АКТУЕЛНО

Ратко Дмитровић: Ово је истина – Пуне 23 године просторима Балкана и Европе кружи једна густа, крвава лаж


Пуне 23 године просторима Балкана и Европе кружи једна густа, крвава лаж. Неко време становала је у архивама Међународног суда за ратне злочине у Хагу, а након пресуде по тужби Хрватске и контратужби Србије ево је поново овде: у Загребу, где је рођена, и у Београду где се гнезди по потреби и где нико од српских званичника (из још увек неутврђених разлога) већ 15 година не сме ни у очи да је погледа, камоли да оспори њено постојање. То је лаж о рату деведесетих, о растакању Титове Југославије, а гласи: Југославију је разбила Србија, предвођена Милошевићем, тако што је извршила агресију на Хрватску.

06. 02. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Ратко Дмитровић

Ратко Дмитровић

Ништа у овој реченици није тачно, ниједна реч, слово, запета. Ово је највећа од свих великих лажи из деведесетих година, из те лажи израсле су све друге. Све оптужбе на рачун Срба, све антисрпске кампање кренуле су из те лажи. А како је заиста било?

Почело је 30. маја 1990. године, доласком на власт у Хрватској истих оних људи који су осамостаљење Хрватске хтели 1971. године. Ово је важан податак због евентуалног „контрааргумента“ кроз спомињање Милошевића и Газиместана. Нова власт одмах покреће масовне смене и отпуштање Срба с посла. Као и Павелић 1941, тако је и Туђман 1990. године тражио да Срби у Хрватској потпишу документ о лојалности хрватској држави.

Дозвољен је слободан повратак преживелих усташа у Хрватску. Међу њима и високом службенику Министарства одбране НДХ, Винку Николићу. Вратио се и Иво Ројница, усташки стожерник за град Дубровник, којег је Туђман одликовао и именовао за конзула у Аргентини. Забрањена је употреба ћирилице, извршено насиље над језиком у који су уведени термини важећи за време усташке Независне Државе Хрватске: бојна, сатнија, стожер, сатник, бојовник, постројба, новачење, здруг… а службена валута постаје куна, као и за време НДХ.

У децембру 1990. године усвојен је нови Устав Хрватске из којег су Срби насилно избачени а били су конститутивни народ. У исто време траје акција разоружавања општина са српском већином, што је за последицу имало тзв. балван револуцију. Марта 1991. Хрватска оружано напада Србе у Пакрацу и на Плитвицама. С пролећа 1991. године почињу ликвидације Срба по већим и мањим градовима, укључујући Вуковар. Само у Сиску зверски је ликвидирано више од 500 Срба. Напади хрватске паравојске на касарне ЈНА кренули су крајем лета те године. У Бјеловару пуковник Рајко Ковачевић предаје касарну Хрватима који га, са још тројицом официра, стрељају на лицу места. Нигде у Хрватској није регистровано да су Срби или ЈНА први напали, први започели оружани сукоб.

Први министар полиције у Туђмановој Хрватској, Јосип Бољковац, написао је покајничку књигу „Истина мора ван“, у којој констатује: „Није Југославија напала Хрватску, већ је Хрватска напала Југославију.“

Ниједан од наведених података није могуће оспорити. Тако ствари стоје. Ово је истина о рату у Хрватској.

8 replies »

 1. Kad god vidim ovog čoveka spopadneme muka i bes. Dokad će ovaj čovek i njemu slični, držati pridike Srpskom narodu. Dokad će Srbi verovati ovakvim ljudima, koji su prkosili celom svetu u ime Srbije i Srba, dok su u rat išla deca radnika i seljaka. Slati smo da ubijamo po Bosni i Hrvatskoj u ime odbrane Srbije i Srpstva, a nismo znali da li ćemo se vratiti svojoj deci živi u Srbiju i da li ćemo videti živu decu kod kuće jer su ih ovamo bombardovali. Svojim ,,blebetanjem,, na televiziji isprovocirali su NATO da nas bombarduje a oni su bili dobro i duboko sakriveni. Sad nam ponovo sa visokih položaja za debele plate i privilegije i dalje drže časove patriotizma, a ja bih opet ratovao , ne protiv poštenih Bošnjaka i Hrvata već protiv ovog kukolja u Srpskom narodu koji treba otrebiti i očistiti Srbiju da bude država ponosnog i čestitog naroda,kao što je bila u svojoj prošlosti.

