АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Осврт Игора Војиновића поводом најновијег споразума у Минску – Режим из Москве је издао Новорусију


heroj

Игор Војиновић
13.2.2015.

Издаја траје од првог трена настанка Украјине 1990. и није прекидана ниједног тренутка, осим у случају повратка Крима у марту 2014. године. Све вријеме у току напада Укра на руски народ у бившој Украјини власт РФ се држи резервисано и не помаже кад треба, како треба и колико треба. Него помажу реда ради, тек толико да не буде да баш ништа нису урадили.

Власт у РФ је признала фашистичку хунту за власт Украјине, а нацистичке бандите за посланике Врховне раде, иако добро знају ко су и шта су они. Признавањем Укр хунте за Украјину, власт РФ подржала је геноцид над руским становништвом бивше Украјине. Запад је кроз пуч и злочине 22. на 23. фебруар 2014. угасио Украјину, а Руски народ је покренуо обнову Новорусије.

Такође су Русини, Руси и Мађари у Закарпатју тражили своја права и слободу. Путинова власт умјесто да им свима помогне, макар онолико колико Запад помаже Укре, она све вријеме игнорише тежње и наде народа Новорусије, Малорусије, Буковине и Рутеније. Чак, званична Москва назива ДНР и ЛНР „самопроглашеним“ (као наш издајнички режим што зове шиптарске терористе на КиМ самопроглашеним). Новорусија се не помиње. Путин упорно лудачки форсира оживљавање мртвог монструма Украјине.

Народ Новорусије се брани од геноцида који спроводе терористичке банде Укра и свим срцем жели своју, православну, руску и самосталну Новорусију од Харкова до Одесе. РФ је морала да омогући долазак десетине хиљада ветерана и Козака, као и да се омогући мобилизација војноспособних у Новорусији. Тако би рат веома брзо био завршен, а народ би био спашен великог страдања и разарања инфраструктуре.

Путин је са представницима Њемачке, Француске и Укро хунте (коју сматра Украјином) потписао нови споразум у Минску о примирју 12.2.2015. којим вријеђа интелигенцију сваког нормалног човјека, а понижава руски народ и Русију. У том споразуму од 13. тачака ни једним словом не признаје ни ДНР ни ЛНР, чак ни као самопроглашене, него се све вријеме помињу поједине општине Доњецке и Луганске области! Одређује се помјерање Народне војске Новорусије на полазне положаје, док Укро терористи остају на садашњим позицијама. Намученом народу Новорусије се обећава аутономија на основу Закона „Украјине о привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области” – значи само појединим општинама бивше Доњецке и Луганске области као нека самоуправа, а сви остали могу да постану Укри, да се иселе или постану жртве терора.

Споразумом се одређује обнављање „државних институција Украјине“ као и „банкарског система Украјине“ и да „Украјина преузме контролу над границом са РФ“. Обећана су нека мјеста судија, милиција и културна аутономија са амнестијом у „појединим општинама Доњецке и Луганске општине“! Што значи да се враћају у повампирену Украјину гдје ће им Укри опростити што су се бранили и дати им у појединим општинама понеког судију, милицију и још понешто у склопу Украјине! СТРАШНО! Одвратно. Биједно!

Не бори се тај народ тамо за обнову вампира Украјине него за своју слободу и успостављање НОВОРУСИЈЕ. Све ово личи на издаје и преваре које су се десиле србском народу.

Режим из Москве се покушава оправдати како их ето издајници прозивају у Русији, а не виде своју издају. Кажу још да Порошенко није признао да постоји Дебаљцевски котао и то ће бити оно око чега ће се даље мрсити догађаји. Порошенко је слагао да „котла“ нема. Зато ће сада украјинска армија бацити све снаге – и тенкове и пјешадију – не би ли то доказала. А то значи да ће у међувремену бити таква касапница да ће на њој, највјероватније, пасти примирје.
То им је разлог за потписивање онако срамног издајничког примирја?!

Прво и прво, примирје није требало потисивати сваки пут кад је непријатељ разбијен, него потписати када одговара новоруској страни. Друго – морало се затражити у најмању руку да се Укри повуку са територије ДНР и ЛНР, а потом да се под надзором Русије, Белорусије, Њемачке и Француске терористичке снаге повуку и из Харкова, Одесе, Николајева, Херсона и Запорожја. Те да се народу тамо и у Закарпатској Русији и Буковини омогући да сам изабере своју судбину. Распоредити мировне снаге Русије и Белорусије на линије раздвајања, а у случају непоштовања споразума кренути у офанзиву до заузимања Кијева и Лавова уз тотални пораз Укра.

Не знам коме ово није јасно? Ствар је једноставна. Све друго води огромном страдању и пропасти. 

Споразум из Минска су нажалост, али очекивано прихватили и Захарченко и Плотницки. Захарченко се мало бунио, али је потписао. Они су и изабрани на режираним изборима да би све прихватали. Званична Москва као да хоће да Новорусија нестане. Хитно треба вратити Павела Губарјева и Валери Болотова на власт, а команду над војском препустити пуковнику Игору Стрелкову јер само они могу спасити Новорусију.

Но, видјећемо шта на све каже Бог. Његова је задња, узалуд вам споразуми.
СЛАВА НОВОРУСИЈИ

СНО „Срби на окуп“
Игор Војиновић
13.2.2015. год.

