АКТУЕЛНО

Покрет ДВЕРИ: Обавезна вакцинација деце је нова потврда да живимо у тоталитаризму


Покрет Двери упозорава јавност на опасност од Закона о обавезној вакцинацији, чији нацрт предвиђа хапшење родитеља који се буду супротстављали вакцинацији њихове деце!

vakcine-i-deca

Вакцине су један од најважнијих спасоносних проналазака у историји медицине и Двери се не противе њиховој употреби, већ смо против принудног увођења мандаторне, односно обавезне вакцинације деце уз кажњавање родитеља који се овој принуди успротиве. Такав закон је типичан за тоталитарна друштвена уређења 20. века и њиме се грубо крши неприкосновено право родитеља да одлучује о добробити своје деце.

Министар здравља обмањује јавност да се такав закон примењује у ЕУ: у 15 од 27 чланица такав закон чак ни не постоји! У извештају пројекта VENICE из 2012. (Vaccine European New Integrated Collaboration Effort), који финансира Европски центар за превенцију и контролу болести, прецизирано је да осталих 14 земаља има бар једну мандаторну вакцинацију (против полиомијелитиса је обавезна за децу и одрасле у 12 земаља, против дифтерије и тетануса у 11 земаља, а против хепатитиса Б у 10 земаља). У Немачкој, Холандији, Аустрији ниједна вакцина није обавезна!

У Србији већ важи закон који прописује обавезну вакцинацију деце, а сада се најављује и кажњавање родитеља који се успротиве том тоталитарзму.

Покрет Двери сматра да је улога државе да препоручи вакцинацију и обезбеди бесплатне вакцине, без икакве дискриминације, што значи да Министарство здравља треба да се позабави решавањем несташица вакцина уместо нападима на родитеље.

 

Инфо служба Покрета Двери

01. 04. 2015. ДВЕРИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. „Вакцине су један од најважнијих спасоносних проналазака у историји медицине и Двери се не противе њиховој употреби“

    Читам интервију са др. Тодором Јовановићем, једним од наших најбољих познаваоца вакцина, о штетности вакцинације па ми горња реченица није разумљива,иако је на први поглед писана на Српком језику.Имајући у виду и чињеницу да је њен аутор политичка партија један од учесника у представама луткарског позоришта на политичкој сцени Србије, мора бити да је у питању орвелијански језик који је службени језик актера ових трагикомичних луткарких представа. , па би помоћ господина Новаковића добродошла у одгонетању њеног значења.

    Свиђа ми се