ДЕШАВА СЕ...

Пријатељи српског народа у Чешкој, Словачкој и Пољској одржали протесте – Вратите Косово Србији!


Извор: VRAŤTE KOSOVO SRBSKU! 15.2.2015.
Превод: Димитрије Марковић

Демонстрације против отимања Косова и Метохије Србији, против насилне промене граница на Балкану и против свих „хуманитарних бомбардера“. Вратите Косово Србији! Стотине хиљада Албанаца годишње емигрира са Косова, Срби и Роми живе у гетима, њихова имовина је узурпирана а Европска унија се претвара да тамо гради правну државу. Ово је изругивање праву! Ми више не желимо лажи о Косову, желимо да вратимо отету територију Србији.

***

Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!

15. фебруар 2015, Правда
ОСТРАВА- У организацији националиста из Чешке, Пољске и Словачке, одржан је традиционални марш за српско Косово. У колони од више стотина људи, која је прошла центром града ношени су транспаренти „Косово је Србија“ и они са анти-глобалистичким порукама. Организатори протеста су омладина Радничке партије, Словачка организација Словенска посполитност и Пољска организација Народови фронт Честочова. Демонстрантима се поред организатора писмом подршке обратио председник СРС Војислав Шешеља који је јавним путем послао поруку свим организаторима протеста у Европи. Исти протест је 17-ог заказан испред амбасаде Косова у Белгији, и то у организацији „Eвропског фронта солидарности са Косовом“.
Чеси за српско Косово (Фото: Фејсбук)

Чеси за српско Косово (Фото: Фејсбук)

Представник аутономних националиста Чешке, Доминик Брежњу је осудио марионетску политику Чешке владе која је 1999. године одобрила бомбардовање Србије. „Тада је на челу Чешке владе био данашњи председник Милош Земан, а тадашњи председник Хавел се усудио да каже да је такво бомбардовање хуманитарно“ рекао је Брежњи и додао да то претставља издају братског народа.

Скупу се обратила делегација Пољске организације Народови фронт Честочова, чији су говорници истакли важност солидарности између словенских народа и потребу заједничке одбране интереса пријатељских народа, напоменули да су протести од више хиљада људи организовани у Пољској неколика пута.

ceska-2-650x431

Острава (Фото: Фејсбук)

 

На скупу је окупљеним демонстрантима саопштено да борба са српско Косово напредује, и да ће се националисти из европских замаља и даље повезивати и координисати своје акције. Тако су претставници Словенске посполитности објавили да од данас почињу оснивање секције Европског фронта солидарнти са Косовом у Словачкој.

Председник омладине радничке партије Ерик Лампрехт прочитао је отворено писмо председника СРС упућеном свима који ових дана организују протесте против независности Косова „1999. године 19 држава чланица НАТО пакта, на челу са Сједињеним Америчким Државама извршило је војну агресију против нашег народа, при чему су имали подршку још 6 држава из нашег суседсва.  Данас је Косово епицентар трговине дрогом, која се дистребуира улицама ваших градова. Не треба сумњати да су светски центри моћи спремни да и у вашој земљи ураде ствари које су урадили Србима на Косову и зато се протестима против те илегалне творевине истовремено диже глас против глобалистичких центара моћи који за свој циљ имају да народе економски контролишу, демографски ограниче и да их у културном смислу спусте на најнижи могући ниво“- рекао је у писму председник СРС.

ceska-3-650x365

Део колоне у Острави (Фото: Фејсбук)

 

„Ваша подршка српском народу на Косову и Метохији улива наду, да се једног дана и у земљама које су признале независност Косова ситуација може променити, имамо више историјских примера држава које су привремено добиле признања независности, а та признања су касније повучена“ додао је Шешељ.

Као последњи од говорника Ерик Лапрехт који се захвалио Словачким и Пољским десничарима што су се и поред удаљености одазвали у великом броју. Лампрехт је у свом говору рекао да Чеси осећају снажну историјску везу са Србијом, и да је њихова дужност да стану о одбрану Србије која је под нападима од стране глобалистичких сила.“ Косово је само почетак онога што нас сутра може чекати нас у Чешкој, Пољској или Словачкој. „Ово је традиционални протест који одржавамо већ неколико година и наставићемо да се боримо против овакве криминалне државе, Косово је Србија!“ рекао је Лампрехт.

***

Председник Заветника говорио у Чешкој на Маршу за српско Косово!

Делегација Српског сабора Заветници присуствовала је Маршу за Косово и Метохију који је симболично на Сретење одржан у чешкој престоници.

Пријатељи српског народа у Чешкој, Словачкој и Пољској више година за редом организују протесте подршке српском народу на Косову и Метохију, а јавност у Србији имала је прилику да погледа и филм чешког редитеља “Отето Косово”, који је један од организатора ових догађаја.