7 replies »

 1. АКО РУСИ НОЋАС НЕ БРАНЕ ГРАД ДОЊЕЦК, БРАНИЋЕ КРИМ И МОСКВУ

  Крај покаже све, или највећи део. Већина нас је пристрасна. Једни навијају за Новорусију, други за фашистичку Украјину. Истини за вољу, мањи је број оних који навијају за фашисте (не рачунам однарођене жуте бандите).
  Ову тренутну битку у Новорусији добиће, можда ноћас, лукавији, а народна јуначка песма каже “латини су старе варалице“ (сада се ти стихови односе на језуитски део Украјине и католичко-језуитски запад). Плашим се да је неки опаки план смишљен како би удружени фашисти изашли као победници велике битке за Дебаљцево. Увод је био да су данас (14.02.2015.) сва њихова средства информисања дизала страшну галаму како је опет тамо руска војска и како Русија гомила оружје на граници са Украјином. А ноћас ће бесомучно, на фашистички начин, убијати цивиле по градовима и порушити оно мало што је остало од Доњецка и других градова. Ти украјински фашисти би без гриже савести и без размишљања, када би имали, бацили неку врсту атомске бомбе, на пример неку мању неутронску. То ме не би изненадило.
  Потписано примирје Минск 2 се сада у руској јавности правда и велича као Путинов успех. А нема разлога за величање. Између осталог, он је сам седео за столом, а против њега је било њих троје. Морао је да наметне и присуство представника из Доњецка и Луганска. Не, он хоће све сам. И шта је радио целе ноћи кад је текст споразума онако лош и неповољан за Новорусију. Тај споразум више нико не може битно да исправи и поправи. Уствари може, али само ако би и Русија ушла у рат и поразила фашисте. Међутим, сада је то много теже и победа у том рату би била врло скупа. Фашисти су се дуж целог фронта добро утврдили. Претходно су комунистичке генерале што разјурили, што поубијали, тако да руских генерала и старешина више нема у њиховој војсци и она је сада лојална фашистичком режиму.
  А питање је како би се понашали руски генерали када би почео прави рат. Да ли би било издајства, да ли би било опструкције, да ли би ратовали као комунистички југословенско-српски генерали који су месецима “освајали“ Вуковар, а тек су га пред ослобођење потпуно опколили. Авијацију, вишецевне бацаче и хаубице нису ни употребљавали, а војска је гинула.
  Тако и руски генерали не дају авијацију па украјинска војска увек за корак иде напред у односу на новоруску војскау. Не пада им на памет да свим могућим средствима заштите свој народ од злочина невиђених размера над цивилним становништвом. Где су њихове сателитски навођене “томахавке“ да са неколико таквих омогуће војсци Новорусије да освоји Дебаљцево и поразе фашисте? Улог је велики, а ноћ дугачка.
  А оно што је врло важно, фашисти могу да убијају цивиле и разарају градове, јер на њихов западни део Украјине није пала ни петарда, а камо ли нека граната да не буду баш толико сигурни да ништа неће да им се деси било да добију, било да изгубе рат. И они ће, као и ми хрватима, да све опросте у име некаквог непостојећег и измишљеног братства и јединства.
  Зато је Путин крив. И он је у име братства и јединства спашавао више Украјину него Новорусију. Аналитичари кажу да је Русија могла да освоји Украјину за неколико дана. Па што није кад је могла? А уверили су се да је та нелегална украјинска власт фашистичка већ код првих већих борби око Славјанска, а поготово после Одесе. Путин је морао да нареди да их разлупају још боље него Грузију, толико да никада више не успеју вијно да се опораве, а фашисте да ликвидирају и неке осуде на доживотне робије без права помиловања.
  Запад и Америка би били у шоку и можда им не би ни санкције увели. Е, то би био Путин кога смо величали и од кога смо очекивали да макар спаси свој народ од геноцида. Зашто је тражио федерализацију Украјине кад није био способан да је прво покори па да је тек онда, на пример, федерализује или томе слично? Зашто је навео народ на пострадање па сад пере руке и тражи да се у неколико општина употребљава руски језик? Па ти људи нису само за то гинули. Они су прогласили самосталност и више не желе да живе са украјинским фашистима.
  Можда ипак нису способни против целог запада. У реду, узели су Крим и требало је да ћуте о федерализацији. Овако су навели народ да се побуни и сад је потписао да им се врати украјински платни промет, да се врате границе под украјинску контролу и тд.
  Једино ме храбри да су фашисти незасити и да ће претерати и приморати Русију и Путина да се питањем Новорусије позабаве мало озбиљније. Ако ноћас не бране град Доњецк, убрзо ће морати да бране Крим, а онда и Москву.

  Поздрав свима,
  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. Ne budite tako povodljivi na sadrzaj svakog teksta. Igra je mnogo veceg nivoa od Novorusije: u pitanju je zamka da se Rusija verifikuje kao agresor, pa da to svakome da razlog za napad na nju. Ne moze se problem Novorusije posmatrati tretirati izolovano od nivoa planetarne igre da se Rusija raskomada u uzmu joj se prirodna bogatstva…

  Свиђа ми се

 3. ПРЕБРЗ ЗАКЉУЧАК !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Пятница, 13 февраля 2015, 22:55 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “ Игор Војиновић13.2.2015. Издаја траје од првог трена настанка Украјине 1990. и није прекидана ниједног тренутка, осим у случају повратка Крима у марту 2014. године. Све вријеме у току напада Укра на руски народ у бившој Украјини власт РФ се држи резерв“ >

  Свиђа ми се

 4. А мени се чини да после сваког примирја Новорусија има све више оружја, муниције, тенкова, па чак и авионе. И како пролази време, линија фронта се све више помера ка северу и ка западу.
  Мора бити да је све само једна велика игра у којој Путин ради за Американце, али, срећом, Порошенко за Русе.

  Свиђа ми се