АКТУЕЛНО

ЗАНИМЉИВОСТИ: „ЛАЖИ КОЈЕ ЖИВИМО“ – Овај ВИДЕО одузеће вам само ОСАМ минута


Спенсер Четкарт (Spencer Cathcart) је снимио кратки документарни филм под називом „Лажи које живимо“ (The Lie We Live). У филму преиспитује слободу људи да раде све што раде или зашто нешто не раде, школство, новац, капитализам, изборе, заштиту природе, климатске промене и наш утицај на њих…

planeta

У овом тренутку можете бити било где, бавити се било чим. Уместо тога седите сами за компјутером. Шта је то што нас спречава да радимо шта хоћемо, да будемо где желимо?

Сваки дан се будимо у истој соби и пратимо исти пут, да бисмо живели исти дан као што је био јуче.
Некада је сваки дан био нова авантура, а онда се нешто променило. Некада се чинило да време не постоји, а данас се чини да га нема довољно.

Да ли овај начин живота значи да смо одрасли, да смо слободни? Јесмо ли заиста слободни?
Храна, вода, земља, основне ствари за наше преживљавање припадају корпорацијама.
За нас нема хране на дрвећу, свеже воде у рекама, нема земљишта за градњу. Ако покушате да узмете од природе оно што вам даје, завршићете у затвору.
Покоравамо се њиховим правилима.

Ми откривамо свет кроз уџбенике. Годинама седимо и прихватамо све оно што нам је речено. Тестирају нас и оцењују, као да смо субјекти у лабораторији. Одгајани смо да ништа не мењамо у овом свету, да не будемо другачији, да будемо довољно паметни за посао који радимо, али не и да се питамо зашто га радимо.
И тако ми радимо и радимо, али немамо времена да живимо живот због кога радимо. Док једног дана због старости више не можемо да радимо и овде смо остављени да умремо.
Наша деца заузимају наше место у игри.

Сви имамо јединствен живот, али заједно смо ми само гориво. Гориво које даје моћ елити. Елита се крије иза ознака корпорација. Ово је њихов свет и њихов најдрагоценији ресурс није у земљи.

Ресурс смо ми. Ми градимо њихове градове, ми управљамо машинама, ми се за њих боримо у ратовима. Уосталом, новац није оно што их подстиче, моћ их подстиче. Новац је само алатка коју користе да нас контролишу.
Безвредни папирићи од којих зависимо да нас хране, превозе и забављају. Они нама дају новац, а ми њима заузврат дајемо свет.
Свет где је постојало дрвеће давао нам је чист ваздух, а сада фабрике трују. Тамо где је била вода за пиће сада је отровни отпад који смрди. Тамо где су животиње биле слободне, сада су кланице где се бескрајно кољу за наше задовољство.

Преко билион људи умире од глади, иако имамо довољно хране за све. Где иде та храна? 70% житарица које гајимо се даје као храна животињама које једемо за вечеру. Зашто се не помаже онима који гладују? Зато што ту нема профита.

Ми смо као куга која напада Земљу и уништава животну средину која нам је потребна за живот. Ми на све гледамо као да је за продају. Као објекат који желимо да поседујемо. Али, шта ће се догодити када загадимо последњу реку? Када отрујемо последњи удах ваздуха? Када не буде више горива за камионе који нам доносе храну?
Када ћемо схватити да новац не може да се једе? Да нема вредност?

Ми уништавамо планету. Ми уништавамо сав живот на њој. Сваке године хиљаде врста изумире. А време брзо истиче за нас који смо следећи. Ако живите у Америци имате 41% шансе да оболите од рака. Срчани удар ће убити сваког трећег Американца.

Ми пијемо фармацеутске лекове као решење за овај проблем. Али, медицинска помоћ је трећи узрок смрти – одмах иза рака и срчаног удара. Кажу нам да ће наћи решење ако „бацамо“ новац на научнике да би они пронашли пилулу која ће решити све проблеме.
Али, фармацеутска индустрија и удружења за борбу против рака се ослањају на нашу патњу да би профитирали. Ми мислимо да трчимо за лек, а у ствари ми бежимо од узрока.
Наше тело је производ онога што у њега уносимо, а храна коју уносимо је дизајнирана само за профит. Ми се хранимо отровима, лешевима животиња пуних дрога и болести.

