АКТУЕЛНО

Томислав Ковач: Неверица у званичан извештај Министарства Одбране Србије о паду хеликоптера


Једна од великих трагедија нас је задесила пре три недеље, тачније када се хеликоптер „Ми-17“ Војске Србије под неразјашњеним околностима срушио 13. марта 2015. године око 22:30 сати, у ширем рејону београдског аеродрома „Никола Тесла“ у Сурчину. Припадници Војске Србије: Мехић Омер, Ђукарић Милован, Драјић Небојша и Миладиновић Иван су долазили споменутим хеликоптером из Рашке, одакле је требало пребацити малу бебу, како би јој омогућили хитно лечење на ВМА у Београду. Том приликом су сви чланови посаде погинули. Јесте велика трагедија, али није то најгоре…

helikopter-vojska-srbije-surcin-olupina-foto-reuters33-790x526

Најгоре је оно што се десило две недеље касније, када је оформљена посебна комисија од Министарства одбране Републике Србије да би се утврдио узрок несреће и погибије пилота Војске Србије, а и бебе. Према тим извештајима један од чланова посаде Омер Мехић је наводно имао 0,56 промила алкохола у крви, што ће рећи да је био пијан!?

Као и већина вас читалаца, ја у то не верујем! Али ни најмање… Ево и зашто. Скоро сам писао и до детаља објаснио шта се десило у Случају „Топчидер“ од 5. октобра 2004. године, када су у касарни „Караш“ на Топчидеру убијена два припадника Војске Србије: Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић. Нешто слично се дешава и сада… Просто је невероватно колико се ствари поклапа, односно колико је њихова жеља да нам подмећу лажи велика.

Релативно скоро, пре 7-8 дана је у дневној штампи објављена „чудна“ вест како младићи у Србији желе поновно увођење служења војног рока. Наизглед ништа чудно, само што се персонама који воде нашу „државу“ (читај: колонију!), то никако не допада, баш напротив. Они су ову информацију знали и месецима раније и баш зато је требало створити „нови случај Топчидер“ којим би се бацила црна мрља на Војску Србије, тачније, као да је ту реч о групи смотанковића и пијаница, а не о часним људима и професионалцима… и где се лако губи глава, баш по угледу на Случај „Топчидер“ пре 11 година.

Оно што мене не чуди јесте и то преношење лажи и подвала од стране наших „независних медија“, што породицама погинулих припадника Војске Србије само сипа со на отворену рану. Пријатељи и познаваоци Омера Мехића, кажу да је то био вансеријски човек који није попио неко алкохолно пиће годинама, а још чудније што се та подвала о „алкохолу у крви“ Омера Мехића појавила пре дан-два, а не пре три недеље када се несрећа и догодила.

vojska-srbije-vs-rs

Поента целе приче је да младићима у Србији, а и њиховим породицама треба „промена става“, у смислу да их одврате од те жеље за служењем војног рока, јер одласком у војску наши младићи би развијали националну свест и радили на физичкој спреми, учили шта је то патриотизам… што ће рећи постају непријатељи новог светског поретка и евроунијатских идеја.

Породицама погинулих пилота искрено саучешће и подршка да истрају у борби са истину и правду, јер ово није усамљен случај. Развлачиће надлежни органи то месецима, ако не и годинама, док се Мехићима, Миладиновићима, Драјићима и Ђукарићима то све не смучи и одустану од „ћорава посла“.

 

Томислав Ковач

05. 04. 2015. zlocininadsrbima.com, за ФБР приредила Биљана Диковић