АКТУЕЛНО

11. март 1995. – Сметале им српске дјевојчице у Сарајеву


Муслимански снајпериста са зграде „Лориса“ на Тргу Пере Косорића, данашњем Тргу хероја, убио је 11. марта 1995. године десетогодишњу Милицу и деветогодишњу Наташу које су играле ластиша у Улици Раве Јанковић, испред зграде на броју 59, у насељу које је тада било под српском контролом.

10. 03. 2015. ЈАДОВНО, за ФБР приредила Биљана Диковић

stradale-djevojcice

Била је то њихова посљедња игра, осам мјесеци прије потписивања Дејтонског мировног споразума.

Дјевојчице су одмах превезене у болницу Касиндо, а према записнику из болнице, Милица је довезена мртва, док је Наташа умрла 15 минута након пријема.

Према наводима свједока, дјевојчице је убио припадник 101. бригаде тзв. Армије БиХ чији су иницијали С.П. који је привођен, али никада није процесуиран. Он се јавно хвалио да је из снајпера убио дјевојчице и још 20 Срба на Грбавици. Тако да за овај злочин још нико није одговарао.

Наташа и Милица сахрањене су једна до друге на гробљу Миљевићи у Источном Новом Сарајеву.

Извор: РТРС / СРНА

 

Овај чланак дио је пројекта УГ Јадовно 1941.- Календар геноцида над српским народом у XX вијеку.

6 replies »

 1. Jako dobro se sjecam tog kobnog dana,primirje je bilo potpisano ,takoda su se djeca malo slobodnije kretala na Grbavici,kao i moja dva djecaka.U jednom momentu pred ambulantu je doslo vozilo sa otvornim vratima i vidjele su se patike djevocica,ja sam stajala 20 metara udaljenosti,a moj mladji sin je imao iste patike kao ta djevojcica,znam samo da sam jauknula i srusila se na zemlju….ne ponovilo se strasnooo…

  Свиђа ми се

 2. Не може истина ни о турцима ни о усташама да се пробије до обичног народа. Србијом до данашњег дана владају комунисти, хрвати и јевреји. Данас је комуниста Дачић грлио хрватицу – мин. спољних послова. Које понижење за Србију. Како ће само да ликују и врте тај снимак на антидржавној телевизији Б92. Кога је брига за Милицу и Наташу?

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 3. Ovo treba da procitaju svi Srbi koji bi posle 20 godina krvavog rata sa poturicama opet pravili bratstvo i jedinstvo. Mnogi Srbi su hipnotisani zlocinima poturica i trce na klanje kao pijane koze.

  Свиђа ми се

 4. ispravka…AMERICKO/BRITANSKI snajperista, placenik…da proizvede zlu krv…isto su radili I na drugoj strain….a kad jednom padne krv, djavo radi sta je njemu volja…sve su to zakuvali anglo-saksonci uz pomoc vatikanskih kretena da bi mogli da vladaju nasim prostorima i cine sta im drago…naravno, podrska drzavnih lidera (koje oni postavljaju) im ide na ruku zajedno sa medijima koje oni kontrolisu jer „uvek znaju ko je krivac“ …a jadni narod ispasta jer im veruje i jer ih bira na „demokratskim izborima“…

  Свиђа ми се