Вакцине и вакцинација

Нико нема интереса да лобира против вакцинације! Иза приче о вакцинама стоје МАМЕ и ТАТЕ и часни људи, БУДУЋИ РОДИТЕЉИ, забринути људи који само траже одговоре!


Драгана Секулић, 30.4.2015.

Питање вакцинисати дете или не, с`разлогом потреса многе родитеље. Најпре се једва одлучите да имате дете јер немате новац ни себе да издржавате а камоли дете, а онда још и да имате срећу и Божји дар да га добијете јер стерилитет хара као куга, а онда, чим се роди, добије коктел хемикалија без икаквох смисла и објашњења.

Очекујете од државних институција и надлежних органа да одговоре на нека питања али… узалуд. Имамо Одбор за здравље и породицу чија је председница Славица Ђукић Дејановић, за коју се писало да ради за Мерк. Дакле, у чистом је сукобу интереса. Одбор више личи на шпанску инквизицију него на стручни и савесни орган. Тамо нећете чути, бар када се ради о вакцинама, ни један научни доказ, мишљење стручњака, здраву полемику већ само четири мантре:

1. „У XXI веку нећемо расправљати о користима вакцинације“,
2. „Вакцине су спасиле милионе живота“,
3. „Вакцине су истребиле многе болести“,
4. „Вакцине су ефикасне и безбедне“.

У Одбору за здравље и породицу можете чути још и предлоге како наметнути потпуну цензуру у медијима, како ућуткати свако супротно мишљење и дисквалификовати сваког ко се усуди да писне о последицама вакцинације. А да, ту су и претње одузимањем лиценце за непослушне лекаре.

vakcina-za-bebe

Још једна од мантри је да вакцине немају везе са аутизмом. То понављају сви наши доктори и експерти на свим медијима. Има заиста студија која негирају ову везу, 21 од 24 студија те врсте долазе од Пола Торсена (Poul Thorsen) који се налази на потерници ФБА, због проневера и превара и о коме се расправљало у парламенту САД.

С`друге стране, десетине студија које су показале везу између аутизма и вакцина не интересују „наш“ Одбор за здравље и породицу нити експерте. Папагајски понављају студију др Вејкфилда (DR. Andrew Wakefield) али не говоре шта се заиста десило.

Наиме, др Вејкфилд је објавио резултате својих истраживања у угледном медицинском часопису „Лансет“ који су упућивали на повезаност ММР вакцине, аутизма и инфламаторне болести црева, при чему је уочена и митохондријална дисфункција. Студија је повучена. Ништа чудно, чест је случај да се повлаче студије које се не допадну компанијама и угрозе њихове интересе (нпр. такође из Лансета повучена је студија Арпада Пустаја (Árpád Pusztai) која је показала везу између генетички модификованог кромпира и појаве разних болести, из часописа Food and Chemical Toxicology повучена је студија Жила Ерика Сералинија (Gilles-Eric Séralini) која је показивала недвосмислену везу између генетички модификованих организама и настанка многих болести).

Др Вејкфилдова студија је повучена под изговором да није урађена у складу са научним принципима јер испитивана деца (која су била аутистична) нису знала да су подвргнута испитивањима и да су закључци истраживања непоуздани (не и да су лажирани). Међутим, 2012. године, коаутор студије Џон Вокер-Смит извојевао је пред Вишим британским судом коначну и апсолутну победу над регулаторним одбором британског Генералног Медицинског Савета који је 1998. године против њега и Др. Вејкфилда покренуо хајку због њихове улоге у научном раду објављеном у Лансету. Радило се о потпуној победи што значи да је Вокер-Смиту враћен статус пуне лиценце лекара у Великој Британији. Док је Џон Вокер-Смит добио од свог носиоца осигурања огромна финансијска средства како би могао да се жали на одлуку ГMC, његов коаутор, Ендрју Вејкфијлд није – и стога није био у могућности да поднесе жалбу Вишем суду. Ове године, међутим, др Вејкфијлд, који сада спроводи своја истраживања у САД, поднео је тужбу за клевету против British Medical Journal због лажне оптужбе за „преваре“. Процес је тренутно у току у Тексасу, где Вејкфијлд сада живи и где је наставио да се бави научним истраживањима.

Ако је нашим „експертима“ за вакцинацију стало до истине, правде и пре свега до здравља нације, зашто не износе целу истину? Зашто се служе полуистинама? И у чију корист?

vakcine-vakcinacija-1343770202-192487

Зашто се позивају на истраживања америчких FDA (Food and Drug Administration, Агенција за испитивање хране и лекова) и CDC (Center for Disease Control and Prevention, Центар за контролу и превенцију болести) када су они корумпирани до сржи а „ротирајућа врата“ раде као вентилатор (ротирајућа врата је појава да научници раде мало у државним агенцијама мало у корпорацијама, где-год је потребно да би се задовољили интереси компанија). Подсетићу вас да су управо ФДА дозволила генетички модификоване организме без икаквих детаљних научних истраживања, већ су одобрили срамни концепт „суштинске еквиваленције“ по коме су једнаке природне и ГМО биљке.

