ЗАНИМЉИВОСТИ

(За разлику од Владе) Столар Миле има конкретне мере против беле куге – Правим џабе столице за храњење беба. Само нек се деца рађају!


Мондо, Столар Миле, 12.05.2015.

Столар из Новог Сада разнежио и одушевио многе мајке широм Србије. Ех, да нам је више оваквих људи!

У мору лоших вести и тужних прича, стиже једна која ће вас можда навести да помислите да није све тако црно и да још има добрих људи.

Сви смо свесни да бела куга све више опседа Србију, цене пелена, дечје одеће, колица и играчака су превисоке, па се млади тешко одлучују да оснују породицу. Скупо је данас имати дете, многи ће рећи.

Један столар из Новог Сада, одлучио је да не седи скрштених руку, већ да својим талентом и занатом помогне, али и мотивише младе људе да праве децу.

„Драги пријатељи, ово је столица за храњење беба! Правим за џабе, тј. поклањам! Само нек се деца рађају“ – написао је Миле испод фотографије на којој се види његових руку дело – столица за бебе.

Његов пост на Фејсбуку подржало је много људи, а по ономе што се може видети на његовој страници, наруџбине само стижу.

Како је у великом послу, Миле кратко одговара на свако постављено питање и поруџбину- „Напишите ми адресу у инбокс и ја ћу послати столицу чим је направим“.

Миле је за МОНДО открио да му је тренутно поручено преко 160 столица и да ће прво направити оне којима су најпотребније.

„Разумите ме, немам времена, пуне су ми руке посла. Мораћете мало да сачекате, јер има много људи којима столица треба. Оставите ваше податке па се чујемо кад дође време“, одговорио нам је Миле и вратио се свом племенитом подухвату.

FB Mile

Србија – земља стараца

Према попису из 2013. године, у Србији се тада родило око 100.000 мање деце него пре 60 година! Поједине општине годинама су без новорођенчади.

2 replies »

 1. МИЛЕ ЦАРЕ !

  Столар Миле је ПРЕТЕЧА нечега што долази. Миле ДАЈЕ, Миле НЕ УЗИМА.

  Живимо у времену опште ПОХЛЕПЕ када је створен амбијент да нам је лепше-корисније да нешто ПРИМАМО, неголи да нешто ДАЈЕМО.

  Нешто размишљам и гледам ове наше бивше врхунске спортисте који су се обогатили играјући за стране клубове. Сви су се вратили у Србију после завршених каријера са много новца. Заслужили су, то није спорно.

  Али нешто боли !

  ЗАБОРАВ.

  Заборавили су како су почињали.

  Почињали су као: петлићи, пионири, јуниори, сениори… За сво то време имали су БЕСПЛАТНО: игралишта, дресове, превоз, хранарину…имали су онолико колико је Србија могла да да.

  Онда су отишли у иностранство, направили каријеру, зарадили паре… и „донели змију у џепу“.

  Нико од њих није уложио „ни кинту“ у оне који долазе.

  То је оно што боли. Када су били млади и почетници волели су да „сисају сису мајчице Србије“, затим су одрасли, обогатили се и „навукли се“ да само примају и да ништа не дају.

  А онда Бог створи Столара Милета – ПРЕТЕЧУ.

  За разлику од ових горе поменутих похлепних НЕСРЕЋНИКА, Столар Миле, даје и ништа не тражи. При томе не гледа и не рачуна; колико сам ја „добар“ у свему томе.

  Једна од лепота живљења у Србији су и људи, као што је Столар Миле – ПРЕТЕЧА.

  Зрно по зрно погача, Миле и неки будући Миле, то је она ЗДРАВА и НОРМАЛНА Србија за коју треба да се боримо.

  Још једном, Миле Царе. Хвала.

  Свиђа ми се