АКТУЕЛНО

Вилијам Енгдал: Земље ЕУ су на самрти


sv-engdal

Нико није спреман да се суочи са истином да су земље ЕУ на самрти демографски, економски и морално – поручује америчко-немачки слободни новинар, историчар и економски аналитичар

– НИКО у Берлину, Паризу и Риму, није спреман да се суочи са истином да су земље ЕУ на самрти демографски, економски и морално – поручује Вилијам Енгдал америчко-немачки слободни новинар, историчар и економски аналитичар.

По Енгдалу, влада Грчке је најзад схватила да мора да игра „смртоносну игру моћи на асиметричан начин“ па се окреће Москви и Пекингу, након што је наишла „на зид“ у преговорима с кредиторима.

– Грчка је буквално Ахилова пета евра и Вашингтон и Вострит је нападају с дивљаштвом невиђеним још од азијске и руске економске кризе 1997. и 1998. године – истиче Енгдал. Он износи сумњу да било шта може да реши грчке економске проблеме „и финансијску кризу с којом ће се ЕУ ускоро неизбежно суочити“, уколико Унија „дефинитивно не раскине са светом у којем доминира долар и не окрене се Истоку, придружујући се Евроазијској економској унији и пројекту Новог пута свиле, који предводи Кина“.

20. 04. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић