ДРУШТВО

Вулин: Повратак Шешеља у Хаг је усмерен против (вољеног) премијера; (Вољени) премијер: мој понос и мој морал немају цену


438976_21341534b_f

Вучић: мој понос и мој морал немају цену

30. март 2015. НСПМ

БЕОГРАД  – Влада Србије ће се наредних дана изјаснити поводом захтева Жалбеног већа да се опозове одлука о пуштању на привремену слободу лидера радикала Војислав Шешеља, поручио је премијер Александар Вучић.

„Када бих изговорио све што осећам у овом тренутку, неко би мислио да нисам у стању да сакријем љутњу и бес због неморалних одлука које су неки донели“, казао је Вучић новинарима у Палати Србија.

Наредних дана изјаснићемо се о томе“, казао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Поводом Шешељеве изјаве да се неће добровољно вратити у Хаг, премијер је рекао да он има право да „мења своју политику и своје понашање и да се понаша одговорно или неодговорно“.

Вучић је рекао да не мисли да је Шешељ тема, додавши да је очигледно да његов говор поводом годишњице НАТО бомбардовања СРЈ „није наишао на опште симпатије светске јавности“, али да он „не жели да мења ни своје срце ни ум ни образ“, као и да стабилност Србије нема цену.“Али ја не желим да мењам ни своје срце, ни свој ум ни свој образ. Те хоћу да упозирим да мој понос и мој морал као и стабилност Србије немају цену“.

Александар Вулин: Хашки трибунал преко Шешеља руши Вучића

Београд — Захтев Жалбеног већа Хашког трибунала за враћање Војислава Шешеља у Хаг је покушај рушења премијера Александра Вучића.

„Жалбено веће је донело одлуку да се Шешељ враћа у притвор у Схевенингену и на тај начин покушава да Србију увуче у сукоб између суда, тужилаштва или кога год у Хашком трибуналу. Ова одлука је усмерена првенствено на дестабилизацију Србије, рушење владе Александра Вучића и директно рушење председника српске владе“, рекао је Вуин у изјави новинарима.

Он је приметио да је захтев Жалбеног већа за ваћање Шешеља у Хаг дошла непосредно након обележавања годишњице бомбардовања када је први пут један српски премијер рекао да је „у питању НАТО агресија, а некаква акција“.

„Србији је кренуло на боље, Србија има више новца, решила је своју Железару, почела је више да запошљава и не треба о томе ни случајно да причамо, већ да говоримо о томе да ли ће доћи до сукоба на улицама, да ли ће се Шешељ предати или неће, да ли ће влада бити издајничка, а неки други патриоти“, поручио је Вулин.

То је, казао је, разлог доношења ове одлуке.

Он је подсетио да је приликом пуштања Шешеља из Хашког трибунала новембра прошле године, јавно захтевао од тог трибунала да не тражи касније враћање лидера радикала у притвор, као и да је одлука о пуштању била усмерена против српске владе.

Ово је, како је рекао, још један покушај да Србија постане нестабилна земља у којој ће се људи сукобљавати на улицама.

На питање новинара шта Србија ради поводом тог захтева, Вулин је одговорио да ће се то видети и да ће он лично на данашјној седници владе покренути то питање, рекавши да је јасно које земље стоје иза захтева Жалбеног већа.

„То су земље које нису хтеле да дођу на обележавање годишњице бомбардовања и које имају своје представнике и судије у Жлабеном већу“, казао је Вулин.

(Танјуг-Агенције-НСПМ)

ХАШКИ СУДИЈЕ ПРИЗНАЈУ ДА ЈЕ ОДЛУКА МТБЈ О ХАПШЕЊУ ШЕШЕЉА НЕЗАКОНИТА (фбр анализа- м новаковић)

916B434F-7B55-43FE-A7A1-629282D67972_w640_r1_s
Другим речима, оваквом одлуком Жалбено веће „кажњава“ Шешеља за неки будићу прекршај, који се још није ни десио, нити је извесно да ће се уопште десити (нешто попут америчког футуристичког орвелијанског филма „Минорити репорт“). Судије Тузмакамадов и Афанде, аргументацију тужиоца да ће за евентуални повратак Шешеља у Хаг бити потребна сила, сматрају „спекулативном“.

1 reply »