Али, ми то не видимо. Мала група корпорација која поседује медије не жели да видимо. Док нас окружују фантазијом, кажу нам да је то реалност.

Некада су људи мислили да је Земља центар Универзума, а данас ми себе видимо као центар планете.
Ми показујемо нашу технологију и кажемо да смо најпаметнији. Али, да ли компјутери, возила и фабрике заиста доказују колико смо интелигентни? Или показују да смо постали лењи? Ми носимо маску цивилизације. Али, када је скинемо, ко смо ми заиста?

Како смо брзо заборавили да смо тек у задњих сто година дозволили женама да гласају. Дозволили црнцима да живе равноправно. Понашамо се као да смо бића која све знају, а толико ствари тек треба да научимо. Ходамо улицом игноришући мале ствари, људске очи и њихове приче. Моја жеља је да видим све.

Можда се плашимо да нисмо сами, већ да смо део једне веће слике. Али нисмо успели да успоставимо везу. Нама је нормално да убијамо прасиће, краве, кокошке, непознате људе из страних земаља. Али не и да убијамо комшије, псе, мачке и све оне које смо заволели.

Ми друга бића сматрамо глупим, али их кривимо да би оправдали наше делање. Али, убијање, јер нам се може и увек смо то радили представља оправдање? Или нам показује да ништа нисмо научили, јер реагујемо агресивно, уместо мисаоно са саосећањем.

Једног дана, ова сензација коју зовемо живот, ће нас напустити. Наша тела ће трулит, наше драгоцености ће неко преузети. Оно што остаје иза нас су наша дела.

Смрт нас стално окружује. Али делује да је далеко од наше реалности. Ми живимо у свету који је на ивици колапса.

Ратови сутрашњице немају победнике.
Агресија никада неће бити решење, она само уништава могућа решења.

Ако погледамо нашу највећу жељу, видећемо да нам се снови не разликују.
Сви ми имамо исти циљ.
Да будемо срећни.

Ми тражимо свуда око нас да нађемо задовољство, а заборавимо да то нађемо у себи. Већина најсрећнијих људи јесу они који поседују врло мало. А да ли смо ми заиста срећни са нашим мобилним телефонима, великим кућама или скупим колима?

Ми смо се отуђили. Почели смо да правимо идоле од људи које никада нисмо упознали.
На телевизији видимо невероватне ствари, али обичне свуда око нас.
Ми чекамо да неко промени свет, а никада не помислимо да мењамо себе.

Изгласавање председника можемо да упоредимо са бацањем новчића. То су две стране истог новчића. Изаберемо коју страну желимо и илузија избора и промене је креирана. Али, свет остаје исти.
Ми не схватамо да политичари не раде за нас. Они раде за оне који им новцем помогну да дођу на власт.
Нама требају вође, а не политичари. Али, у свету следбеника, ми смо заборавили да водимо себе.
Престаните да чекате промену, већ будите промена коју желите да видите.
Ми нисмо дошли до напретка седећи и не радећи. Људска врста је преживела не зато што смо најбржи или најјачи, већ зато што радимо заједно.
Усавршили смо чин убијања. Сада је време да усавршимо радост живљења.

Ово није прича о спашавању планете. Планета ће остати са нама или без нас.
Земља постоји више билиона година. Свако од нас је срећан ако доживи осамдесет година.

Ми смо само тренутак у времену, али наш утицај остаје заувек.

– Често пожелим да сам живео у времену пре компјутера. Када нису постојали екрани да нам одвраћају пажњу. Али сам схватио да постоји разлог зашто је ово једино право време да живим, јер данас имамо могућности какве нисмо имали пре. Интернет нам омогућава да делимо поруку са милионима људи широм света. Док још можемо, треба да искористимо екране да нас приближе, а не да нас удаље једно од другог.
У добру и злу, наша генерација ће одлучити будућност живота на овој планети. Можемо да изаберемо да пратимо систем који уништава све док потпуно не нестанемо. Или можемо да се пробудимо и схватимо да еволуција не иде напред, већ уназад.