Два научника су у CDC обелоданила превару, за коју је др Вејкфилд изјавио гостујући недавно у програму Alex Jones Show, а пренела је само новинарка Печата, Биљана Ђоровић:

„Систем је сада у тоталном расулу и то из много разлога. Др Вилијам Томпсон, виши CDC научник је иступио и рекао да су знали да се ради о превари и да су лагали јавност 13 година; знали су да је ММР вакцина повезана са аутизмом и то су сакрили од јавности, лекара, званичника у службама за јавно здравље. Држали су ову информацију у уском кругу људи и тако изложили милионе деце опасностима од добијања аутизма. Др. Томпсон није више могао да живи са том ужасном тајном и иступио је у јавности. И, шта се догађа: огроман новац се улаже како би се вакцинација наставила. Но, уколико имате политику земље која мандаторно намеће вакцинацију, уколико вам прети високим казнама, отимањем деце, вашим хапшењем – онда вакцинација није заснована на поверењу популације и представља катастрофу. Здравствена политика вакцинисања захтева поверење јавности и они су ово поверење изгубили“.

На основу овог истраживања, за које видимо да је превара, а објављено је у угледном часопису Pediatrics, наша деца добијају ММР и наши стручњаци то одобравају, препоручују а закон силом намеће.

Не могу се затварати очи пред суровим чињеницама које нам јасно говоре да су у нашој земљи Србији, научници, лекари и експерти постали кукавице, полтрони и нељуди који ће ћутати док пролазе године и ко зна колико деце, њима на душу, оболи од опаких болести и колико уништених породица и будућих нараштаја ће страдати да би они примали платице, мантрали у Одбору и питали се ко у 21. веку води полемику о вакцинама?!? И кукали на друштвене мреже и тамо неки антивакцинални лоби и питали се ко стоји иза тих људи!?!

Лобисти и лобирање је законом регулисано у ЕУ и то су људи који преко моћи и утицаја, често и корупцијом највиших државних органа, долазе до одређених повластица за компаније. Компаније улажу огроман новац у лобирање. Компаније које се баве производњом имају огроман интерес да лобирају, није тешко претпоставити преко кога ни како, да би се баш њихове вакцине нашле у календару мандаторне вакцинације.

Нико нема интереса да лобира против вакцинације. Иза приче о вакцинама стоје МАМЕ и ТАТЕ и часни људи, БУДУЋИ РОДИТЕЉИ, забринути људи који само траже одговоре! Не постоји никакав АНТИВАКЦИНАЛНИ ЛОБИ постоји само ВАКЦИНАЛНИ ЛОБИ.

Поред бајке да аутизам нема везе са вакцинама и свих оних мантри, ту је и бајка о колективном имунитету од ког имају имунитет само компаније које производе вакцине и које не можете да тужите ако вам дете добије неку од болести из листе контраиндикација јер су се компаније одрекле одговорности а држава им то дозволила.

У мору питања које је Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију јавно поставила званичницима и на која још увек сви чекамо одговор, ја сам се усудила да као појединац замолим директора Батута, Драгана Илића, да одговори на бар мали број недоумица. То колико су ова питања битна, говори чињеница да се родитељима прети да неће моћи да упишу децу у вртић, у школу, да ће сами плаћати здравствено уколико се дете разболи од болести за коју постоји вакцина. А што је можда и најгоре: на невакцинисану децу, потпуно без разлога, гледа се као на опасне преносиоце зараза.

– Поштовани господине Илићу, гостујући на јутарњем програму телевизије Пинк, изнели сте низ тврдњи о колективном имунитету и невакцинисаној деци, као носиоцима заразе, па бих волела да вас јавно упитам и да ми објасните неке чињенице у вези с тим. 

Заговорници вакцинације често причају о колективном имунитету. Међутим, то је само теорија која у пракси никада није доказана, ни проверена. И само мало промишљање на ову тему доводи нас у озбиљне проблеме и недоумице.

Тако на пример, ако само гледамо спецификацију која иде уз ММР вакцине, долазимо да јако занимљивих чињеница, које сам произвођач напомиње. Као последица вакцинације овом вакцином могу се јавити атипичне мале богиње. Дакле, сам произвођач напомиње да су деца након добијене вакцине заразна малим богињама, и то са атипичним симтомима. Ово потпуно потврђују и друга истраживања која кажу да деца након примљене живе вакцине треба да остану код куће како не би заразила другу децу и да би прележала такозвану „малу болест“, што Ви и сами знате. Исто важи и за вакцине против полио вируса, рубеоле, херпес зостера, ротавируса, грипа (у неким случајевима).