  Свиђа ми се

 2. Deder Ratko raspali i kazi istinu o Bosni i ubijajte se vi Hrvati i Srbi takvi pa sve to navalite drugima na ledja i njih osudite i istrijebite ih kao sto je to bilo planirano izmedju Milosevica i Tudjmana da bi se na kraju Bosna podijelila ali nam prije svega recite kakve veze to ima sa istrijebljenjem nesrba tj onih sa muslimanskim imenima ili muslimanima koji su to zaista bili ili za koje se zbog imena mislilo da su muslimani.Eto vidis ja nisam Musliman i siguran sam da bi me braca srbi mucili i ubili samo zbog imena a da sam ostao u Foci kao sto su mi i brata mucili i zavrsio je u najgorim mukama vezan i bacen u jamu Piljak kod Foce sa jos oko 80 zrtava civila

  Свиђа ми се

 3. Па добро Ратко – ал зашто никог нема да напише хронологију догађаја у Хрватској? Нека крене од Славенке Дракулић и Јелене Ловрић и њихових бљувотина против Срба.

  Свиђа ми се

 4. Што стално кмечите,Срба је било и биће а који се боје да буду Срби и не треба,има нас довољно и без вас о томе господ Бог одлучује.

  Свиђа ми се

 5. То је суштатствена истина од највећег историјског значаја, јер занемаривањем те истине они доводе Србију и Србе у положај великосрбског хегемонизма и србске геноцидности.

  Треба њих разумети: само на тај начин могу поништити или занемарити истину о геноциду Ватикана, германа, усраша и НАТО-пакрта над Србима. А ми од тииите па наовамо имамо на грбачи власт која је кооперативна са нашим историјским непријатељима, у ствари која је антисрбска и велеиздајничка.

  Ова неодосманлијска банда је прихватила чак и неонацистички ултрагеноцидни налог за промену свести Срба?! Такав геноцид над Србима ни Хитлер, ни усраше ни тииито нису вршили. Све док је Србија под контролом евроатлантиста нема шансе да та истина о изазивању злочина против мира у последњем рату исплива на површину…

  У ствари – све док не сменимо ову велеиздајничку власт силом или милом!!!

  Свиђа ми се

 6. ma krivi smo ite kako.ne za 90-te,nego sto je srbski narod postao zaboravan tokom godina posle drugog sv.rata.ko je nama sad kriv sto cutimo,a Kosovo,srbija se prodaje,sve se unistava a mi I dalje,15 god.od 5.oktobra cutimo…bice mozda bolje?90-tih su u srbju bili isti ovakvi kao sto su I sada na vlasti,i,sa kim da branis srbstvo,sa komunistima,,ha ,ne budimo ludi.titova jugoslavija je za srbe ,jedino za nas bila pogubna I ucinak je jos uvek veoma jak.svaki drugi srbin je sin komunistickog pokvarenog gena.

  Liked by 1 person

  • Problem sa Srbima je što to uglavnom nisu Srbi. Oni su i pre II sv. rata bili Jugosloveni. Najveći broj pravih Srba je izginuo u I sv. ratu. Ostatak su ili pobili u toku i posle II sv. rata ili pretvorili u komuniste – opet Jugoslovene. Poslednji izbori su to pokazali – u Srbiji nema Srba. Ona šaka jada što je ostala nema pravo glasa – ako progovore odmah ih oni što sada sebe nazivaju SRBIMA (demokratama – zaista komičan naziv) proglase ludim i po mogućstvu smeste u ludnicu… I šta mi tu možemo? Da se sećamo, ali kome da pričamo? Nikoga zaista nije briga. Čitav svet je u krizi i problemima. Svako gleda samo sebe…

   Свиђа ми се