Овај садашњи тренутак је скуп свих корака, свих уздаха и сваке смрти.

Ми представљамо све оне који су били пре нас. Сада је ред на нас.

Можете да изаберете свој пут, или да пратите оне који су већ многи прешли.

Живот није филм. Сценарио још увек није написан. Ми смо писци.

Ово је ваша прича.
Њихова прича.
Наша прича.

28. 03. 2015. извор youtube, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

2 replies »

 1. DEUTSCH: The Lie We Live – Belügen wir uns alle selbst? Ein genialer Film über unsere korrupte Welt und die Menschheit – MUST SEE, Posted by Dennis Koray on Feb 13th, 2015

  Im heutigen Artikel gibt es mal zur Abwechslung einen Film den ich kürzlich gesehen habe und sehr spannend fan. Ein Film der die Wahrheit über unsere korrupte Welt und die Menschheit in wenigen Minuten erzählt.

  In diesem Film hinterfragt Spencer Cathcart die Freiheit, unser Bildungssystem, Firmen, Geld, das amerikanische kapitalistische System, das US Government, die Umwelt, Klimaerwärmung und vieles mehr…

  VIDEO: The Lie We Live https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg#t=183

  Die Lüge die wir leben, deutsch – https://www.youtube.com/watch?v=3nXu7pdcWfQ

  Bemerkenswerte Bilder, erschreckend viel Wahrheit, doch ändern wir was ? Und wenn ja, was ändert jeder Einzelne. Was sagst Du zu diesen Film? Freue mich auf deinen Kommentar.
  Hier nochmal der Text dazu:

  In diesem Moment könntest Du überall sein, und alles tun. Stattdessen sitzt du alleine vor einem Bildschirm. Also was hält uns davon ab, das zu tun, was wir wollen? Dort zu sein, wo wir wollen?

  Jeden Tag wachen wir im gleichen Zimmer auf und folgen dem gleichen Pfad, nur um den gleichen Tag wie gestern zu leben.

  Einstmals war jeder Tag ein Abenteuer. Entlang dieses Weges hat sich jedoch etwas verändert. Früher waren unsere Tage zeitlos, jetzt sind sie verplant. Bedeutet das etwa erwachsen zu sein? Frei zu sein?

  Aber sind wir wirklich frei? Nahrung, Wasser, Grund und Boden. Die grundlegenden Dinge, die wir zum überleben benötigen, gehören Firmen. Es gibt für uns kein Essen auf Bäumen, kein frischen Trinkwasser in Flüssen, keinen Grund und Boden um uns ein Zuhause zu erbauen.

  Wenn Du versuchst dir das zu nehmen, was die Erde uns zur Verfügung stellt, wirst Du eingesperrt. Deshalb gehorchen wir ihren Regeln. Wir entdecken die Welt durch ein Lehrbuch. Jahrelang sitzen wir und wiederholen das, was wir erzählt bekomme. Geprüft und eingestuft wie Laborratten. Erzogen keinen Unterschied in dieser Welt zu machen, erzogen nicht anders zu sein. Klug genug um unsere Jobs auszuüben, aber nicht um zu hinterfragen warum wir es tun.

  Also arbeiten und schuften wir, ohne Zeit zu haben, um das Leben zu leben wofür wir arbeiten. Bis der Tag kommt, an dem wir zu alt sind, um unsere Arbeit zu verrichten. Es ist soweit, wir werden zum Sterben zurückgelassen.

  Unsere Kinder übernehmen unseren Platz im Spiel. Für uns selbst ist unser Pfad einzigartig, aber zusammen sind wir nicht mehr als Brennstoff. Der Brennstoff, der die Elite antreibt. Die Elite, die sich hinter den Logos der Firmen versteckt.

  Dies ist ihre Welt. Und ihr wertvollster Rohstoff ist nicht im Boden. Es sind wir. Wir erbauen ihre Städte, wir bedienen ihre Maschinen, wir kämpfen ihre Kriege.

  Jedoch ist es nicht das Geld, das sie antreibt. Es ist die Macht! Geld ist einfach nur das Werkzeug, das sie benutzen, um uns zu kontrollieren. Wir verlassen uns auf wertlose Papierstücke, um uns zu ernähren, uns fortzubewegen und uns zu unterhalten.

