АКТУЕЛНО

БАЛКАН УСТАЈЕ ЗА СЛОБОДУ ИЗБОРА! 10. 05. 2015. – СТОП ПРИСИЛНОМ ВАКЦИНИСАЊУ!


„Ниједан народ не може се спасити сам одвајајући се од других. Или се спашавамо заједно, или заједно пропадамо.“ – Рабиндранат Тагоре

stop-cjepljenju2

Балкан устаје ЗА Слободу избора! Слобода избора основно је и темељно људско право!

Имају ли ту СЛОБОДУ и то и такво зајамчено основно људско ПРАВО и грађани земаља Балкана? Нема слободе без могућности избора јер право на избор представља темељ сваке слободе! Тешко је објашњиво да у земљама западне Европе вакцинација није обавезна док је у земљама источне присилна, сада и законом обавезујућа под претњом низа санкција.

Оно што такође упада у очи јесте да добро контролисани масмедији као мантру понављају готово исте флоскуле а без икакве озбиљније намере да дубље зађу у саму суштину проблематике која узбуркава јавност.

Са друге стране, оне стране која је у сенци великих медијских кућа на којима влада (не)објашњиви зид ћутања, дакле са те друге стране из небројених извора могу се пронаћи врло забрињавајући подаци, видео прилози, сведочења, судске пресуде о накнади за штете проузроковане вакцинисањем, изјаве експерата од којих су неки у потпуности јавно изопштени. Зашто се не смеју чути они који имају шта да кажу, зашто им се не да бар иоле приближан простор на медијима да изнесу своја запажања, искуства, ставове, податке, укрсте аргументе и изнесу валидне доказе са онима који протежирају присилно вакцинисање деце и људи а за које је тако широкогрудо отворен сав медијски простор?

Вратимо се мало у блиску прошлост јер ко се прошлости не сећа осуђен је да поново проживи …

Шта се десило са “пандемијом” свињског грипа и милионима тада прескупо плаћених а неутрошених вакцина? Сетимо се какав је био медијски и сваки други притисак, застрашивање, узнемиравање јавности због нечега чега није ни било, тада општа пресија а сада зид ћутања. На питања која се намећу и која су посве логична има ли одговора?

Још је можда занимљивије, како се да видети, да се поједини заговорници присилне вакцинације налазе у директном сукобу интереса и то на начин да обављају јавне функције, дакле функције од општег друштвеног интереса, да се налазе на местима и положајима где су у могућности не само да предлажу већ и да директно утичу на доношење и усвајање закона а истовремено су ангажовани у великим фармацеутским кућама која и производе вакцине!

Невероватно је у целој причи како се родитељи који су веома добро упознати са саставом, учинцима, предностима и манама вакцина, називају неинформисанима, нестручнима, незналицама, Гоогле докторима, теоретичарима завере и осталим пречесто и погрдним именима, док у исто време они који су “стручни” немају апсолутно никакав одговор на њихова питања а нити доказ који поткрепљује те њихове “стручне” тврдње. На разним масмедијским порталима често видимо како се противници вакцинисања називају “антивакцинашким лобијем” али питамо се ко у овом случају припада лобију. Они који постављају питања или они који не дају одговоре а упорно тврде да је вакцинисање добро за нас.

У пратњи масовних медија који такође без имало истраживања пишу и причају о вакцинама као да су високо образовани научници, до обичног човека тешко може допрети глас друге стране јер је медијски простор за њих херметички затворен. Толико о томе ко лобира а ко не.

Са једне од страница:

„ …Немојте пропустити прилику да јавно затражите своје основно људско право – слободу избора! Изађимо из сјене, покажимо колико нас је који смо на својој ђеци (и свом срцу) виђели нуспојаве и оштећења од цјепива, колико нас је којима нам се та оштећења не признају… колико нас има који смо доживјели пријетње, малтретирања, понижавања и дискриминацију због одлуке о нецијепљењу.. Немојте остати код куће тај дан! Искористите овај тренутак! Доведите дјечицу, због њих ово и радимо …
Доведите баке и дједове, стричеве, стрине, тете, кумове, родбину, сусједе и пријатеље, нека и они који нас не разумију дођу и покушају схватити! …“

Protiv-obavezne-vakcinacije11

10.05.2015. године са почетком у 12.00 часова заказани су широм Балкана мирни скупови родитеља и грађана који кажу јасно и гласно НЕ присилној, обавезној вакцинацији и изражавају свој протест и неслагање због увођења ових мера.

Словенија – Љубљана

Хрватска – Загреб, Дубровник

Србија – Београд, Нови Сад, Ниш, Јагодина

Македонија – Скопље

Црна Гора – Подгорица

Бугарска – Пловдив

„Ниједан народ не може се спасити сам одвајајући се од других. Или се спашавамо заједно, или заједно пропадамо.“ – Рабиндранат Тагоре

Глобал Медиа

Линкови за преузимање материјала за штампу и осталог материјала:

Србија

Хрватска

Македонија

Словенија

Црна Гора

Плакати, флајери, налепнице и слике за штампу, слике за дељење

Мајице – ЗА Слободу Избора!

4. 05. 2015. globalmediaplanet.info, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »