АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Нацизам за неупућене (1) – Хитлер није дошао ниоткуда, цео Запад га је припремао. Америка је могла бити узор Хитлеру


vladimirdimitrijevic

Пише: Владимир Димитријевић
Борба за веру
17. јул 2011.

ХИТЛЕР СЕ ПОНОВО РАЂА

Увод

Срби слабо читају, а мисле да све знају. То нас је много пута коштало! Зато смо решили да, за Вас, прелистамо неке књиге о нацизму, да бисмо Вас подсетили да нацизам и фашизам нису плодови нашег дрвета, него плодови Запада, онаквог какав је био и какав ће, у најскоријој будућности, бити. Читајте пажљиво! Добро информисан човек је упола спасен човек!

***

Хитлер, син Запада и претеча ЕУ

Хенри Форд, угледни индустријалац и један од кључних америчких богаташа, веома је утицао на нацистички покрет својом књигом „Међународни Јеврејин“. Године 1923. Хитлер је изјавио да Форда доживљава као „вођу фашистичког покрета који расте у Америци“. Поменуо је његову књигу и у „Мајн Кампфу“, као дело које је веома утицало на фиреров мисаони свет. Форд је тврдио да су Јевреји лукави и подмукли упропаститељи, а да је обдарена и вешта англосаксонска раса „предодређена да влада светом“. Хитлер је, још у раној младости, одбацио религиозни антијудаизам као безвредан. Јеврејин је Јеврејин – по раси, макар се обратио у Хришћанство.

Хенри Форд је, због свега тога, усрдно почео да финансира нацисте. Син Рихарда Вагнера, Зигфрид, и његова жена учествовали су у пребацивању Фордовог новца Хитлеру. (Нимало случајно: Хитлер је обожавао Вагнера, и говорио да онај „ко хоће да схвати националсоцијалистичку Немачку, мора познавати Вагнера“). Године 1938, Хитлер је одликовао Хенрија Форда Великим крстом немачког орла највишег реда. Био је то први Американац који је добио највеће одликовање што га је могуће дати неком ко није Немац. Хитлер га је одликовао због стварања „аутомобила потребних масама“.

А Британци? Алфред Розенберг се, почетком тридесетих година XX века, у Енглеској састајао са Џофријем Досоном, издавачем и најутицајнијим човеком „Тајмса“. Розенберг и Досон су сматрали да Британци и Немци треба да сарађују. Чланци у „Тајмсу“ нису дуго чекали да пријатељство потврде; рецимо, 3. фебруара 1933, ова угледна енглеска новина писала је: „Нико не сумња у искреност хер Хитлера. Већ то што га скоро 12 милиона Немаца слепо следи говори много о његовом личном магнетизму.“

Розенберг је ступио и у везу са Монтагју Норманом, који је 21 годину био на челу Енглеске банке – најдуже у њеној дотадашњој историји. Овај моћни човек био је „нагонски пронемачки настројен“ (Ендрју Бојл). Норман је кумовао са кључним човеком Хитлерових финансија, челником Рајхсбанке, Хјалмаром Шахтом. Чим је Хитлер дошао на власт, 1933, Норман је нацистичком режиму почео да даје зајмове. Лондонска Шредер банка такође је помагала Хитлера.

Розенберг се срео и са лордом Бивербруком, власником „Daily Express“, „Sunday Express“ и „Evening Standard“, трудећи се да га придобије за нацистичке ставове.

У то време, Британија је сматрала да би „нацистички режим у Немачкој успоставио стабилност у средњој Европи, управо оно што је Британији требало“ (Џејмс и Сузан Пул).

Виконт Ротермер, власник „Daily Mail“, ковао је нове немачке властодршце у звезде. Он је 1930. хвалоспевно писао о нацистима и урадио интервју с Хитлером. Овај енглески племић, снажно антикомунистички настројен, новчано је помагао „Британски савез фашиста“ и величао вођу истог, сер Освалда Мозлија. Престао је да јавно хвали нацистичке идеје тек кад су Јевреји запретили да код њега више неће давати огласе. Но, 10. јула 1933, „Daily Mail “ је писао да ће се „мања дела појединих нациста утопити у великој добробити коју нови режим доноси Немачкој„. Ротермор је веровао у савез Немаца и Британаца, а његове новине су се, сваког дана, продавале у два милиона примерака!

Британски краљ Едвард VIII, после абдикације војвода од Виндзора, такође је био Хитлеров симпатизер. Сер Хенри Ченон је у свом дневнику записао: „И он иде путем диктатора, настројен је пронемачки, против Русије је и против сувише лабаве демократије. Не бих се чудио да он намерава да постане умерени диктатор.“ То је био кључни разлог за његову, изнуђену, абдикацију, а брак са грађанком Симпсон само повод. Хитлер је то добро знао. У јесен 1937. у Лајпцигу, бивши краљ је рекао да је оно што је видео у Немачкој чудо које је немогуће схватити осим кад се појми да је иза тога „један човек и једна воља – Адолф Хитлер“.