  Sie gaben uns Geld und als Gegenleistung überliessen wir ihnen die Welt. Wo einst Bäume standen, die unsere Luft reinigten, stehen jetzt Fabriken, die sie vergiften.

  Wo es einst Wasser zum Trinken gab, befindet sich jetzt giftiger und stinkender Müll. Wo einst Tiere frei liefen, befinden sich jetzt Massentierhaltung, wo sie in endlosen Mengen geboren und für unsere Zufriedenheit geschlachtet werden.

  Über eine Milliarde Menschen hungern, obwohl wir genug Essen für alle haben. Wohin verschwindet das alles? 70% des Getreides, das wir anbauen, wird verfüttert, um die Tiere zu mästen, die wir zum Abendessen verzehren. Warum sollte man den Hungernden helfen? Immerhin kann man keinen Profit aus ihnen schlagen. Wir sind wie die Pest, die über die Erde fegt und die gesamte Umwelt, die uns das Leben ermöglicht, auseinanderreisst.

  Wir sehen alles als etwas an, das verkauft werden muss, als einen Gegenstand, der besitzt werden muss.

  Aber was passiert, wenn wir den letzten Fluss verschmutzt, den letzten Atemzug Luft vergiftet haben?

  Wenn kein Öl mehr für die Lastwagen übrig ist, die uns unser Essen bringen?

  Wann werden wir erkennen, dass man Geld nicht essen kann, dass es keinen Wert hat?

  Wir zerstören nicht den Planeten. Wir zerstören alles Leben darauf.

  Jedes Jahr sterben tausende von Tierarten aus. Und die Zeit läuft uns davon, bevor wir die Nächsten sind.

  Wenn Du in Amerika lebst, besteht eine 41% Chance, dass du an Krebs erkrankst. Einer von drei Amerikanern verstirbt derzeit aufgrund von Herzerkrankungen. Wir nehmen die uns verschriebenen Medikamente ein, um mit diesen Problemen umzugehen, aber die medizinische Versorgung ist die dritt häufigste Todesursache nach Krebs und Herzkrankheiten.

  Uns wird erzählt, dass alles gelöst werden kann, wenn wir den Wissenschaftlern genug Geld in den Rachen stopfen, damit sie eine Pille erfinden können, die unsere Probleme löst.

  Aber die Pharmaunternehmen und Krebsgesellschaften verlassen sich auf unsere Leiden, um einen Gewinn daraus zu machen.

  Wir glauben, das wir zu einem Heilmittel laufen, aber in Wirklichkeit laufen wir von der Ursache weg. Unser Körper ist das Produkt von dem, was wir konsumieren. Jedoch ist das Essen, das was wir zu uns nehmen, rein für den Gewinn konzipiert. Wir stopfen uns mit giftigen Chemikalien und mit Medikamenten und Krankheit verseuchten Tierkörpern voll.

  Aber wir bemerken das nicht einmal. Denn eine kleine Gruppe von Unternehmen, die die Medien besitzen, wollen nicht, dass wir es wissen.

  Sie umgeben uns mit einem Phantasiebild, das uns als Realität verkauft wird.

  Es ist witzig, dass die Menschen einst gedacht haben, dass die Erde das Zentrum des Universums ist. Aber jetzt sehen wir uns erneut als Zentrum des Planeten.

  Wir zeigen auf unsere Technologie und meinen wir seien die klügsten. Aber veranschaulichen Computer, Autos und Fabriken wirklich wie intelligent wir sind?

  Oder zeigen sie, wie faul wir geworden sind? Wir haben uns diese „Zivilisiert-„ Maske aufgesetzt. Aber wenn wir sie abstreifen, was sind wir dann noch?

  Wie schnell haben wir vergessen, dass wir nur in den letzten einhundert Jahren Frauen erlaubt haben zu wählen und Schwarzen erlaubt haben als Gleichgestellte zu leben.

  Wir handeln, als wären wir allwissende Wesen, dennoch gibt es so viel, das wir nicht sehen. Wir gehen die Strasse entlang und ignorieren all die kleinen Dinge. Die Augen, die starren. Die Geschichten, die dahinter verharren sehen als als Hintergrund um „mich“.

