ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

На улазу у Пасјане вечерас нападнут Србин – двојица Албанаца му ножевима нанели тешке телесне повреде


thumb-502-228

РТС 04. МАЈ 2015.

Зорана Костића (41) у селу Пасјане вечерас су напала двојица Албанаца и нанеле му тешке телесне повреде, рекао је РТС-у председник општине Партеш-Пасјане Драган Николић. („председник“ по косовском систему, напомена ФБРепортера)

Напад је извршен ножевима, након чега су нападачи побегли према селу Влаштица, насељеним искључиво Албанцима, јавља дописник РТС-а.

Драгану Николићу и мештанима Пасјана није било дозвољено да обиђу повређеног у болници, док, како је навела полиција, то не одобри тужилац.

Председник општине Партеш-Пасјане најоштрије је осудио овај инцидент и позвао све институције, од владе до полиције, да починиоце пронађу и приведу правди.
(позвао институције „државе“ Косово, тзв. Владу и полицију Косова, напомена ФБРепортера)

„Ово је још један у низу напада којим Србе желе да заплаше и протерају из косовског поморавља“, рекао је Николић.

Село Пасјане је етнички чисто српско село, седиште истоимене општине и највеће у Косовском поморављу.

Иначе, на Косову и Метохији је раније дошло до још једног инцидента, када је у Клини нападнут повратник.

***

Николић је за агенцију Бета рекао да су нападачи на улазу у Пасјане, на путу ка Гњилану, изашли из аутомобила и ножевима напали Зорана Костића (31) који је успео да се спасе, али има велики број убода ножем по рукама и ногама.

„То је био покушај убиства. Двојица Албанаца из суседног села Влаштица су Зорану Костићу, кога су срели на улици, аутомобилом блокирали пут, а затим га напали ножевима и тешко повредили. Они су се после тога аутомобилом удаљили, али мештани су их препознали“, казао је Николић.

Николић је рекао да је он у Градској болници у Гњилану, где Костић задржан због тежине повреда, али му живот није угрожен.

Николић је навео да Косовска полиција обезбеђује собу у којој је Костић, а очекује се долазак тужиоца.

„Костић своје нападаче није познавао, нити је имао било каквих пословних односа са њима. Циљ овог напада је да се Срби застраше и протерају“, оценио је Николић и позвао надлежне да нађу и казне починиоце. (Актер)