АКТУЕЛНО

Супруга пилота Омера Мехића одбила орден председника Николића


admin-ajax1-563x353

Информацију да је прошле недеље далеко од очију јавности у потпуној тишини председник Србије Томислав Николић посетио породице пилота настрадалих у хеликоптерској несрећи пре нешто више од месец и по дана, потврђује данашње издање листа “Aло”.

Наиме, председник Николић је породицама трагично настрадалих пилота донео постхумна одликовања, а супруга хероја Омера Мехића одбила је да прими орден. Остале породице су прихватиле орден, а делегација председника Николића је, поред постхумних одликовања, деци настрадалих пилота понудила и стипендије. Незванично сазнајемо да је председник понудио да деца настрадалих пилота стипендије добијају до навршене 18 године, али су се породице избориле да, у складу са законом, деца стипендије примају до 27 године, односно до краја школовања.

Николићева посета породицама настрадалих пилота је, како тврди наш извор из СНС-а, за последицу имала свађу председника државе с министром одбране. Николић је Гашићу замерио што није на време разговарао с породицама пилота и што је њему препустио да “вади камење из ватре”, али и чињеницу да га вешто заобилази иако је војска у његовој надлежности. Због тога је и посету морао да изведе у тајности, а министар је председнику пребацио што је сам посетио породице настрадалих.

Подсећамо, јавност још увек не зна праву истину о паду хеликоптера у коме је 7 људи изгубило живот. Министри Гашић и Лончар нису ни понудили оставке, иако су кршећи процедуре организовали акцију спашавања бебе која се трагично завршила. Још увек нисмо сазнали ни које новинарске екипе су заједно са министром Лончаром чекале да хеликоптер слети, нити можемо без сумње да закључимо где се у том тренутку налазио министар Гашић. Премијер Вучић је и пре него што се Тужилаштво огласио амнестирао министре, а Тужилаштво је, уместо да отвори истрагу, издало саопштење у коме се наводи да је за удес хеликоптера најодговорнија посада. Појавиле су се и информације да обдукциони налази показују, наводно, присуство алкохола у крви код настрадалих пилота. Министар одбране није одговорио на посланичка питања у вези с падом хеликоптера, а владајућа коалиција одбила је предлог народне посланице Гордане Чомић да се формира Aнкетни одбор који би истражио узрок ове трагедије.

4. 05. 2015. Ало/СРБИ НА ОКУП, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Sta ovde komentarisati? Sve dotle dok sa nama i u nase ime vladaju ubice, kostapleri, beskicmenjaci………..Srbiji ce biti ovako. Problem je jos veci jer i oni koji pretenduju da ih na ovaj ili onaj naci smene nisu nista bolji.

    Свиђа ми се