  Vielleicht fürchten wir uns davor, dass wir nicht allein sind. Dass wir ein Teil eines grösseren Bildes sind. Aber wir schaffen es nicht die Verbindung aufzubauen.

  Wir finden es in Ordnung Schweine, Kühe, Hühner und Fremde aus anderen Ländern zu töten.

  Aber nicht unsere Nachbarn, nicht unsere Hunde, nicht unsere Katzen, all jene, die wir schätzen und lieben gelernt haben.

  Wir beschimpfen andere Geschöpfe als dumm und zeigen mit dem Finger auf sie, um unsere Handlungen zu rechtfertigen. Aber haben wir das Recht zu töten, einfach weil wir es können, weil wir es immer schon gemacht haben? Oder zeigt das nur, wie wenig wir gelernt haben? Sodass wir fortlaufend, anstatt zu Denken und mit Mitgefühl, aus einer primitiven Aggression heraus handeln.

  Eines Tages wird uns diese Empfindung, die wir Leben nennen, verlassen. Unsere Körper werden verrotten, unsere Wertgegenstände eingesammelt. Unsere gestrigen Handlungen sind alles was bleibt.

  Der Tod umgibt uns ständig, dennoch scheint er so fern von unserem Alltag zu sein. Wir leben in einer Welt am Rande des Zusammenbruchs. Aus den Kriegen von morgen werden keine Gewinner hervortreten. Gewalt wird niemals die Antwort sein; sie wird jede mögliche Lösung zerstören.

  Wenn wir alle unseren innersten Wunsch anschauen, werden wir bemerken, dass unsere Träume gar nicht so anders sind.

  Wir teilen ein gemeinsames Ziel. Glücklichkeit.

  Wir reissen die Welt auf der Suche nach Freue auseinander, ohne sie jemals in uns selbst zu suchen. Die glücklichsten Menschen sind meist jene, die am wenigsten besitzen.

  Denn sind wir wirklich so glücklich mit unseren Iphones, unseren grossen Häusern und unseren ausgefallenen Autos?

  Wir haben die Verbindung verloren. Wir vergöttern Menschen, die wir niemals getroffen haben. Wir sehen das Extravagante auf Bildschirmen, aber überall sonst Gewöhnlichkeit.

  Wir warten darauf, das jemand Veränderung bringt, ohne jemals daran gedacht zu haben uns selbst zu ändern.

  Präsidentschaftswahlen könnten genauso gut durch Münzwurf entschieden werden. Es sind zwei Seiten derselben Münze. Wir wählen welches Gesicht wir bevorzugen und schon ist die Einbildung einer Wahl und von Veränderung geschaffen. Aber die Welt bleibt die gleiche.

  Wie erkennen nicht, dass die Politiker nicht unserem Wohl dienen. Sie dienen denjenigen, die ihre Macht finanziert haben.

  Wir brauchen Anführer, nicht Politiker. Aber in dieser Welt der Mitläufer haben wir vergessen uns selbst zu führen.

  Hör auf, auf Veränderung zu warten, und sei selbst die Veränderung, die du sehen willst.

  Wir haben es nicht bis zu diesem Punkt geschafft, indem wir auf unseren Ärschen gesessen sind.

  Die Menschheit hat nicht überlebt, weil wir die Schnellsten oder die Stärksten sind, sondern weil wir zusammenarbeiten. Wir haben den Akt der Tötung gemeistert. Lasst uns jetzt die Freude am Leben meistern.

  Es geht nicht darum den Planeten zu retten. Der Planet wird weiter bestehen, egal ob wir hier sind oder nicht. Die Erde besteht seit Milliarden von Jahren, jeder von uns wird sich glücklich zu schätzen achtzig zu werden. Wir sind nur ein Wimpernschlag in der Geschichte, aber unsere Auswirkungen sind für immer.

  Ich habe mir oft gewünscht in einer Zeit zu leben bevor es Computer gab, als wir noch keine Bildschirme hatten, um uns abzulenken. Aber ich habe erkannt, dass es einen Grund gibt, warum dies die einzige Zeit ist während der ich am Leben sein möchte.

