи командантов говор. Али недуго затим, у украјинским медијима, пронеле су се вести да је Захарченко казао: „Данас је започела офанзива на Маропуљ. Ако да Бог, за неколико дана ћемо затворити Дебалтсевски котао.Ово је најбољи одговор на све наше жртве “

  А шта је заиста рекао?

  „Данас је започела офанзива на Маропуљ. Ако да Бог, за неколико дана ћемо затворити Дебалтсевски котао И то ће вероватно бити најбоље сећање на све жртве, јер ћемо осветити све.

  Осветићемо и оне који су кликнули обарач, притиснили дугме и послали гранате које су убиле наше земљаке. И оне који су убијали у Горловки, који су убијали на Макевки, Енакиеву, Шахтерску, Ждановке, Кировском…

  Осветићемо свако наше дете, сваког старца, сваку невину жртву.

  И као што говоре код нас у Ростову:
  „Истина је само једна“! (буквални превод – Направи разлику)

  Не лажите, господо украјински новинари!
  То вам неће проћи.

  ИСТИНА ЈЕ НА НАШОЈ СТРАНИ!!!

  Свиђа ми се

 4. Божијом милошћу, нека ово буду последње жртве, суманутих убица и бораца против свог народа и Православне вере † † †

  Свиђа ми се