АКТУЕЛНО

СУТРА БИ НА СЛОБОДНИМ ИЗБОРИМА У СРБИЈИ УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛИ РАДИКАЛИ И ДВЕРИ- ФБР АНКЕТА


glasanje combo

Након две седмице тестирања јавног мнења на „фбр читалачком корпусу“, и око 2,700 гласова, наша редакцијска анкета указује на потпуно друкчије гласачко расположење од оног које нам се свакодневно сервира преко водећих, режимско-тајкунских, медија. Разлог зашто смо одлучили да анкетирамо наше читаоце на овај начин јесте врло агресивна кампања водећих медија и разних, или државних или западно спонзорисаних, статистичких агенција, у покушају формирања (усмеравања) јавног политичког мнења- наравно у корист напредњачко-социјалистичке „неприродне коалиције“.

Свакако да и наша анкета вероватно не открива право расположење регистрованог гласачког тела у Србији, узимајући у обзир режимску контролу водећих медија, и тренутну апатичност бирачког тела у Србји- али по нашем мишљењу прилично верно одсликава гласачке намере родољубиве јавности Србије, који и чине абсолутну већину нашег читалачког корпуса. Верујемо да ће неки дежурни критичари одмах искористити ово наше „признање“ за негирање аутентичности резултата анкете, али они требају да имају у виду да је ова „улица“ двосмерна, тако да слична логика мора да буде примењена и на другу страну. Другим речима, нити званичне анкете, које су често „усмерене“ на циљану популацију, и садрже сугестивна питања, не треба никако узимати „здраво за готово“.

Ми смо се у нашој анкети определили за политички неутрално питање, анкета је спроведена коришћењем интернет сервиса „PollDaddy.com“  на који немамо никакав утицај, нити могућност „модерације“ резултата. Читаоцима су презентоване најутицајније странке у Србији, по парламентарном и ван-парламентарном статусу- тако да је прва опција пружена читаоцима за гласање, био (озлоглашени) СНС. Такође је пружена могућност изјашњавања за „трећу опцију“, као и за неопредељено гласање. Приступ сајту и анкети је отворен за све посетиоце интернета. Што све заједно „у пакету“, по нама, обезбеђује готово идеалне услове за једно фер гласање.

Горњи резултат анкете је „стабилизован“ у процентима у протеклих недељу дана, отприлике када је пређена граница од хиљаду гласача. Као што смо већ напоменули, до сада је гласало око 2,700 читалаца. Пада у очи да Радикали са 29% воде незнатно испред Двери које су добиле око 27% гласова. Што им (заједно) даје абсолутну већину од око 57%. Велики део „разочараних“ читалаца, преко 19% не би уопште гласао на следећим изборима. Док би око 10% њих гласало за неку „трећу опцију„. ДСС би једва прешао цензус са 5 и нешто процената. Док би владајући СНС, ДС и СПС пали испод цензуса од 5%. По овој анкети највећи губитник би био СПС, који се сво време ове анкете котира око 1%….

Наравно, када би сутра у Србији сви водећи медији постали нецензурисани, ослобођени режимског политичког утицаја, и отворени за опозиционе, нарочито родољубиве, странке и покрете- ова наша анкета би по уверењу писца ових редова, била више него реалистична…

Само истина ће нас ослободити…

ФБР уредник Миодраг Новаковић, 6 мај 2015

ОНИ КОЈИ ЈОШ НИСУ ГЛАСАЛИ- ИМАЈУ ПРИЛИКЕ ДА ТО УРАДЕ ОВДЕ, У ОКВИРУ ЧЛАНКА-

7 replies »

