АКТУЕЛНО

КОМЕНТАР: Саша Касаловић – ОВАЈ… СРАМ ВАС БИЛО!


ОВАЈ… СРАМ ВАС БИЛО!

‘Изгледа да је Србију сломило бомбардовање 1999. године и да се они боје понављања тог кошмара. Русија данас, као некада Србија, осећа на својој кожи притисак санкција западних земаља. Али, Русија ће се борити за своју слободу, пошто код нас још има много људи који ће пре умрети борећи се него живети на коленима.’
Рече неко погрешно судећи о Србима, ко се презива Правосудов ! Па………срам вас било г-дине Правосудов!

Када су малу Србију убијали, Русија је то гледала са стране. Када су нас онако мале мучили и на послетку измучили и када су нас тек недавно напокон поразили, појавили сте се ви да нам са око 150.000.000 Руса иза ваших леђа држите лекције како се нећете дати као мала Србија. СРАМ ВАС БИЛО!

Велика је мудрост критиковати и ругати се слабијем од себе. Баш сте нам показали како Русија и по неки Рус умеју да задиве својом величином! СРАМ ВАС БИЛО!

Неким људима је боље да ништа не кажу и да ништа не напишу, међутим ваша људска “величина“ није то умела да схвати јер како пропустити прилику а да се не наругате народу који је многоструко већи од вашег. Баш вам је било тешко да се уздржите г-дине Правосудов! И опет… СРАМ ВАС БИЛО!

Али правда је свакако достижна г-дине Правосудов, јер када нисте хтели да у Србији и на Косову и Метохији будете по мало и Срби сада ћете морати да у Русији будете већи Руси и од вас самих! И опет… СРАМ ВАС БИЛО!

И знајте… Срби су страдали, свесно се жртвујући како би обезбедили додатно време да се ви уснули Руси пробудите. То смо увек кроз историју чинили. Страдали смо јуначки, опет први, као и у свим великим ратовима до сада, алармирајући да се пред човечанством и пред браниоцем човечанства, а то је Русија, појавио нови злодух и показали смо вам га прстом чекајући да се са њим ухватите у коштац како је то увек до сада бивало кроз историју.

Србима је Бог доделио ту улогу, да буду аларм, да буду верни чувари светлих тековина обоженог човечанства а вама Русима да својом бројношћу побеђујете војске нечастивих. Русија је, одувек, тај задатак достојанствено и храбро обављала поштујући све око себе, а сада сте се ви дрзнули да се наругате таквој Србији и великој Русији. СРАМ ВАС БИЛО!

О хушкању Бугара на Србе, чему изгледа тежите у вашем тексту, нећу ни да коментаришем! СРАМ ВАС БИЛО!

 

Саша Касаловић

———-

* КОМЕНТАР читаоца на текст објављен на СРБском ФБРепортеру – ПРАВОСУДОВ: Бугарска посрће, али Софија неће постати српски град, пре ће – турски

tekst pravosudov

27. 03. 2015. ел. поштом, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. ЦИГАНИЗАЦИЈА И ИСЛАМИЗАЦИЈА

  Господине Касаловићу,
  Ви сте одговорили Правосудову веома оштро и у неким деловима сте у праву, али у неким деловима вашег текста претерујете.
  Можемо да волимо Русе или да их не волимо, можемо и Бугаре да волимо или не, али проблеми су описани и представљени јавности на размишљање.
  Бугари су починили многе злочине за време другог светског рата, поготово у мојој родној Топплици, где су страдали мој прадеда и моја прабаба. У једном делу и Правосудов, на свој начин, признаје да је током историје било међусобних непријатељстава.
  Међутим, тренутно су дошла опака времена за православни народ, а како видимо Срби и Бугари су у најтежем положају. Тим народима прети истребљење и губитак својих држава. Тако тешка ситуација налаже и Србима и Бугарима да се уједине у борби за опстанак. Та борба и то јединство морају бити искрени, а историчари нека анализирају шта се раније догађало, јер ни југословенски, а ни бугарски комунисти нису дозвољавали да Срби и Бугари погледају истини у очи. Можда би тако успели да разреше историјске грешке које су чинили, неко више, неко мање. Али грешака је било.
  Српска и бугарска елита, значи и Срби и Бугари би морали под хитно и под обавезно да схвате да је пројекат циганизације Србије и Бугарске веома погубан, а и нама и њима га сервира и намеће НАТО и Европска унија. Циганизацију и исламизацију наших држава форсира и финансира, између осталих, и Сорош и то онда ни мало није лако, поготово што наша мајка Русија има веома велике и опасне проблеме. И њима прети уништење и велики рат, а то профашистичка струја из ЕУ користи.
  Наш, српски и бугарски, задатак је да се ујединимо, а Русија да помаже колико може и да таквим односом добијемо неке резултате, али тек после дугогодишње и упорне борбе.
  Правосудов је направио корак у том правцу. Макар је осветлио један део проблема, а тај проблем наша интелигенција и политичари избегавају и да спомену. То је проблем цигана, који је већи него било који други проблем.
  Колико видим, господине Касаловићу, Ви имате добро и оштро перо, па би било јако корисно за српски народ да мало обрадите циганско питање и погубност повластица које они добијају. На пример, екстра двадесет поена приликом уписа у све школе и на факултете и то само зато што су цигани. Невладине организације и наши национално несвесни политичари то називају позитивном дискриминацијом.
  Ево, за почетак, позабавите се овом темом, истражите је, објавите податке, а ако није тачно ово што сам навео, спреман сам да се најискреније извиним. Ово је врло шкакљива тема и знам да Вам не би било лако да податке до којих дођете јавно објавите, можда би били и привођени. То, на свој начин, доказује колико је спомињање проблема са циганима од стране Правосудова врло важно и актуелно.
  И још нешто, нико није савршен у својим мислима и свом чињењу. Ви замерате Правосудову, ја делимично Вама, а ко зна колико њих ће замерити мени. Биће да смо сва тројица у праву. Треба сву заједничку енергију објединити и усмерити у добром и позитивном правцу за опстанак нашег, односно наших православних народа.
  С добрим намерама, примите мој поздрав.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. „пошто код нас још има много људи који ће пре умрети борећи се него живети на коленима.“

  као атлас на леђима носећи небо децу учимо како бити човек у сред легла хуља. не, немамо ни ми избор, они су алтернатива.

  Свиђа ми се

 3. КАСАЛОВИЋУ ВИДИШ ШТА УРАДИШЕ ОД КОСОВА МЕТОХИЈЕ ЦГ КНИНСКЕ КРАЈИНЕ БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА ЧЕТНИЧКИ СЕВЕР СРБСКОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ИБАРСКИ КОЛАШИН

  Свиђа ми се

 4. Оно што је реалност јесте , пажљиво прошитај текст и видећеш да је то наша стварност . Да се треба одупрети елити која води земљу бездан треба, Треба извући поуке а не бити увређен када те неко критикује. Нажалост Правосудов је у праву ….

  Свиђа ми се