  Weil wir hier und heute eine Gelegenheit haben, die wir noch nie zuvor hatten. Das Internet gibt uns die Macht eine Mitteilung zu verbreiten und Millionen Menschen auf der ganzen Welt zu vereinigen.

  Solange wir noch die Möglichkeit haben, müssen wir unsere Bildschirme dazu nutzen uns zusammenzubringen, anstatt weiter auseinander.

  Ob gut oder schlecht, unsere Generation wird die Zukunft des Lebens auf diesem Planeten bestimmen. Wir können entweder damit fortfahren dem System der Zerstörung, bis keine Erinnerung an unsere Existenz übrig bleiben, zu dienen. Oder wir können aufwachen. Und erkennen, dass wir uns nicht weiterentwickeln, sondern vielmehr hinunterfallen. Wir haben nur Bildschirme vor unseren Gesichtern, sodass wir nicht sehen können wohin wir steuern.

  Jeder Schritt, jeder Atemzug und jeder Tod hat zu diesem gegenwärtigen Moment geführt. Wir sind die Gesichter all jener, die vor uns kamen. Und jetzt sind wir an der Reihe. Du kannst entscheiden deinen eignen Pfad zu gehen oder der Strasse zu folgen, die unzählige andere schon genommen haben.

  Das Leben ist kein Film. Das Skript ist noch nicht geschrieben worden. Wir sind die Schriftsteller. Das ist DEINE Geschichte, IHRE Geschichte, UNSERE Geschichte.

  Sonnige Grüsse

  Dennis Koray

  http://www.whoisdenniskoray.com/the-lie-we-live-belugen-wir-uns-alle-selbst-ein-genialer-film-uber-unsere-korrupte-welt-und-die-menschheit-must-see/

  …………………………

  Свиђа ми се

 2. ENGL:/ Spencer Cathcart’s Blog

  My name is Spencer Cathcart and I recently released a short film I made called „The Lie We Live“ on my YouTube channel Freshtastical, which can be seen here:

  VIDEO: The Lie We Live https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg#t=183

  Many of you have been asking to see a written transcript of the film. While what I wrote was meant to be seen in conjunction with the images I chose in the video, I have decided to share with you the script for my video. Here it is:

  At this moment you could be anywhere, doing anything. Instead you sit alone before a screen. So what’s stopping us from doing what we want? Being where we want to be?

  Each day we wake up in the same room and follow the same path, to live the same day as yesterday. Yet at one time each day was a new adventure. Along the way something changed. Before our days were timeless, now our days are scheduled.

  Is this what it means to be grown up? To be free? But are we really free?

  Food, water, land.

  The very elements we need to survive are owned by corporations. There’s no food for us on trees, no freshwater in streams, no land to build a home. If you try and take what the Earth provides you’ll be locked away. So we obey their rules.

  We discover the world through a textbook. For years we sit and regurgitate what we’re told. Tested and graded like subjects in a lab. Raised not to make a difference in this world, raised to be no different. Smart enough to do our job but not to question why we do it. So we work and work, left with no time to live the life we work for. Until a day comes when we are too old to do our job. It is here we are left to die. Our children take our place in the game.

  To us our path is unique, but together we are nothing more than fuel. The fuel that powers the elite. The elite who hide behind the logos of corporations. This is their world. And their most valuable resource is not in the ground. It is us.

  We build their cities, we run their machines, we fight their wars. After all, money isn’t what drives them. It’s power. Money is simply the tool they use to control us. Worthless pieces of paper we depend on to feed us, move us, entertain us.

  They gave us money and in return we gave them the world. Where there were trees that cleaned our air are now factories that poison it. Where there was water to drink, is toxic waste that stinks. Where animals ran free, are factory farms where they are born and slaughtered endlessly for our satisfaction. Over a billion people are starving, despite us having enough food for everybody. Where does it all go? 70% of the grain we grow is fed to fatten the animals you eat for dinner. Why help the starving? You can’t profit off them.

  We are like a plague sweeping the earth, tearing apart the very environment that allows us to live. We see everything as something to be sold, as an object to be owned. But what happens when we have polluted the last river? Poisoned the last breath of air? Have no oil for the trucks that bring us our food? When will we realize money can’t be eaten, that it has no value?

