Душан Нонковић

Глас дијаспоре: Београд на води је акт распада морала и злочин, док Србија гладује!


6. мај 2015. Глас Дијаспоре

Народ који не види или неће да види да су му вође с´ума скренуле, осуђен је на гладовање и пропаст.

Зар Србија нема нужнијих потреба, од задуживања за градњу неких ултра луксузних објеката на води? Зар у Србији не гладује народ?

Па да су и сви сити, није у духу морала умног човека задуживати народ из обести и луксуза, а камоли кад има пречих и нужнијих потреба, кад већини света нису ни основне животне потребе задовољене.

Па ако се осећа потреба за нечим изузетно узвишеним, зар то морају бити стакленици туђе културе? Зар немамо своју?!

Зар је нама поред толике сопствене културе, бистре воде из сопствених извора, потребна вода из туђих каљуга? Зар зато да се задужује народ, за увоз туђе културе и баштине поред толике своје!? Зар то није чињене несносне неправде највећим синовима својег народа?

Зар Никола Тесла није већи див-геније од свих светских мегаломанија а уз то зар и свет и нас није задужио да му се посветимо са више пажње него што то чинимо за све оно добро које нам је у наследство оставио? За оно што је Никола Тесла, не само нама већ човечанству, у наслеђе оставио морали би га се сетити сваке вечери кад светло упалимо, радио одврнемо или кад узмемо даљински ТВ управљач, то су све и много више од тога Теслини изуми! Рентген, медицински апарати за магнетну резонанцију у болницама, лебдећи високобрзински возови, а о струји да и не говорим. Зар је нама поред таквог генија потребан Београд на води неких шеика?

Нека ме извину али да им је памети, понудили би нам уместо Београда на води, Центар Николе Тесле поред воде! Или да су нам пријатељи – Меморијалан центар са катедром за проучавање геноцида над Србима и свим недужним светом!

Душан Нонковић-Теодоровић

6 replies »

 1. Čitam ove komentare i ocene „glasa dijasore“ i ne mogu da se ne upitam jeli to ona dijaspora sa bauštela ili iz beogradskog prizemlja … Jal’ su kompletne budale jal’ bagra iz DS … “ Beograd na vodi“ je NAJBOLJA stvar koja se Srbiji dogodila zadnjih par decenija ,a „estete“ koje bi voljele etno sela imaju ih gde hoće po Srbiji…Ko daje pare odlučuje šta će da se pravi ,a ima mesta i za „samoupravljače“ ,samo neka donesu pare pa nek prave šta hoće….

  Свиђа ми се

 2. Ima mnogo potrebnijih stvari,da li vi znate da okolina Beograda nema kanalizacionu mrežu,da plivaju govna po ulici,preti nam zaraza,klizišta i sve ostalo,a na drugoj strani Beograd na vodi,odlučite sami šta je potrebnije

  Свиђа ми се

 3. Па шта је ово бајо мој? Чуј, има нешто нужније.. Па није ли то „аргумент“ који нерадници потежу кад год неко покушава да учини нешто? УВЕК има нешто нужније. И мани се ти меморијалних центара, гробља и музеја, то имамо, а време је да се граде нова насеља, што да не… 🙂 Уздравље.

  Свиђа ми се

 4. Aman bre ljudi o kakvom zaduživanju pričate, drugi ulaže, drugi raspolaže. Normalno je da će investitor uložiti tamo gde očekuje dobit. Bolje je da razvijamo industriju i poljoprivredu, naravo da jeste, ali ovi investitori su zainteresovani za nekretnine i to je to. Ovde su neke priče kao da smo mi pozajmili pare da gradimo Beograd na vodi, pa ko će nama da pozajmi 4 milijarde? Ne budite smešni.

  Свиђа ми се