ДРУШТВО

Др Љубомир Т. Грујић – Данас не постоји легитимни престолонаследник за србску Круну, србски Трон, србски Престо


ljubomir-grujic-izbori8-s

2.4.2015. Коментар др Љубомира Т. Грујића
на текст СРБИЈА ЋЕ ОПЕТ БИТИ КРАЉЕВИНА (Телеграф)

Борба за власт и највиши државни положај, посебно када је у питању Круна, Престо, Трон Србије треба да буде часна, поштена, на истини заснована.

Краљевина Србије је, без народне сагласности, једнострано укинута онда када је њена застава поносно вијорила на јарболу међу заставама савезника победника 1918., ради стварања заједничке државе – Краљевине СХС/Југославије. Једнострано, јер тада није утврђена одредба да се она, Краљевина Србија, аутоматски васпоставља у одређеним границама ако се заједничка држава растура из било ког разлога и на било који начин. Тада је србска династија Карађорђевић уздигнута на пиједестал југословенске династије. Одрекла се србске Круне, србског Престола, србског Трона. Без одредбе о том њеном аутоматском васпостављању као србске.

Патријарх  Гаврило је служио крштење ЈУГОСЛОВЕНСКОГ, а не србског, Престолонаследника. ЊКВ Александар Петар Карађорђевић се увек и свуда до доласка у Србију  исправно и тачно представљао као југословенски престолонаследник. Никада као србски јер на то није имао, нити сада има то право по било ком закону или било којој основи.

Kralj Petar i Aleksandar

Представљати га као србског престолонаследника, као престолонаследника за србску Круну, делује као иста онаква јагма за власт и положај каква је била јагма Јосипа Броза Тита.

Србски народ је доживљавао и сада доживљава страховите свакојаке трагичне и катастрофалне последице због тог  једностраног укидања Краљевине Србије, којим је Србство потпуно одбачено и замењено Југословенством у сваком погледу.

Данас не постоји легитимни престолонаследник за србску Круну, србски Трон, србски Престо.

Зато о увођењу династије, о избору србске породице за династију и о крунисању Монарха међу њеним члановима треба слободно да одлучи народ. То се садржи  у предлогу новог Устава – Устава СРБИЈЕ. Његово потписивање је отворено на ипростору СРБског ФБРепортера на интернету.

Ако ова дискусија буде објављена, онда се захваљујем уредништву „ТЕЛЕГРАФА“ с молбом да буде о њој обавештен ЊКВ југословеснки престолонаследник Александар Петра Карађорђевић.

Др Љубомир Т. Грујић

___________

Предлог новог Устава и његово потписивање је на:
https://facebookreporter.org/ или на http://ssssseternal.org

7 replies »

 1. КАРАЂОРЂЕВИЋИ СУ СРПСКА ДИНАСТИЈА!!!