Председник Српског сабора Заветници, Стефан Стаменковски, имао је прилику да се обрати данас пред више стотина грађана Чешке и захвали се на исказаној братској љубав и искреној подршци српском народу у тренуцима када се пред њима налазе ултиматуми да се потпуно и званично одрекне Косова и Метохије.

Преносимо говор у целини:

Драги пријатељи, браћо и сестре,

Велика ми је част што данас имам прилику да вам пренесем поздраве и  искрену захвалност целог српског народа на вашем труду и дугогодишњем залагању за српско Косово и Метохију.

Када је готово читава Западна Европа сатанизовала Србију, ширећи пропаганду и лажи, ви сте проговорили о отетом Косову и неправди учињеној над српским народом крајем 20. и почетком 21. века. Неизмерно смо захвални великом редитељу и праведнику Вацлаву Дворжаку који је подсетио читаву Европу на спаљене цркве, порушене манастире, поорана гробља, опустошена села, убијене цивиле, протеран народ и страдање Срба на Косову и Метохији кроз векове. Ви сте имали смелости да проговорите о етничком чишћењу над Србима и изазовете антисрпску хистерију једне од одговорних за тај стравичан злочин над нашим народом.

за-сајт

У овом часу када је Србија понижена страшним притисцима и када се пред њом постављају ултиматуми да призна независно Косово и одрекне се своје Свете земље, своје историје, свог националног поноса, ваша подршка велико је охрабрење.

Наша братска љубав и велико пријатељство наших народа нису случајни, већ своје корене налазе у заједничкој прошлости и страдању.

Ми се данас сећамо и великог моралног чина чешких војника током Првог светског рата, које је Аустроугарска приморала да ратују за њене интересе и под њеном командом. Када је 1914. године бројно, технички и војно далеко надмоћнија Аустроугарска напала Србију  и када је аустроугарска казнена експедиција мучки убијала српски народ, силовала жене, палила светиње, вешала свештенике, стрељала децу, Србија се храбро борила на планини Цер и однела прву савезничку победу. У самом јеку те чувене Церске битке сви војници 28. Чешког пука кренули су према српским положајима да се предају  певајући песму ”Хеј Словени” и узвикујући: ”Ми смо браћа!”У паљби аустроугарске артиљерије чешки пук је десеткован, а многи војници изгинули, али су Срби након битке сакупили њихове кости и сахранили их у Спомен костурници где и данас почивају заједно са 3 500 изгинулих српских војника. Наш завет је да никада не заборавимо ту братску љубав наших предака о којој сведоче и заједнички гробови.

Србија неће заборавити ни Томаша Масарика који је у аустроугарском парламенту изнео доказе и натерао Беч да повуче тужбу против Срба за наводну велеиздају.

Као што су наши преци из златне Прахе у Србију долазили након школовања, носећи знање и искуство, ми ћемо се сутра вратити у отаџбину са поруком да је Чешка данас уз Србију, да је Чешка данас уз српско Косово и Метохију и да ћемо се заједно, упорно и непредано борити за наше независне, суверене државе и слободу наших народа!

Још у средњем веку ваш велики краљ Карло Четврти писао је српском цару Душану називајући га најдражим братом,они су веровали у слободну Европу, у Европу правде и поштовања, у братски савез и истинско јединство српског и чешког народа и словенских душа.

И ја сам данас овде дошао да вам кажем да ми тај њихов савез и даље поштујемо.

Живела Чешка! Живела Србија!

***

У ТОКУ ПРОТЕСТИ ЗА СРПСКО КОСОВО У У ПОЉСКОЈ, ЧЕШКОЈ И СЛОВАЧКОЈ

Тренутно су у току демонстрације у Пољској, Чешкој и Словачкој, под називом Косово је српско. СРС је упутила писма подршке, која се тренутно читају на протестима.

protesti-ceska-kosovo-790x593

У Чешкој се на списку организтора и говорника налазе новинари, филмски редитељ и више патриотских организација. У оквиру протеста у Прагу окупљенима ће се обратити чешки народни посланик и један члан сената, а тренутно се чита писмо генерала Божидара Делића члана председничког колегијума Српске радикалне странке. Исти вид подршке СРС упућен је и протесту у Острави.

У координацији са предходно наведеним догађајима данас се одржавају протести у Словачкој-Братислави, као и у Пољској престоници Варшави и граду Вроцлаву. На овим протестима прочитаће се писмо Звонка Михајловића, вишегодишњег градоначелника Штрпца, најјужније српске енкалве на Космету.

Међу говорницима наћи ће се и чланови Еврпског фронта за солидарност са Косовом, који су прошле године посетили Космет и Београд, а о у сарадњи са омладином СРС одржали трибину.

У целости објављујемо послата писма захвалности и подршке патриотама 3 словенске земље.

