ДРУШТВО

Браћо моја по несрећи, докле ћемо да чекамо?


25.4.2015. Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера

Нећу да филозофирам, од тога нема ништа. Нећу да трошим папир на китњасте фразе, које су као лепи поклони у којима нема ништа. Рећи ћу на србском, а ко не разуме нека потражи преводиоца.

Србском народу дише смрт за вратом без иједног испаљеног метка. Људи падају, попут пилића иза плота, само заковрну и више их нема, а они који су им најдражи немају кад ни да их жале док покушавају да опстану у трци званој борба за живот.1411518-srbi4

Намерно користим сеоски жаргон, јер ми је постало више мука да на свим расположивим медијама слушам о „евроинтеграцијама“, „транспаренцији“ и сличним бљувотинама којима се оно нешто што је именовано у власт нечега што би требало да буде држава користи редовно као једини доказ своје памети или, како они тврде, а опет на туђем језику, као доказ своје „компетенције“ да владају.

Битисала је Србија много пре њих, битисаће надам се и после, и она сељачка Србија без „компетенције“ и стручности била је способна да порази „компетентну“ и образовану и просвећену Европу. Питам се како је то могуће.

Усмртите ме, шта чекате – казала сам истину и није ме страх! Државниче без државе, тиранине без душе, лажљивче без стида, као да ћеш живети бесконачно? Умро је и Он, а мислио је да никада неће. И после њега Земља се окреће. А народ ти једе из контејнера. Гледају ме празне очи гладним погледом када пођем на посао. Пуне чежње. Плата је постала појам, храна луксуз. Само повлашћени имају све и не осврћу се превише на пустош коју остављају иза себе. Посао је привилегија коју можеш да изгубиш преко ноћи и да се придружиш армији очајника. Људи се тога плаше више него смрти.

Играју се са странкама, праве коалиције и увек најгори шљам исплива на површину. Нама странке нису потребне. Треба нам само једна странка, а то је народ. Народ ради, народ плаћа порезе, народ брани ову државу. У свакој од странака има добрих људи и они су расути по њима немоћни да ишта промене. То олошу савршено одговара.

Колегиница моја била је директорка дечјег обданишта наравно као члан ДС-а, али морам да нагласим да је и изузетно поштена и часна особа која свој посао зна да ради. Преко ноћи јој је намештен отказ. Потуљено, пефидно покренут је процес, нахушкани родитељи, проширене разне лажи и жена је од очаја завршила на психијатрији, док се друга у истој установи због сличних ствари, обесила. Једноставно требало је да дозволи да је отерају како би политички подобна особа била адекватно награђена њеним радним местом за оданост систему.

И тако је свуда и сама сам осетила на својој кожи. Колегиница, фина музичарка, која је у љубавној вези са директором, мало ваљда због љубави а мало више што нема диплому, дежурала је на пробном тесту са мном. Сутрадан ме директор позвао и организовао дисциплински поступак јер сам, како тврде, помагала деци, што је законски кажњиво. Без обзира што сам се правдала, казнили су ме. Деца су могла да потврде да то није истина, али ја нисам желела да их уплићем у наше личне размирице.

Прогутала сам горку пилулу пуну жучи. Чека ме још тога, за бедних пар хиљада. Не презирем ја ни маторог директора који проживљава поновни пубертет, ни своју младу подлу колегиницу, презирем саму себе јер ми је ово што пишем једини начин да гласно вриснем, да не полудим.

Много нас је таквих у земљи Србији. Па браћо моја по несрећи, докле ћемо да чекамо?

6 replies »

 1. НЕМА РАЗЛОГА ЗА ЧЕКАЊЕ

  Једноставно се без даљег одуговлачења придружите својим потписом на http://www.peticije24.com/sssss досадашњим потписницима захтева Народној скупштини да смени председника Томислава НИКОЛИЋА и ВЛАДУ.

  Немојте да се жалите да нисте знали.

  Свиђа ми се

 2. СРБИЈА ЈЕ ВАЗДА БИЛА ЦАРЕВИНА ЧЕКАМО ПОТОМКА НЕМАЊИЋА КАКВА република ЈЕЛ ИМАМО НАЛЕПШИ БАРЈАК НА СВЕТУ КРУНУ ТРОБОЈКУ бг режим НАМЕРНО ПОТПАЉУЈЕ ПРОБЛЕМЕ НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ ЈЕР ЈЕДИНО ЈОШ ТАКО ОНИ МОГУ ДА УЗ ПОМОЋ гестспо полиције ДА ОПСТАНУ У држави бг КОЈА ЈЕ ИЗДАЛА КОСОВО МЕТОХИЈУ И ВАСКОЛИКО СРБСТВО

  Свиђа ми се

 3. РЕДАКЦИЈА posted: „25.4.2015.Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера Нећу да филозофирам, од тога нема ништа. Нећу да трошим папир на китњасте фразе, које су као лепи поклони у којима нема ништа. Рећи ћу на србском, а ко не разуме нека потражи преводиоца. Србском наро“

  Свиђа ми се

 4. Dok god mi njima izlazimo na izbore, dotle im dajemo legalitet i legitimitet da nam rade sta im je volja. Kad na izbore bude izaslo manje od 20% – e onda to vise nece imati, onda ce da se malo trgnu od svoje pohlepe i umisljenosti … i recimo uvedu tajno glasanje u skupstini, jer javno glasanje je najobicnija ocigledna farsa – moras da dizes ruku kako ti kazu…

  Liked by 1 person

 5. cekacemo dok se gore spomenuta armija ne udvostruci…kada naspram te armije ocajnika ostanu samo desetine stranackih poltrona. jer tako to ide…svako misli da ce biti postedjen i cekace zadnji trenutak.mislim da je postenije reci da cekamo da prorade stomaci!!

  Liked by 1 person