АКТУЕЛНО

НАЈАВА: Бесплатна пројекција филма „Тежина Ланаца 2″ – 20. 04. 2015. у 19. часова


tezina-lanaca-2

Документарни филм „Тежина ланаца 2″ бави се неолибералним реформама на простору Балкана након распада Југославије, као и њиховим утицајем на све сфере данашњег друштва: политику, економију, војску, културу, образовање, медије.

Кроз приче о распродатим и опљачканим предузећима, корумпираним политичарима, фиктивним трибуналима, деструктивним страним инвеститорима и разноразним економско-војним савезима, „Тежина ланаца 2″ деконструише модерне митове о свему што су обећали да ће донети бољи живот српском народу.

О ФИЛМУ

Нови филм српског Мајкла Мура, Бориса Малагурског, српско-канадског аутора који потписује режију, сценарио, продукцију и монтажу остварења – значајан је због низа ексклузивних интервјуа са неким од најважнијих личности са ових простора, али и са светски познатим именима као што су Ноам Чомски, Оливер Стоун, Карла дел Понте, Мајкл Паренти, Маркус Пападопулос, Џон Питер Мејер, Р. Џејмс Вулзи, Ираклис Тсаваридис, Дајана Џоунс, Домагој Маргетић, Мирослав Лазански, Иван Пернар, Игор Мандић, Славко Кулић и други.

Пројекција ће се одржати у понедељак 20. априла у Амф. V Правног факултета Универзитета у Београду са почетком у 19 часова. Улаз је слободан.

20. 04. 2015. Србин.инфо, за ФБР приредила Биљана Диковић