АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Драган Станојевић: Након преговора Меркел и Оланда са Путином, настављен диполоматски и политички рат


 

Станојевић1

Драган Станојевић, 7.2.2015.

Многи пријатељи ме моле да напишем о дешавањима у Минхену и око Русије јер на нашој ТВ немају срећу да виде све то и у реалном светлу, зато Вас информишем – После јучерашњих ноћних преговора Меркел и Оланда са Путином, данас је у Минхену настављен диполоматски и политички рат.

Мој закључак је да је данашња конференција у Минхену имала главну концепцију да, као нас некада, покаже Русију и посебно Путина као агресора који угрожава не само безбедност Украјине већ и света!

У наступу Бајдена се тачно видело да су они апсолутно за ратно решење и он је изјавио „ми морамо казнити Русију за оно што ради! Русија ће доживети крах!“ И наравно то им је сан, јер је угрожена њихова доминација у свету…

Председница Литве је рекла да Русија окупира све земље око себе а ако се не заустави у Украјини следећа је њена држава и зато Путина морамо зауставити!

Основни напади су били да Русуја прекраја границе и окупира земље и то је неприхватљиво, зато мора бити кажњена.

Ја не могу да се уздржим – па побогу да ли је могуће да у свету влада толики идиотизам и да је неко заборавио злочине над српским народом и бомбардовање, одузимање Космета! Па о чему ти људи причају, после свега сто су нама урадили?! Ја не могу да схватим.

Лавров их је питао, а где је референдум на Косову?! Где је референдум за уједињење Немачке?!
Меркелова је такође критиковала Русију за кршење међународног права и прекрајања граница, исто заборављајући шта су они нама урадили.

Наравно најинтересантнији је био наступ Порошенка који је извадио неколико пасоша и рекао „ево доказа да је руска војска у Украјини, то су пасоши руских официра“!

На питање да ли би прихватио миротворце, рекао је „немојте ви мени миротворце, ви само отерајте руску војску а ја вам гарантујем да ће се тај народ за недељу дана вратити Украјини“!
Не сумњам… Вероватно на најдемократскији начин по критеријуму Америке.

Један Европски политичар (не могу рећи његово име) који је сво време руководио процесима у Украјини у време свргавања Јануковича је најбезобразније напао Лаврова и Русију.
А сећам се, у то време се у Кијеву вртела у новинама изјава једне проститутке, како се он користио кијевским проституткама па им није платио, још је и тукао, и још доста пикантних ствари се писало!

Ето, то су те моралне величине које нас данас уче о правим вредностима и говоре о рату и миру.
Оно што ме је изненадило је наступ Саркозија који је рекао да не разуме зашто сада нападају Русију када се народ у Криму определио, а са друге стране подржавају сецесију Космета!

У међувремену Путин је изјавио да ми не планирамо рат ни са ким али свој суверенитет нећемо дозволити да нам неко угрози нити ћемо да живимо у полуокупацији!

10958941_695475903904317_4040031355481901853_n (1)

***

Током затвореног сусрета између Путина и Порошенка у Минску руски председник је демантовао саопштења о упућивању руских војника у Украјину, наводи британски лист. Истовремено је Путин, према подацима неименованог извора, изјавио да, ако би он заиста желео да уђе у Украјину, онда би наоружао 1,2 милиона људи који би за два дана стигли до Кијева, Вилњуса, Риге и Букурешта.

1 reply »

  1. NIJE MI JASNO ŠTA MISLI I ŠTA RADI RUKOVODSVO SRBIJE,O MOGUĆEM RATU,SA KIM ĆE SRBIJA I OD KOGA ĆE DA SE BRANI,EVRO FANATICI NIŠTA NEZNAJU NITI NAROD O TOME IMA PRIBLIŽNO PRAVE INFORMACIJE. HOĆELI SRBE ZADESITI OPE 1941 GODINA ,KADA SU SVI ZNALI DA SE ČUVAJU ,A SRBIMA JE ZAMETNUTA MEĐUSOBNA KAVGA KOJA NI DANAS NIJE PRESTALA.SRBI OPAMETIMO SE I POĐIMO SA BRAĆOM IZ RUSIJE,A NE SA EVROFANATICIMA.

    Свиђа ми се