  We aren’t destroying the planet. We are destroying all life on it. Every year thousands of species go extinct. And time is running out before we’re next. If you live in America there’s a 41% chance you’ll get cancer. Heart disease will kill one out of three Americans. We take prescription drugs to deal with these problems, but medical care is the third leading cause of death behind cancer and heart disease. We’re told everything can be solved by throwing money at scientists so they can discover a pill to make our problems go away. But the drug companies and cancer societies rely on our suffering to make a profit. We think we’re running for a cure, but really we’re running away from the cause. Our body is a product of what we consume and the food we eat is designed purely for profit. We fill ourselves with toxic chemicals. The bodies of animals infested with drugs and diseases. But we don’t see this. The small group of corporations that own the media don’t want us to. Surrounding us with a fantasy we’re told is reality.

  It’s funny to think humans once thought the earth was the center of the universe. But then again, now we see ourselves as the center of the planet. We point to our technology and say we’re the smartest. But do computers, cars, and factories really illustrate how intelligent we are? Or do they show how lazy we’ve become. We put this “civilized” mask on. But when you strip that away what are we?

  How quickly we forget only within past hundred years did we allow women to vote; allow blacks to live as equals. We act as if we are all-knowing beings, yet there is much we fail to see. We walk down the street ignoring all the little things. The eyes who stare. The stories they share. Seeing everything as a background to ‘me’.

  Perhaps we fear we’re not alone. That we are a part of a much bigger picture. But we fail to make the connection. We’re okay killing pigs, cows, chickens, strangers from foreign lands. But not our neighbours, not our dogs, our cats, those we have come to love and understand. We call other creatures stupid yet we point to them to justify our actions. But does killing simply because we can, because we always have, make it right? Or does it show how little we’ve learned. That we continue to act out of primal aggression rather than thought and compassion.

  One day, this sensation we call life will leave us. Our bodies will rot, our valuables recollected. Yesterday’s actions all that remain. Death constantly surrounds us, still it seems so distant from our everyday reality. We live in a world on the verge of collapse. The wars of tomorrow will have no winners. For violence will never be the answer; it will destroy every possible solution.

  If we all look at our innermost desire, we will see our dreams are not so different. We share a common goal. Happiness. We tear the world apart looking for joy, without ever looking within ourselves. Many of the happiest people are those who own the least. But are we really so happy with our iPhones, our big houses, our fancy cars?

  We’ve become disconnected. Idolizing people we’ve never met. We witness the extraordinary on screens but ordinary everywhere else. We wait for someone to bring change without ever thinking of changing ourselves.

  Presidential elections might as well be a coin toss. It’s two sides of the same coin. We choose which face we want and the illusion of choice, of change is created. But the world remains the same. We fail to realize the politicians don’t serve us; they serve those who fund them into power.

  We need leaders, not politicians. But in this world of followers, we have forgotten to lead ourselves. Stop waiting for change and be the change you want to see. We didn’t get to this point by sitting on our asses. The human race survived not because we are fastest or the strongest, but because we worked together.

  We have mastered the act of killing. Now let’s master the joy of living.

  This isn’t about saving the planet. The planet will be here whether we are or not. Earth has been around for billions of years, each of us will be lucky to last eighty. We are a flash in time, but our impact is forever.

  I often wished I lived in an age before computers, when we didn’t have screens to distract us.

  But I realize there’s one reason why this is the only time I want to be alive. Because here today, we have an opportunity we never had before. The internet gives us the power to share a message and unite millions around the world. While we still can we must use our screens to bring us together, rather than farther apart.

  For better or worse, our generation will determine the future of life on this planet. We can either continue to serve this system of destruction until no memory of our existence remains. Or we can wake up. Realize we aren’t evolving upwards, but rather falling down…we just have screens in our faces so we don’t see where we’re heading.

  This present moment is what every step, every breath and every death has led to. We are the faces of all who came before us. And now it is our turn. You can choose to carve your own path or follow the road countless others have already taken.

  Life is not a movie. The script isn’t already written. We are the writers.

  This is Your Story, Their Story, Our Story.

  http://www.theliewelive.blogspot.de/

  Свиђа ми се