Јасмина Ђекић

Вејн Мадсен: Бриселова нова балканска вештачка држава: Војводина- (и улога албанских азиланата)


Бриселова нова балканска вештачка држава: Војводина

Wayne MADSEN (ФБР превод Јасмина Ђекић)

Објављено 15.02.2015 на Фонду Стратешке Културе

570416_02albanci-sa-kosova-u-subotici060215rasfoto-biljana-vuckovic-010_f

 

Уколико буде по ономе што Европска унија са седиштем у Бриселу и НАТО хоће, српска покрајина Војводина ће се придружити Косову, претходно раздвојеним од Србије уз помоћ Европске уније и НАТО-а као етничка албанска држава којом руководи терористичка Ослободилачка војска Косова (УЏК), као следећа вештачка независна држава на Балкану.

Након што смо били сведоци раздвајања покрајине Косова од Србије уз подршку НАТО трупа као резултат махинација Европске уније, Србија се сада суочава с губитком плодне покрајине Војводине у Дунавском басену кроз кројаче граница у Бриселу. Ако су недавни коментари бившег генералног секретара за јавну дипломатију НАТО-а и новоизабране хрватске председнице Колинде Грабар-Китовић било какав показатељ, Хрватска ће ускоро послужити као бедем за НАТО планове да се Војводина истргне контроли од Србије и декларише као мултиетничка и вишејезнична независна „отаџбина“ Мађара, Рома, Словака, Хрвата, Румуна, као и новопридошлих албанских избеглица који су убачени уз помоћ ЕУ регион из јужних крајева онога што је некада била Југославија.

Војводина се већ назива од стране медија које финансира Сорош и НВО као   „Мађарско Косово“, иако 66% становништва у овој покрајини чине Срби. Са 25 етничких групација Војводина је једно од етнички најдиверсификованих региона у Европи. За НАТО планере рата и Сорошеве демографске инжењере, Војводина представља плодно тле за етнички сукоб и даљу „балканизацију“ Балкана.

Мађари чине само 13% популације, док Хрвати следе са неких 2,7% и Словаци са 2,6 %. Сорош и неоконзервативни медијски манупулатори захтевали су да Војводина постане отаџбина Ромског („циганског“) народа. Међутим, Роми сачињавају само 2,1 % становништва. Румунски иредентистички пројекти око Војводине су смешни када се узме у обзир да Румуни представљају тек сићушних 1,3 процената становништва Војводине. Буњеваца (сродних Хрватима) и Русина чак има мање у односу на укупну популацију.

Након што је поразила досадашњег хрватског председника Иву Јосиповића за врло дубиозну длаку – неко би рекао „исценираном“ граничном победом у стилу Џорџа Сороша 50-49 процената, Грабар-Китаровић није губила време бацајући рукавицу Србији у свом победоносном говору. Рекла је да ће се борити за аутономију Хрвата у Војводини, „кодирати“ за подршку сецесији регије од Србије. Грабар-Китаровић је такође најавила да ће обновити блиске односе Хрватске са Немачком, што и није изненађење обзиром на историјске везе ХДЗ-а, којој Грабар-Китаровић припада, и хрватских нацистичких Усташа који су основали марионетску државу под Трећим Рајхом. Иредентизам Грабар-Китаровић у односу на Хрвате у Војводини, нарочито у области Срема где живи већина Хрвата, и Херцеговини, у ономе што је Босна и Херцеговина, представља оно што се зове „новоусташизам“ – екстремни национализам – у данашњој Хрватској.

Грабар-Китаровић је такође негативно реаговала на недавну одлуку Међународног суда правде у Хагу који је одбацио тужбу Хрватске против Србије за геноцид у рату 1991-95 између Хрватске и онога што се онда била Савезна Република Југославија предвођена онда Србијом. МСП је одбацио такође и контратужбу Србије против Хрватске која је проистекла из отпужби за геноцид које су починиле хрватске снаге, уз потпору америчких плаћеника, у операцији Олуја. Блицкриг хрватских снага и њихових америчких саветника против Српске Републике Крајине у источној Хрватској имао је за циљ етничко чишћење Срба из источних области Хрватске.

