ПАТРИОТИЗАМ

Канадска влада наставља правно насиље над Др Срђом Трифковићем – исход овог судског поступка може да утиче на права свих Срба у Канади


Слободе Срба у Канади – Трифковић против канадске владе

19.2.2015. Станко Вулета,
Предсједник Дрштва за очување српске баштине у Отави

Врло мало чланова српске заједнице у Канади зна о борби др Срђе Трифковића чији исход може да утиче на права свих Срба у Канади.

srdj-trif_asd

др Срђа Трифковић

За оне који не знају – др Срђа Трифковић је током рата 1991 – 1995 био један од ријетких гласова у западним медијима који је бранио интересе Срба у Југославији у распадању. Др Трифковић је историчар, аутор неколико књига, укључујући ”Усташе”, ”Историја Крајине” и ”Пророков мач”.

Прије четири године Џејсон Кени, тадашњи министар имиграције, је донио одлуку којом се др Трифковићу забрањује улазак у Канаду. Министар Кени је оправдао своју одлуку оптужбом да је др Трифковић био члан владе Републике Српске, која је, по његовом мишљењу, одговорна за геноцид и злочине против човјечанства.

Међутим, г. Кени сам каже за себе: “У својој канцеларији у Отави, на свом столу имам молитвеник са сликом кардинала Степинца који је био мученик за Хрватску и за вјеру и он је за мене један од великих хероја двадесетог вијека“ [1].

Кенијев херој, yсташки кардинал Алојзије Степинац, између осталог је рекао: “Хитлер је Божији изасланик.“ [2]. Степинчеви фратри су, по наредбама свог поглавника и кардинала, активно учествовали у усташком плану да трећину Срба побију, трећину покрсте у католичку вјеру и трећину истјерају. Степинчев свештеник је био управник Јасеновца, логора у којем је увелико остварен први дио плана. Сам Степинац је учествовао и обавјештавао Папу о другом дијелу плана – конверзији Срба у “Божију цркву“[3]. Посљедњи дио тог плана је успјешно остварен 1995. године.

Министар Кени, поштовалац дјела усташког кардинала Степинца, се устремио на једног од најцјењенијих српских историчара који је посветио своју каријеру обзнањивању истине о усташама и Степинцу.

Др Трифковић је прије три године, уз помоћ неколицине Срба из Торонта, покренуо судски поступак против министарства имиграције. Суд је, захваљујући необоривим доказима, пресудио у корист др Трифковића. Међутим, министарство је уложило жалбу на ту пресуду знајући да им је финансијско исцрпљивање легалног фонда др Трифковића једина шанса да побиједе у спору.

Канадска влада има неограничена средства за правну борбу против др. Трифковића, пошто се финансира нашим порезом. Др Трифковић нема такве изворе средстава и треба му финансијска помоћ за трошкове тужбе. Ова тужба не одлучује само о праву др Трифковића да уђе у Канаду – на коцки је много више. Исход ове тужбе ће одлучити права свих Срба у Канади.

Сви имамо право да помогнемо правну битку др Трифковића. Ако га не искористимо, можда сутра ни то право нећемо имати.

Станко Вулета, предсједник
Дрштво за очување српске баштине у Отави
ottawaserbianheritage@gmail.com

_______________

Прилоге за легални фонд др. Трифковића можете да пошаљете електронском поштом на: trifkoviclegalfund@gmail.com (Упутства на www.interac.ca/en/interac-etransfer/about-interac-etransfer )

Референце:

[1] http://youtu.be/BtHVhfjXcS4

[2] The Croatian Sentinel, 1 January 1942; quoted in “The Vatican Against Europe” by Edmond Paris, pg. 197
http://www.scribd.com/doc/18468529/Paris-The-Vatican-Against-Europe-Suppressed-Role-of-Vatican-in-For-Men-Ting-Both-World-Wars-1964#scribd

[3] “Convert or Die!” by Edmond Paris; quoted in “The Whitewashing of Stepinac” by Shaun Willcock
http://www.biblebasedministries.co.uk/wp-content/uploads/2011/10/The_Whitewashing_of_Stepinac.pdf

4 replies »

 1. @Dejan: Srbe u dijaspori je jako tesko pokrenuti! Poznato: jedan u klin, drugi u plocu! Dr. Trifkovic zasluzuje da ga svi Srbi svom snagom podrze. On je veliki Srbin, dokazao na delu!

  Свиђа ми се

 2. Џејсон Кени је ишао у приватну католичку гимназију у Wilcox, Saskatchewan. Након тога, студирао филозофију на језуитском универзитету у Сан Франциску . Мислим да то све говори о разлозима његовог обожавања католичког кардинала Степинца.

  Свиђа ми се

 3. Страшно… а тужно пошто има јако пуно Срба у том делу Онтарија и чине око 5 % популације Онтарија.
  Иначе ја живим у Квебек ситију ту Срба на прсте има, али зато има јако пуно потурица из Босне, велики број њих који су у граду где живим уписани на
  спомен плочи у Сребреници као мртви. Иначе овде не сме ниједна нација и педери да се вређају, али Срби неограничено.
  Ја сам својевремено тражио помоћ из наше цркве у Монтреалу где има 10-ак хиљада Срба да ми помогну да ову градску библиотеку која сатире све што је Српско тужимо али нико већ више од 2 године ми није одговорио (чувена Српска солидарност).
  Иначе за неупућене Монтреал је највећи град у провинцији Квебек са око три милиона становника, а главни град је где ја живим и он броји око 700.000
  становника–робота.

  Свиђа ми се