ВЕРА

Један од најлепших филмова о Великој Хочи – документарни филм аутора Љубиши Ничића који је срцем радио на њему


За СРБски ФБРепортер
Joвана Бојић Баљошевић, 16.4.2015.

Један од најлепших филмова о Великој Хочи, стрпљиво сниман неколико година и остављен народу србском, ради којег је и настао. Хвала свима који су се потрудили а највише

О аутору овог филма знамо врло мало, а то је оно што што је он о себи рекао у првом и другом кадру свога филма „Владика Артемије – Велика Хоча“ који можете погледати на његовом ју тјуб каналу „Саборност“ а ми наводимо у продужетку:

„Зовем се Љубиша Ничић. Од како имам камеру, она је мој молитвеник, те сам сведок многих збивања у животу цркве.

22. децембра 2014. Године у мом дому, пре подне, је био Жељко Ненадовић, власник фирме Зекс Медиа и с мог рачунара УКРАО, прекопиравши на свој екстерни хард диск, фолдер „Владика“, у коме се налази више недовршених филмова, које ћете на овом сајту видети пре него их завршим, заштитим и поклоним србском народу, који је заправо и једини њихов творац и власник.

Сведок сам многих безакоња нашег разбрата Жељка Ненадовића, те сада ПОЗИВАМ СВОЈУ СВЕТОСАВСКУ браћу на умножење молитава БОГОМАТЕРИ да га прими под свој омофор и умоли Сина Свог и Господа нашег Исуса Христа да Жељку опрости сва безакоња и сагрешења и приведе га свом сабрању. АМИН!„

Поред овог сведочанства о себи, аутор је још на самом почетку филма приложио и акт Епархије рашко-призренске од 22. Децембра 2007. Године у ком је Његово Преосвештенство, Владика рашко-призренски Артемије Г. Љубуши Ничићу дао свој благослов за снимање у Епархији уз услов да на увид приложи Епархији копије сниманог материјала.

Молимо аутора да се јави редакцији ФБ Репортера и помогне нам да допунимо информацијама овај прилог који је везан за његов квалитетан и савестан рад на њиви Господњој. (редакцијски мејл: redakcija@facebookreporter.org)