***

Писмо генерала Божидара Делића:

bozidar-delicДраги пријатељи, најсрдачније поздрављам све присутне на данашњем скупу! Подршка коју дајете својој словенској браћи на Косову и Метохији, значи нам много. Наши народи су неколико пута у својој историји у тешким моментима испољавали узајамну словенску солидарност. То и ви чините овим скупом. На самом крају Двадесетог века,1999.године, десила се агресија на нашу земљу. Највећа сила коју је свет видео у својој новијој историји оличена у 19 земаља НАТО пакта предођениг САД, уз подршку и помоћ још 6 земаља, наших суседа кршећи повељу УН напало је нашу малу земљу. Укупан однос снага је био око 1000:1 у корист агресора. Наша војска и народ су пуних 78 дана пружали херојски отпор непијатељу.

Рат је завршен уз посредовање већег броја земаља, политичким споразумом и Резолуцијом 1244 УН. По овом споразуму на Косову и Метохију су ушле међународне војно-полицијске снаге а наша војска и полиција су напустиле Косово и Метохију. Заједно са војском и полицијом са Косова и Метохије је отишао и већи део српског народа. Невиђеним злочинима над срским народом, паљењем и уништавањем нјегове имовине, верских објеката и историјског наслеђа, протерана је и већина преосталих стба са Косова и Метохохије од стране шиптарских терориста. Ови злочини и убиства дешавали су се у присуству мађународних снага, ноје најчешће нису штитиле Србе.

На територији која претставља историјско, верско и духовно средиште српског народа под утицајем светских моћника САД и Немачке ствара се нова нарко држава Косово. Срспке патриоте ће се борити свим средствима за повратак Косова у територијални састав србије. Због тога, ваше разумевање, подршка и данашњи протест има за нас посебан значај. КОСОВИ ЈЕ СРБИЈА! ЖИВЕЛО СЛОВЕНСКО БРАТСТВО НАШИХ НАРОДА!

***

Писмо Звонка Михајловића, председник косовског округа СРС и члана централне отаџбинске управе:

Zvonko-MihajlovicПоштовани пријатељи Српског народа, Срби и Српски народ у овом тренутку проживљавају своје најтеже тренутке у својој дугој историји. Много је фактора у иностранству али и у сопственој земљи који не желе добро Српском народу. Некада су средства за обрачун са Србијом била пука сила која је демонстрирана НАТО агресијом на једну суверену државу без предходне одлуке и сагласности СБ УН, а сада се користе неки други перфиднији методи. Србији се отима 15 одсто њене вековне територије. јавно се исказују претензије и према другим деловима земље. Србија се уводи у дужничко ропство. Наше се фабрике и привредни ресурси продају у бесцење странцима који их касније затварају и од нас праве тржиште. Намећу нам неке назови Европске вредности које нису у духу Хришћанства и вере а односе се на једнополне бракове. Срби такву појаву сматрају за болест једног малог дела свог друштва.

У унутрашње ствари Србије желе да се мешају стране амбасаде у жељи да њихове препоруке буду обавезујуће за Српску Владу. Нажалост, са оваквом Владом која је зависна од америчке спољне политике то и јесте случај. Проблеми око Косова и Метохије се са терена СБ УН селе на терен ЕУ која је под снажним утицајем САД и која је по правилу пристрасна и налази се на страни албанских сепаратиста. Њихова је жеља да у срцу Европе створе исламску земљу која ће бити НАТО база и која ће опстајати захваљујући трговини наркотицима, белог робља и шверцу оружја. Сви споразуми који се постижу у Бриселу су на штету Срба и Србије.

Упркос свим тим изазовима Српски народ на Косову и Метохији је решен да остане и опстане на својим вековним огњиштима и да се ни по цену живота не одрекне своје вековне територије. У тој борби нама је јако драгоцена подршка наше браће из Пољске, Чешке, Словачке, али и Русије, Кине, Индије и осталих земаља које поштују међународно јавно право и принципе неповредивости граница суверених земаља. Овом приликом желим да поздравим све пријатеље Српског народа у Пољској и да им се у своје име и у име моје српске браће са Косова и Метохије захвалим на свему што чине на ширењу истине о покушају отимања српске територије бруталном силом. Колико Ви чинили добро за Српски народ толико вама Бог узвратио истом мером.

_______
Повезани текстови: 

ЧЕШКА: 15.02.2015. у Прагу протест „VRAŤTE KOSOVO SRBSKU !“ Удружења грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii

Чеси организују протест у Острави – „Дођите сви да подржите српско Косово!“

Чешка: „НИКАДА НЕ ОПРОСТИМО ЗАПАДУ – СЕЋАЊЕ НА БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ“ (протест 24.03.2014.)

ПРАГ-ЧЕШКА: ПРОТЕСТ „ЗА СРБСКО КОСОВО“ 15.02.2014. Вацлавски трг – Грађанско удружење „ПРИЈАТЕЉИ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“