АКТУЕЛНО

Удружење произвођача свиња и Дирекција за пољопривреду града Шапца: Апел Влади Србије за спас сточарства


Удружење произвођача свиња и Дирекција за пољопривреду града Шапца упутиће апел Влади Србије и ресорном министарству, да што хитније пронађу решење за откуп вишка од 50.000 товљеника са овог подручја. Истовремено, траже од министарства да реагује на понижавајуће ниску откупну цену од 100 динара за килограм и забрани увоз свињског меса сумњивог квалитета.

31. 01. 2015. ТВ Шабац, за ФБР приредила Биљана Диковић

свиње
Произвођач товљених свиња и одборник у Скупштини града Шапца Драган Станковић сматра да је највећу грешку Министарство пољопривреде учинило дозволом за увоз свињског меса треће класе и тиме домаће произвођаче довело на руб пропасти. Он истиче да је тренутно у Мачви и Поцерини у понуди више од 50.000 товљеника високог квалитета које нико неће да откупи.
Критике на рачун Владе и ресорног министарства упутио је и председник Удружења произвођача свиња и велики произвођач стоке Горан Мостић.

Осим што годишње произведе и прода више од 500 товљеника, Драган Рељић посредује у откупу између произвођача и кланичара. Слаже се да су произвођачи товљеника у тешкој ситуацији и борби за преживљавање.

У сарадњи са Удружењем произвођача свиња шабачка Дирекција за пољопривреду, упутиће апел Министарству пољопривреде да што хитније пронађе решење о откупу, већој цени и заштити домаћих произвођача товљених свиња.

Према рачуници чланова Удружења произвођача свиња, откупна цена од 167,5 динара по килограму живе мере би била на ивици рентабилности, а тренутна цена која се креће између 100 и 110 динара представља пропаст за сточаре.

2 replies »

  1. Па ваљда би требало назвати „произвођаче свиња“ одгајивачима свиња ? Нису те свиње мртва ствар као трола на тролејбусу? Поштована, покушајте да проникнете у смисао употребљених израза…

    Свиђа ми се

  2. НЕКА ИХ ПОНУДЕ ЕМИРАТИМА !

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    Суббота, 31 января 2015, 16:55 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Удружење произвођача свиња и Дирекција за пољопривреду града Шапца упутиће апел Влади Србије и ресорном министарству, да што хитније пронађу решење за откуп вишка од 50.000 товљеника са овог подручја. Истовремено, траже од министарства да реагује на пониж“ >

    Свиђа ми се