 1. Нема никакве везе што су овде родољубиви читаоци, јер они ипак једини подмећу леђа у било каквом сукобу. Неће то урадити ботови СНС-а и остали који траже ухлебљење преко чланства. Они могу евентуално да буду поведени од неког Коштунице уз плату са Западне стране, да лупају у шерпе и згњече Србију још мало. Ипак, сачекаће да родољубиви део избори слободу и да му се натоваре на леђа. Они нису борци и неће ићи нигде из сигурности својих фотеља. С те стране, ова анкета је добродошла и изузетно корисна. На крају крајева, нико и не скрива да је то став родољубивог дела Срба.
  А са друге стране, данас у временима ропства Србије, једноставно није добро по Србе да излазе на изборе. Шта год они изгласају, остаје ипак тајна, а објављује се шта већ коме треба, само не право стање. На власт долазе они људи које је робовласник планирао.
  Онда му бар загорчајмо и не гласајмо.
  Највећа победа српског народа би била када нико не би изашао на изборе. Свеједно би на власт били постављени они који су предвиђени, али не би могли да се ките лажним победама на изборима.
  И онда им још турити под нос ову анкету, да схвате да су нико и ништа и да народ то зна.

  Свиђа ми се

 2. Сви они којима је заиста стало до Србије, треба да се уједине под Светосавским барјаком који је подигао Владика Артемија. А добро је познато да јединства међу патриотским странкама и удружењима нема, а најгоре је што већина њих узима благослов од екумениста или са њима блиско сарађује. То није љубав према отаџбини, већ обично лицемерство.

  Свиђа ми се

 3. MISLIM DA BI TREBALI DA POSTAVIMO TO I NA FEJSU PA DA VIDIMO U KOM PRAVCU IDE TO.JA LICNO MISLIM DA JE OVO REALNA SLIKA I DA BI MI PATRIOTSKE SNAGE UBEDLJIVO ODNELI POBEDU ISPRED OVIH IZDAJNIKA

  Свиђа ми се

 4. Voleo bih da ova anketa pokazuje realno stanje u Srbiji, ali je zapravo daleko od toga.

  Morate znati da ova anketa pokazuje SAMO raspoloženje posetilaca sajta http://facebookreporter.org
  S obzirom da su oni mahom patriotski raspoloženi, anketa je potpuno neadekvatna i ne prikazuje ama baš ništa.

  Ako želite iole ozbiljniju anketu, ona se mora napraviti nad kompletnim auditorijumom a ne samo nad korisnica jednog sajta.
  To se može postići, recimo reklamiranjem ankete na guglu.

  Čak i da se ovo uradi, anketa je opet daleko od realne slike, s obzirom da će u njoj slabo biti zastupljeni stariji of 55 godina i penzioneri. S obzirom da je Srbija zemlja staraca, ova grupa je ogromna.
  Pomenutu grupu je Vučićeva propagandna mašinerija pojela do srži.
  Oni će u velikoj meri izaći da glasaju i glasaće za mesiju Vučića!

  Свиђа ми се

  • ЦИТАТ ИЗ ГОРЊЕГ ЧЛАНКА:
   „Свакако да и наша анкета вероватно не открива право расположење регистрованог гласачког тела у Србији, узимајући у обзир режимску контролу водећих медија, и тренутну апатичност бирачког тела у Србји- али по нашем мишљењу прилично верно одсликава гласачке намере родољубиве јавности Србије, који и чине абсолутну већину нашег читалачког корпуса. Верујемо да ће неки дежурни критичари одмах искористити ово наше „признање“ за негирање аутентичности резултата анкете, али они требају да имају у виду да је ова „улица“ двосмерна, тако да слична логика мора да буде примењена и на другу страну. Другим речима, нити званичне анкете, које су често „усмерене“ на циљану популацију, и садрже сугестивна питања, не треба никако узимати „здраво за готово“.“

   Свиђа ми се

 5. Родољубиве странке које желе да воде Србију и српски народ, морају осудити издају коју спроводи београдска патријаршија. Стати на страну Рашко-призренског Владике Артемија, Његовог часног монаштва и све већег и већег броја православних Срба који одлазе у српске катакомбе.

  У супротном, остаће запамћени као последињи безумници, који су покушали са благословом издајника да се боре против издаје, и већ се у напред знак какав ће њихов крај бити.

  Свиђа ми се