Пошто сте навели пример да Ваше дете може да оде у вртић и разболи се од невакцинисаног детета, питам Вас шта ако се разболи од вакцинисаног детета? Можете ли, као стручњак, да ми израчунате колике су шансе да невакцинисано дете природно дође у контакт и разболи се од нпр. дечије парализе или ће се пре заразити од Вашег вакцинисаног детета? Подсетићу вас и на недавни догађај у Дизниленду када је избила епидемија малих богиња за коју се испоставило да је изазвана од недавно вакцинисане деце.

– Следећа занимљива информација на спецификацији за ММР вакцину је да „штити“ тј. даје потенцијални имунитет 7 година. Ако прву дозу дамо детету са годину дана, следећу добије кад крене у први разред до 14те-15-те године смо мирни. Поставља се питање, а после? Какав је то колективни имунитет ако нико након 15-те годоне није имун, сем ако није развио природни имунитет на мале богиње који траје читав живот. Васпитачице, учитељице, комшије, рођаци па чак ни Ви такође нисте имуни и представљате опасност за Ваше вакцинисано дете, шта ћемо са Вама? Какво је то „највеће достигнуће медицине“, „које је спасило милионе живота“, „најефикасније средство против заразних болести“ ако су сви претња?

– Да ли вакцинисану децу треба држати у карантину да их не би изложили опасности да доћу у контакт са вирусом од ког су добили имунизацију?

– Објасните ми молим Вас, зашто нас плашите болестима за које постоји вакцина, шта је са оним заразним болестима које су такође биле опасне по живот али данас не постоји вакцине (на пример, шарлах)? И зашто нас плашите епидемијама које су харале пре 50,100, 200 година, зар медицина у међувремену није развила савремене, ефикасне мере предострожности, дезинфекције….?

– На крају нам дугујете и одговор – како то да се епидемије јављају и у потпуно вакцинисаној популацији?

– Ви, са тако одговорног, привилегованог места, Ви који треба да штитите и браните наше здравље и за ког претпостављамо да сте ту да говорите истину и само истину, поткрепљену научно доказаним чињеницама и емпиријски потврђеним случајевима, потпуно неоправдано од невакцинисане деце правите шетајуће опасне преносиоце зараза – зашто?

Јавно вас молим за објашњење и извињење, уколико немате одговора.

С поштовањем,
Драгана Секулић

13 replies »

 1. Јавно вас молим за објашњење и извињење, уколико немате одговора.
  ———————–

  Одговор постоји и веома је једноставан !
  Све је то на жалост нормално !!!!
  У логору, који још понеки необавештени сматрају државом Србијом.
  Где, чланови исте интересне групе-банде наручују вакцине, предлажу измене закона, потписују исте те законе и на крају капне ситна донација.

  http://anti-censura.com/prva-domacica-srbije-dragica-nikolic-u-dilu-sa-farmaceutskom-mafijom/

  А ово је “ докторка “ председница скупштинског одбора, која нас убеђује како је неопходно да унесреће нашу дечицу.
  Као познати и велики алтруиста.

  http://srbin.info/2013/08/02/ministarska-zdravlja-na-platnom-spisku-amerikanaca/

  Свиђа ми се

 2. Ne prica se o epidemiji autizma,leukemije,karcinoma,bronhijalne astme,alergija,homoseksualizma kod dece ali se mase potencijalnim zauskama…posebnim tehnikama ciscenja decjeg organizma-biljnom prehranom i prirodom autizam se moze izleciti-direktan pokazatelj da sve biva izazvano vakcinama,zbog njihovog opasnog sadrzaja.Proceniti sta je pametnije…boginje ,koje verovatno i nece ni zapretiti ili rizikovati dozivotne haose…