У још једном примеру блиских веза између неонацизма и ционизма, председнички политички саветник и шеф транцизионог тима Грабар-Китаровић је документарни режисер Јадранка Јурешко Керо, још један амерички имплант у структурама влада у Источној Европи и особа која страсно подржава Израел и ционизам. Јурешко Керо је била становница Горње источне стране Менхетна (Manhattan’s Upper East Side) од 1999 и удата је. Познато је да ако ХДЗ победи на следећим парламентарним изборима, Грабар-Китановић жели да Јурешко Керо буде премијер, дајући нацији владајући женски дуо. Док је била амбасадар у Сједињеним Државама, Грабар-Китаровић је уговорила слатки трговачки дил између великог хрватског предузећа Подравка и америчких дистрибутера за хрватски јунећи гулаш и паштете од пилетине између осталих производа. Случајност је баш што Подравкиним северноамеричким операцијама руководи муж Јурешко Керо, односно Домагој Керо, бивши хрватски генерални конзул у Њујорку.

Грабар-Китаровић и њени неоконзервативни савезници гурају мему која се сада све чешће чује у Војводи, а то је да тај регион није историјски ни био српски већ део Аустроугарског царства пре Првог светског рата. И понављају оно што се десило у Источној Украјини након удруженог неонацистичког и ционистичког пуча против демократски изабране владе председника Виктора Јануковича, српски језик и ћирилица се засењују жељом не-Срба да ребрендирају Војводину као мађарско-немачку нацију која користи латинично писмо. У томе војвођански сепаратисти имају нескривену подршку мађарског националистичког премијера Виктора Орбана и новог етнички немачког председника Румуније Клауса Јоханиса.

Знаци да је Војводина следећи циљ за неоконзервативну Сорошеву алијансу су јасни. Европска Унија релоцира Албанце са Косова, Македоније и Црне Горе у Војводину. Чим стигну до Новог Сада, главног града Војводине, ЕУ саговорници дају Албанцима 35 еура за трошкове таксија како би се раширили по покрајини и затражили стално боравиште. По последњем попису становништва у Војводини било је 3,360 муслимана. Међутим, трансплантирање муслиманских Албанаца из других крајева бивше Југославије од стране ЕУ јасно за циљ има обезбеђивање горива како би се разгорела побуна за независношћу попут оне на Косову.

Све разноврсне Сорошеве и неоконзервативне конструкције су хиперактивне у Војводини. То обухвата Национални фонд за демократију и Сорошев Институт за отворено друштво. Бојан Пајтић, председник покрајинске владе Војводе, говори течно мађарски и енглески, потпуно је одомаћен са Сорошевим и ЦИА финансираним НВО оперативама у покрајини које блиско сарађују са помоћницом америчког државног секретара за европска питања Викторијом Нуланд, особом која је пастирски помогла Грабар-Китаровић да победи и која је спремна да започне војвођански рат за независност са недавно придошлим професионалним провокаторима из румунских, мађарских, албанским и ромских кампова на Балкану.

Ако је Украјина било какав пример, оно што Нуландова и њени новоконзервативци имају на уму за Војводину јесте да је очисте од њених Срба и обезбеде пријатељску земљу за западне нафтне и компаније за природни гас како би експлоатисале познате резерве угљених хидрата у источној Војводини, у области Баната.

Као што је Косово раздвојено од Србије како би се олакшао пут трансбалканском цевоводу, а Сједињеним Државама обезбедила стална балканска војна база у кампу Бодстил, независна Војводина је пројектована да обезбеди НАТО готовим снабдевањем нафте и природног гаса из Баната из плодне дунавске долине ради производње генетски модификоване хране. Попут Украјине, Војводина је мета западних војно-комерцијалних комплекса за фрактурирање угљен диоксида и аграрно ескплоатисање од стране Монсанта.

Оно што се дешава у Војводини није ништа друго него демографски инжењеринг. Покушава се маргинализовати српско становништво Војводине на скоро исти начин као што су Срби који живе у енклавама Зубин Поток, Звечан, Косовска Митровица и Лепосавић на северном Косову били напрасно заборављени у јурњави ЕУ да прогласе Косово независном албанском државом.

Данас су НАТО и други западни провокатори ставили украјинске градове Луганск, Донецк и Мариупољ на насловне странице новина као зоне убијања. Уколико буде по неоконзервативним ђаволицама попут Грабар-Китаровић, Јурешко Керо и Нуландове, сутрашње приче пуне крве освануће са насловима Нови Сад, Сремска Митровица, Кањижа и Суботица, градовима који стоје као етнички криве линије Војводине.

