Звонко Михајловић

Звонко Михајловић – „Влада Косова“ уз помоћ лојалних „Срба“ планира преотимање Ски центра Брезовица


Саопштење за јавност СРС Штрпце
поводом најаве преотимања Ски центра Брезовица

Zvonko Mihajlovic

Звонко Михајловић, 28.2.2015

Српска радикална странка упознаје јавност Србије да „Влада Косова“ у сарадњи са општином Штрпце која функционише у систему „Републике Косово“ планира да уз помоћ француско-андорског конзорцијума преузме “Ски центар Брезовица“ на Брезовици.

Презентација некаквог мастер плана (шарена лажа) заказана за 03.03.2015. год. (уторак) у сали Дома културе “Свети Сава“ у Штрпцу има за циљ да лепо упакованом причом превари 180 запослених радника овог предузећа, али и све мештане како не би подигли свој глас против ове више него очигледне пљачке државне имовине Републике Србије.

Да је заиста реч о великој превари потврђује податак да је у целој ствари око преотимања Ски центра укључена и америчка и француска амбасада у Приштини на челу са амбасадорима, лично.

Сетимо се само судбине предузећа која су предходно ликвидирана а потом преузета од стране Приштине, фабрика “Иво Лола Рибар“ Штрпце, “Младост“ Штрпце, “Задруга“ Штрпце, у ком случају радници нису остварили своја законска права, већ су се нашли на улици са закљученим радним стажом у радној књижици. Иста судбина чека и раднике Ски центра Брезовица.

Српска Радикална Странка позива надлежне органе Републике Србије на ХИТНУ и неодложну реакцију како би се њена имовина заштитила и како би се одбранили интереси Срба који живе у општини Штрпце, јер је реч о предузећу које представља најважнији привредни субјекат од непроцењиве важности али који је важан и за сам опстанак Срба на простору Косова и Метохије.

Исто тако позивамо све грађане општине Штрпце да се, уместо уласка у салу за испирање мозга, окупе на миран протест на платоу испред Дома културе, како бисмо јасно ставили до знања да се жестоко противимо отимачини српске имовине.

Обавезу да организује протест има привремени орган општине Штрпце у систему Републике Србије. Уколико реакција поменутог органа изостане, сматраћемо да су и они део завере против овог предузећа.
Српска Радикална Странка ће, као и до сада, дати свој пуни допринос очувању српских националних интереса и заштити права Срба да управљају својом имовином.

Србија је вечна док су јој деца верна! 

1 reply »