  Свиђа ми се

 3. U potpunosti razumem autorku teksta zašto je želela da građansku inicijativu i pokret roditelja protiv obavezne vakcinaciije izuzme od značenja reči lobi/lobiranje. Verujem da je primarni razlog to što je u savremenom govoru reč lobi poprimila izuzetno odbojnu i negativnu konotaciju, jer uglavnom opisuje aktivnosti usmerene za ostvarivanje finansijske dobiti ili moći.
  Evo, želim da ovom prilikom rehabilitujem značenje reči lobi, pa i da se usudim da anti-vakcinalni pokret ipak nazovem lobijem, jer on to po definiciji i svojoj suštini ipak jeste.
  Po definiciji lobi je: „Grupa osoba koja učestvuje u pokušaju da izvrši uticaj na zakonodavca ili druge javne osobe/institucije radi ostvarivanja određenog cilja“ (original: A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.Izvor: http://www.thefreedictionary.com/lobby)
  Smatram da delovanje antivakcinalnog pokreta ima sve legitimne odlike lobiranja i da baš tu omraženu reč treba koristiti za ravnopravno suprotstavljanje neprijatelju-vakcinalnom lobiju. Jer istina je da je antivakcinalni pokret isto tako organizovan i silan kao njegov protivnik, razlika je samo u vrsti interesa koje zastupaju. Vakcinalni lobi zastupa lični i farmaceutsko-korporacijski finansijski interes, dok anti-vakcinalni lobi zastupa interese roditelja, u užem smislu, a u širem smislu i interes, odnosno elementarno pravo ljudskog bića na slobodu izbora.
  Na kraju krajeva, ako nas protivnik vidi kao lobistički pokret, onda je i on svestan toga da je situacija ozbiljna i preteća.

  Свиђа ми се

 4. „VAKCINACIJA – civilizacijski genocid
  Zašto se jedan tako divan proizvod mora na silu davati deci i ljudima?

  Oni koji su sproveli kliničke studije utvrdili su da su vakcine opasne po zdravlje a oni koji nisu i dalje propagiraju da su vakcine bezbedne i efikasne.

  Vaccines & Autism
  House Government Reform Committee

  • Da li su vakcinisana deca zdravija od nevakcinisane dece?
  • Zašto vakcine sadrže u svom sastavu živu kada ne postoji nijedna studija koja bi odbacila tvrdnje da živa izaziva neurološke probleme, oštećenja mozga i Autizam?
  • Zašto je kod Amiša koji ne vakcinišu svoju decu procenat Autizma ravan to jest jednak nuli?
  • Studije rađene na Novom Zelandu pokazuju da 25% vakcinisane dece dobije alergije ili astmu a nevakcinisana deca koju su promatrali – 0%! I ove studije su rađene u celom svetu.
  • Zašto farmaceutska industrija ne radi studije gde se upoređuje zdravlje vakcinisane i nevakcinisane dece? Zar ne žele dokaz o efikasnosti vakcina? I da na taj način ućute protivnike vakcina?
  • Čemu kompenzacioni fond za štete prouzrokovane vakcinama ako su vakcine bezbedne i efikasne?
  • Sud je potvrdio da MMR vakcina izaziva oštećenja na mozgu i Autizam.
  • Na strani 429 Farmakoterapijskih protokola koje je 2014. godine objavilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao moguće posledice vakcinacije naveden je i AUTIZAM.
  • Epileptični napadi zbog DTP vakcina. Kombinovane vakcine podižu rizik od napada.

  Izvor:

  On English:
  Vaccines Uncensored

  А овај видео су цензурисали који је преведен на српски.
  https://m.youtube.com/watch?v=8Bq-fAHVUZI&feature=youtu.be

  Свиђа ми се

 5. Објавите чланак на ову тему. Ово се нама и насој деци спрема.

  „Reditelj ubijen nakon što je snimio dokumentarni film o državnom nasilju nad decom u SAD, pod okriljem zakona o zaštiti dece, a egzekutori su socijalni radnici raspoređeni u centrima za otimanje dece od „nesavesnih roditelja“. Deca se oduzimaju i zbog izbegavanja vakcinacije, a termin „zanemarivanje dece“ će uskoro biti ugrađen i u naše zakonodavstvo. Preporučuju ga naši „ugledni“ medicinari, a Parlament će unisono prihvatiti svaku gadost koja se isplati. Užasne scene pogledati samo ako imate jake nerve, ali ova pošast je šred našim vratima, pa je zatvaranje očiju SAUČESNIŠTVO.“
  http://medicalkidnap.com/2015/02/10/filmmaker-was-documenting-abuses-in-cps-and-children-murdered-under-state-custody-before-he-died/

  Свиђа ми се

 6. Беба из наше породице је примила вакцину неколико месеци након рођења пре пар месеци ове године, а онда му се одузела лева страна, престао је да сиса и задржан је у Београду на испитивању скоро па дуже од месец дана.Нико није дао никакво објашњење родитељима.Вакцинама је могућа манипулација и могуће је да се врши еугеника. Пораст хомосексуалних мушкараца је за анализу нарочито када се има у виду о сумњивој приватизацији Торлака од стране Новартиса за коју се још увек не прича ништа у медијима бар не званично.Чији је Новартис?Да није можда Рокфелера?Људима са запада којима није представљао проблем да пошаљу авионе да бомбардују Србију не верујем да би био проблем да нас стерилишу или деформишу вакцинама.

  Свиђа ми се