АКТУЕЛНО

Вучић: Идем у Загреб и носим поруку мира и сарадње


„Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је, после консултација са председником Томиславом Николићем, одлучио да путује на инаугурацију нове председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић“ – преноси агенција Танјуг.

ФБР КОМЕНТАР:
ПОСЛЕ ДОЗВОЛЕ КАТОЛИЦИМА ДА НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ ПРОСЛАВЕ ЗЛОЧИНЦА СТЕПИНЦА ОВО ЈЕ ОЧЕКИВАН ПОТЕЗ ИЗДАЈНИКА СРБА И СРБИЈЕ. – ПРОЧИТАЈТЕ ОВО У НАСТАВКУ – ПОВЕЗАНО:
* Ратко Дмитровић: Ово је истина – Пуне 23 године просторима Балкана и Европе кружи једна густа, крвава лаж

12. 02. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

aleksandar-vucic_620x0

Вучић је на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да у Загреб носи поруку мира и сарадње.

„Желимо да те односе унапређујемо… Ми истински желимо унапређење односа у региону који ће ићи на добробит и нашег народа, хрватског народа и мислим да је то добра и важна вест“, рекао је Вучић.

Премијер је објаснио да је такву одлуку донео желећи да покаже целом свету да је Србија „нормална и пристојна земља“ и да је много од личне и политичке сујете важнија политичка и регионална стабилност.

„Желимо да напредујемо, да решавамо проблеме, не распиривањем мржње већ најтежим економским мерама за шта имамо признање свих људи у свету“, казао је он.

Додао је да ће током боравка у Загребу посетити Митрополију СПЦ, те да ће са Милорадом Пуповцем присуствовати литургији на Дан српске државности – Сретење у православној цркви у Загребу.

Разговараће, казао је, и са представницима Срба у Хрватској и верује да ће то бити велико охрабрење за њих.

КРАЈЕМ МАРТА У ПОСЕТИ ТИРАНИ

Вучић је најавио да ће крајем марта посетити Албанију. Он је рекао да је прихватио позив да 28. И 29. маја посети Тирану, где ће учествовати на великом економском форуму.

Такође је казао да ће имати више заједничких наступа са албанским премијером Едијом Рамом у циљу остварења заједничких инвестиционих пројеката.

“Заједнички ћемо наступати са тим пројектима у Бриселу“, нагласио је Вучић.

Говорећи о регионалној сарадњи Вучић је рекао да ће у понедељак, 16. фебруара, боравити у Македонији на заједничкој седници две владе, а да ће потом 20, односно 21. фебруара, бити у Словенији, где ће такође бити одржана заједничка седница две владе.

Са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем, како је пренео, разговарао је приликом недавног боравка у Минхену, где је учествовао на Безбедносној конференцији. Вучић је казао да је са Ђукановићем договорио, а очекује финализацију тог договора, да се даље ради на унапређењу туристичке понуде две земље.

Према његовим речима, тамо где није могуће појединачно да се иде, Србија и Црна Гора ће наступити са понудом у пакету, и представити заједнички наше земље за велике потрошаче. Он је изразио уверење да ће посебно после Међународног сајма туризма у Београду, који се организује заједно са Уједињеним арапским Емиратима, бити још више туруста, а тиме и већег дохотка.

ОДЛУКА О ЖЕЛЕЗАРИ ЗА 48 САТИ

Председник Владе Србије Александар Вучић саопштио је данас да ће коначна одлука о приватизацији смедеревске Железаре бити донета у наредних 48 сати.

Одлука о томе ће, како је рекао, бити донета посредством конференцијске везе између Владе Србије и Есмарка у Питсбургу, где ће бити присутан и српски министар финансија Душан Вујовић.

„За грађане Србије Смедерево је важно и ми ћемо дати све од себе да постигнемо споразум са Есмарком“, рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије.

Уколико до тога не дође, премијер је најавио да ће бити формиран менаџмент за српску челичану у који ће бити укључени људи најбољи за куповину сировина, као и они најбољи за продају нашег челика.

Производња у српској челичани ће, додао је, бити настављена под пуном контролом државе.

„То није лако, али ћемо покушати да задржимо пет хиљада запослених и да од те компаније направимо нешто“, казао је премијер и додао да додатних улагања државе неће бити.

Држава је уложила све што је могла, рекао је премијер и додао да је уверен да ће бити довољно енергије да се у Смедереву однесе победа.

 

 

3 replies »

 1. СВЕ У ПРВОМ ЛИЦУ ЈЕДНИНЕ – ОГАВНО И БИЗАРНО !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Четверг, 12 февраля 2015, 14:51 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „“Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је, после консултација са председником Томиславом Николићем, одлучио да путује на инаугурацију нове председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић“ – преноси агенција Танјуг.

  ФБР КОМЕНТАР: ПОСЛЕ ДОЗВОЛЕ “ >

  Свиђа ми се

 2. Овај нема КАНТАР ни у глави ни………. ногама. Од БОГА се давно отуђио. Треба да се бар
  осврне на БЛАГОВЕРНУ ЈЕЛЕНУ ЛАЗАРЕВУ-БАЛШИЋ ИЗ 14. ВЕКА.- у њеној премудрости
  СВЕТОСАВЉА-„““да нема ДОСТОЈНОГ ЖИВОТА и улажења у Царство Небеско без
  БОРБЕ, БЕЗ ЖЕСТОКИХ ОКРШАЈА. Нико лењав није постигао победу, нити је когод
  СПАВАЈУЋИ И САЊАЈУЋИ победио свог ратног непријатеља……….“ од МЛЕЧАНА повратила СКАДАР.
  Старац СТАЊ рече „“““док се не разруше ЕЖДЕРСКА ( СКАДАРСКА) врата нема
  СРЕЋЕ ЗА СРБИНА!!!!!!!!

  Свиђа ми се

 3. Вучић: Идем у Загреб и носим поруку мира и сарадње
  ““““““““““““““““““
  Са путним налогом који је потписао тата Кирби

  Свиђа ми се