 

 

 

5 replies »

  1. svi oni koji misle da ovo iz navedenog teksta nije istina neka dobro stave prst na celo ! Vojvodinu nisu dirali jer su znali da Putin nece to da dozvoli…sada Putin ima druge probleme i dosao je red na Vojvodinu koja je izuzetno privlacna za proizvodnju GMO hrane a kao sto smo procitali tu je Gas i razna dobra koja mogu da se iskoriste. Ako je 100.000 siptara napustilo kosovo, dovoljno je da je ostalo u Vojvodini 20.000 i da naprave takvo sranje po pokrajini, naravno zajedno sa ostalim narodima koji su navuceni na odcepljenje da nismo ni svesni. Gospodin Vucic je namerno ostavio DS na vlasti u Vojvodini jer mu je to tako naredjeno. Vucic ima zadatak da zavrsi sa Kosovom a Pajtic im treba da im da Vojvodinu. Scenario je jasan a samo budale misle da nemoze da se ostvari s obzirom da Srbija ima 15000 vojnika. Ceo svet ulazi u nekakve ratove, krize…svi se naoruzavaju a nasi gospodari nas razoruzavaju , unistavaju vojnu opremu, smanjuju broj vojnika. Nikad Srbija nije bila slabija u njenoj istoriji.Mi srbi smo malo priglup narod stalno pokusavamo da verujemo u nesto suprotno od onog sto se desava na terenu. kao , ma neco to kod nas, ma nemoze to nama da se desi i takve stvari , a u stvari realnost je jedno a nadanja su drugo. Vekovima su Srbi ugrozena nacija, vrsili su se razni genocidi,porobljavanja, proterivanja, promena vere itd. Zasto mislite da je danas drugacije ? Ako postoji neka opozicija u Srbiji koja je stvarno patriotski nastrojena i koju ne interesuju zapadni novac , krajnje je vreme da se nesto preduzme, dok jos imamo vremena jer posle ce nam biti kasno. Bolje da sami pocmemo proterivanje izdajnika i neprijatelja Srbskog naroda nego da nam nametnu sranje pa da se bijemo medjusobno a ovi sto su napravili sranje po starom dobrom obicaju zbrisu iz zemlje i uzivaju u bogatstvu koje su stekli za vreme vladavine. Stalno se rade neke nebitne konferencije, kritikuje se vlast na internet portalima a niko da preduzme nesto konkretno. Zasto odmah nije organizovan protest ispred vlade Srbije povodo dolaska Tonija Blera u Beograd. Cela Srbija je bila bombardovana i nije trebalo mnogo ubedjivanja da se skupi narod ….ali izgleda da vise nemamo ni opoziciju ili bar one koji su spremni na takve poteze. Radikali cekaju prolece??? ali koje? mozda vec bude kasno ?

    Свиђа ми се

  2. Ovo nema veze s vezom. Šiptari ne ostaju u Vojvodini nego idu u EU a logično ako ih vrate neće kupovati kuće po Vojviodini ili se useljavati u napuštene blatare u selima gde nema posla ni za domaće, nego će da se vrate u svoje kuće na Kosovo. Osnovni problem separatizma u Vojvodini nisu ni Madjari, koje pominjete, ni Folksdojčeri (ima ih 3 500) kao ni stari Folksdokčeri u nemačkoj kojih je ostalo par hiljada, a mlade ne zanima „stari kraj“. Problem je BEDA sveprisutna u selima i varošima, apatija, beznadje. I onda dodju likovi poput Odžića, i krenu sa pričom o blagostanju u Austrougarskoj, Beogradu koji pljačka, lopovskoj državi, mafijašima iz Bosne, Crne Gore, Hercegovine…i mnogi koji žive od danas do sutra će da prihvate tu ideju. Pokretanje proizvodnje i manje gušenja privatne inicijative od strane sistema može tome da stane na put. Optuživati Madjare, Albance, Rome…dok se politička elita bogati, mafija kupuje sve i sva, nepravda viče do neba, radnike zlostavljaju, fufe kupuju diplome, jedino isplativo je prodavati drogu i baviti se prostitucijom…

    Свиђа ми се

  3. Лепо, не морамо ићи на Косово и Метохију да “ мало гушимо“ арнауте, пошто они полака долазе ( или ће доћи) у северну Србију онда ћемо онако разбијени по групицама, арнауте „мало гушити“ овде, тихо и полако и нема их , НЕСТАЛИ СУ !

    Свиђа ми се