Видео

АТВ у Доњецку – Емисија о србском добровољцу Дејану Берићу (видео)


atv 05.04.2015.

***

АТВ са српским добровољцима у Украјини

Donjeck-11

atv 28 Март 2015.

“Помоћи ћу Почучи иако ме планирао убити”, екслузивно је за АТВ изјавио Дејан Берић српски добровољац који се бори на страни новопроглашене државе Новорусија на Истоку Украјине. Радомира Почучу бившег тв водитеља, прије неколико дана ухапсила је полиција самопроглашене Народне Републике Доњецк. Са њим је ухапшен још један Србин Влада Станић.

“Уствари Почуча је ухапшен по пријави Руса и Француза да је растурао јединице, мада ја исто мислим да су са њим малипулисали, потрудићу се да они прођу што боље, без обзира шта су радили, ипак су они Срби”. каже за АТВ Дејан Берић.

Дејан Берић звани Деки најодликованији је добровољац који се бори за самопроглашену државу Новорусију. Са њим у јединици је и Дејан Вујић некадашњи припадник 63 нишке падобранске бригаде. Вујић је Доњецк стигао у јуну 2014 године. Био је у једници која је ухапсила Почучу.

“Доводили су дјецу ту, а Почуча је ту склапао причу као новинар, а други са њим је узимао паре. И то је била класична разрађена прича типа узимамо паре, требамо људе да ту машу заставама и то је све што су они овдје радили. О њима зато не желим да више полемишем”, прича Дејан Вујић.

Уз Берића и Станића у Доњецкој области ратује још петнаест добровољаца из Србије. Кажу да нису плаћени него да то раде из увјерења. У Србију када се врате чека их судски процес.

“Јуче је стигао још један добровољац из Србије. Уствари он је Мађар из Војводине, мој Војвођанин, Лала. Међутим не слуша. Ја пишем по интернету немојте давати податке на интернету, не слушају, па им онда полиција упада у куће”, објашњава за АТВ Дејан Берић.

За учествовање у ратном сукобу у другој земљи Кривичним законом Србије прописана је казна затвора од шест мјесеци до 10 година. Берић и Вујић бар за сада како кажу не планирају повратак у Србију. Ближи су идеји да остану да живе у Доњецку или у Русији.

Погледајте прилог из Централних АТВ вијести!

1 reply »

  1. Brat moj iz Republike SrBske, neka ga Gospod cuva, isplaka se ja gledajuci i slusajuci Dejana i njegovo plemenito srce. Hvala Bogu da nam je podario ovakvo hrabre momke koji ce nasoj braci Rusima pomoci i vratiti dug, jer i oni su davali svoje zivote i ugradjivali ih u REPUBLIKU SRBSKU.

    Свиђа ми се