  Невероватно како су комунисти активни. Можда зато што Србијом још увек владају комунисти, хрвати и јевреји. Забрину се кад год се помене било шта српско, а династија Карађорђевића је само српска династија. Комунистичка идеологија је још увек присутна и трује и даље наш народ.
  Невероватно је да др. Љубомир Т. Грујић (написао је предлог Устава Србије, који, осим питања монархије, има солидних предлога) још увек не разуме питање монархије. Он меша појам краља, односно краљевине са појмом владар државе. Др. Грујић мисли да неко може да постане краљ на изборима за краља. Тако пише у његовом предлогу новог Устава Србије. Невероватно. Замислите да Срби организују изборе за краља. Да тек тако бацимо на сметлиште Карађорђа и његове потомке, а да изаберемо новог краља на неким лажираним комунистичким изборима и то неког комунисту чији је отац или деда учествовао у ликвидацији генерала Драже Михаиловића, који је, без суђења, стрељао четнике, који је рушио православне цркве, који је пријављивао српске домаћине и слао их на Голи оток, који је отимао и задњи килограм жита српским породицама и слао га у Хрватску да се нахране усташе које су напрасно прешле у партизане, који је отео вилу на Дедињу заједно са женом власника виле, кога је дан пре тога стрељао, који је потомак неке погани комунистичке која је аминовала да се Србима забрани повратак на Косово, који је силом терао српске сељаке у колективу, али не и хрватске сељаке, који је све учинио да се разори српско село, српска ћирилица, српско национално биће и све што је српско. Зар да нам неко такав буде краљ? НЕ ДОКТОРЕ ГРУЈИЋУ! Краљ се другачије стиче. Први и прави ТРОН мора да заслужи и будући краљ и народ. Ми имамо династију Карађорђевића, а трон су заслужили и Црни Ђорђе и Срби из тог времена који нису жалили своје животе да стекну слободу у борби против турског ропства.
  Др. Грујић би, уз све поштовање, морао да схвати да око будућег монарха нема дискусије. Постоји директни наследник круне и ту је крај причи. Друга је ствар ако се некоме не допада престолонаследник Александар Карађорђевић. Можда и мени није баш по вољи, али тако је то са краљевима. Ето, он има три сина, ко три златне јабуке, и да се помолимо Богу да се ускоро успостави монархија и да ,рецимо, престолонаследник Александар одмах уступи престо свом прворођеном сину Петру III Карађорђевићу. За њега сви кажу да је добар и паметан млад човек, а лично сам га видео и нико не може да оспори да је изразито висок и леп човек. Што би моје нишлије рекле, мало ли је за почетак? Кад дође на престо неговаћемо га као што пчеле негују матицу и биће то добар краљ Србије, која ће тек под монархијом да почне да лечи своје самртничке ране настале вишедеценијском владавином антисрпског комунистичког несоја и олоша.
  Нема избора за монарха. Круна је наследна. Тако је у свим монархијама и по томе се монархија и разликује од републике. Нема избора за краља, краљевство се наслеђује, а у републиканском уређењу постоје некакви избори на којима се изабере председник, али се избори, како видимо, скоро свуда фалсификују или лажирају.
  И још нешто. Интересантно је да многи, а поготово они из комунистичке провинијенције, од свих српских владара, хвале једино краља Петра I Карађорђевића. И ја га обожавам. Њему ни као владару, ни као човеку не може ништа да се замери. Личило му, брате, да буде краљ. Али зашто су комунистичке власти једино о краљу Петру I нису писали у негативном тону, а тај тон је остало и до данас? Зато што су комунисти знали да су Срби монархистички народ, па је Петра I служио као вентил, јер су сатанизовали и његовог сина Александра и његовог унука Петра II. Ништа необично, они сада сатанизују и престолонаследника Александра, толико колико им је потребно. Довољно је да понављају како не зна српски језик. Заиста би било добро да боље зна српски језик, али питам све који потичу из комунистичког шињела, како то да им никада није сметало што Броз није знао српски језик?
  И на крају нешто о томе чији су српски краљеви, југословенски или српски?
  Тврђење да су неки Карађорђевићи српски краљеви, а неки, исто Карађорђевићи, југословенски краљеви, лепо се уклапа у ову напред наведену тезу да је за све из комунистичке провинијенције једино краљ Петар I српски краљ, а његов син Александар и његов унук Петар II југословенски краљеви. У тексту др. Грујића је чак и приказана нека фотокопија са фотографијама из којих се види да је краљ Александар био југословенски краљ. Па добро, то није спорно. Српска монархија, са комплетним наследним правом, постала је југословенска монархија, јер се држава после I св. рата проширила и добила друго име. Та нова држава Југославија пре тога је била Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца. А када је била Краљевина Срба Хрвата и Словенаца чији је био краљ? Српски? Хрватски или Словеначки? Шта је требало Срби да раде када је мењано име државе? Да Срби кажу, мења се име монархије па мењамо и династију, уместо српске династије биће избора за нову династију? Не, не може тако.
  Или да је, после распада Југославије, враћено монархистичко уређење у СР Југославији, да ли би онда били нови избори за нову династију. И немогуће и смешно. Знам, неко може да каже да ће се формирати посебне комисије и посебни савети и посебне личности које ће изабрати кандидате за српског краља.
  Ништа од овога нема утемељење у историјске догађаје и процедуру како су неке државе успевале да стекну легитимне монархије које су признате и од других држава и од других монархија. Да је лако да се постане монархија многе државе које желе монархију биле би монархије, али то није лако. Тако је Бугарска “увезла“ монарха из Немачке. Зашто нису имали изборе и изабрали неког дичног Бугарина него “увезли“ неког Немца из немачке монархије?
  Наш престолонаследник је добар макар зато што је наш. Додуше слабије говори српски, дружио се са комунистима уместо са монархистима, није схватао да је Ђинђић левичарска антимонархистичка протува, веровао и верује погрешним саветницима из Крунског савета који му отежавају повратак на престо, олако даје неке изјаве које ће комунисти кад тад употребити против монархије, но ипак престолонаследник има три сина, што гарантује опстанак лозе Карађорђевића који ће се једног дана вратити на отети престо Србије. Уз Божју помоћ!

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. ЗА КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ ЧИКА ПЕРУ НЕ ЗБОРИТЕ ОН ЈЕ ОСЛОБОДИЈО КОСОВО МЕТОХИЈУ НЕ СЛАЖЕМ СЕ ЊЕГОВИМ СИНОМ АЛЕКСАНДРОМ И УНУКОМ АЛЕКСАНДРОМ А КРАЉ ПЕТАР ДРУГИ ЈЕ КАО СЕДАМНЕСТ ГОДИНА ОТИШАО У енглеску СА МАЈОМ МАРИЈОМ И БРАЋОМ ТОМИСЛАВОМ И АНДРИЈОМ СРБИЈА ЈЕ ВАЗДА БИЛА ЦАРЕВИНА И КРАЉЕВИНА ВАЗДА ЗА СВЕТЕ НЕМАЊИЋЕ република НАМ ЈЕ ОТЕЛА КОСОВО МЕТОХИЈУ ЦГ КРАЈИНУ И ЗАВЕЛА ЈЕ комунистичку диктатуру СТАРИ КРАЉ ЈЕ ПЕШКЕ ДОШАО ПРЕКО АРБАНИЈЕ ДО СОЛУНА Е ВАЛА ЈА САМ ЧОВЈЕК КОЈИ ПОШТУЈЕМ ЊЕГА ИЗ МНОГИХ РАЗЛОГА А БИЈО ЈЕ НА ТРОМЕДЂИ КАО ПЕТАР МРКОЊИЋ ПОМОГАО ХАЈДУЦИМА У БОРБИ ПРОТИВ турака

  Свиђа ми се

  • Само краљ Петар Први ослободилац је последњи који је био истинити краљ Србије. И нема више достојних насљедника. Ако нам једино Божје провиђење не покаже насљедника круне и то из лозе Немањића.

   Свиђа ми се

 3. Човек који за 20 година живота у Србији није научио да говори србски језик НЕ заслужује да буде краљ Србије.

  Свиђа ми се