Wall-Street-and-the-Rise-of-HitlerСер Хенри Детердинг, моћник из нафташког лобија, састао се у мају 1933. са Розенбергом у Лондону. Био је на челу Royal Dutch – Shell компаније, и имао удео у многим нафтним подухватима – од Румуније до Ирака и Ирана. Детердингови економски интереси у Русији били су, доласком бољшевика, угрожени, па је и он био спреман да финансира нацисте, који су му обећали помоћ у враћању монопола на нафтна поља у, од Немаца окупираној, Русији. Друга нафташева жена била је нацисткиња, а он је и 1936. године помагао Хитлеров режим. Британски држављанин холандске крви био је прави пример аријевца заинтересованог за победу „аријевске идеологије“.

Не треба заборавити ни велике финансијере са Вол Стрита. Вол Стрит је двадесетих година XX века, са добром зарадом за себе, подстакао стварање банкарског комитета чији је челник био амерички банкар Чарлс Дју. Да би Немачка платила ратну одштету, били су расписани међународни зајмови. Немачка је од 1924. до 1931. платила 36 милијарди марака одштете, а добила је зајмове у вредности од 33 милијарде марака. Вол Стрит је уложио паре у „IG Farben“ (хемијска индустрија) и „Ферајгните Шталверке“ (индустрија челика), које су биле главни произвођачи Хитлерових ратних потрепштина. Ентони Сатон, у свом класичном делу „Вол Стрит и успон Хитлера“ каже да је немачка ратна индустрија настала „на основу америчких зајмова и, у извесном смислу, америчке технологије“.

Незаборавни „Standard Oil“ дао је Немачкој технологију за добијање синтетичке нафте из угља.

Пол Варбург, из „Америкен И. Г.“, са својим компањонима, дао је за „IG Farben “ 400 хиљада долара; „Џенерал Илектрик“ је приложио 60 хиљада долара, итд.

Аверел Хариман, из „Гаранти Траст компаније“, човек од поверења Лењина и бољшевика и први амбасадор САД у Совјетији, учествовао је и у пребацивању новца младом нацистичком режиму, преко Хитлерових финансијера Хендрика Јозефа Коувенховена и Јохана Гренингера.

Ту је и Ернест Сеџвик Ханфштенгл (звани Пуци), Американац немачког порекла, који се на Харварду дружио са будућим председником САД, Френклином Д. Рузвелтом. Он је компоновао СС маршеве и финансирао „Фелкише Беобахтер“. Кад је, 1941, пао у немилост немачког режима, вратио се на северноамерички континент. Канађани су га заробили, али је Рузвелт интервенисао да га пусте.

Амерички амбасадор у Немачкој, Виљем Дод, записивао је у своје дневнике много занимљивих појединости тог доба. Ентони Сатон, у својој студији „Вол стрит и Хителеров успон“, каже: „Ми из дневника Виљема Дода /…/ знамо да је у току 1933. године, низ банкара и индустријалаца са Вол Стрита прошло кроз амбасаду САД у Берлину, изражавајући своје дивљење Адолфу Хитлеру – нестрпљиво да пронађе начине за вођење пословних активности са новим тоталитарним режимом./…/Ајви Ли, Рокфелеров агент за односе са јавношћу, се, према Доду, „истовремено показао као капиталиста и као бранилац фашизма“.

И за време Другог светског рата, Фордова компанија је била у пословним везама са нацистичким поретком; Рокфелерова „Чејс банка“ у  Паризу сарађивала је с Немцима, а клан Рокфелера је имао везе са „IG Farben“ до 1942. године. Сви ови подаци су пажљиво уклоњени од очију јавности, да се на суђењу у Нирнбергу не би знало шта се стварно збивало. Нацисти су у Нирнбергу представљени као марсовци, а не као плод западног капитализма и његових метастаза. А шуровање „западних демократија“ с Хитлером? Олимпијада у Берлину 1936? А Чемберлен и Даладје?

download

И, наравно, велики маг европске политике, Винстон Черчил, који је Србе продао Титу. Сетимо се шта је овај писао у првом тому својих мемоара („Други светски рат“), о Хитлеровим раним данима: „Ове недаће нису га одвеле у комунистичке редове. Сасвим супротно, и то му служи на част, гајио је снажно и абнормално осећање расне лојалности и страсно и мистично дивљење за Немачку и немачки народ.“ О Мусолинију Черчил вели: „Од Дучеа сам примио најтоплије изразе захвалности. Штавише, у сукобу између фашизма и бољшевизма није било никакве сумње на чијој су страни моје симпатије и убеђења. У двема приликама, 1927. године, кад сам се састао са Мусолинијем, наши лични односи су били присни и неусиљени.“

Енглески публициста Родни Еткинсон у својој књизи „Зачарани европски круг / Корпоратне елите и нови фашизам“ такође је указао на чињеницу да Хитлер није био случајна појава западног капитализма, и да многе његове идеје живе и данас, пре свега приликом стварања Европске Уније. Кључни нацистички економски теоретичар, Хајнрих Хунке, у делу „Европска економска заједница“ (1942) писао је да „економско уједињење представља судбину свих Европљана“. Хунке је сматрао да су „будућност и степен европске сарадње условљени увођењем јединственог економског програма“. Дакле, Србима опет долазе вечни пријатељи, Германи. Ко год је читао књигу аустријског социолога и историчара Ханеса Хофбауера „Проширење Европске уније на Исток“ (Филип Вишњић, Београд, 2004) знаће о чему је реч.

Јер, још у доба Четвртог крижарског рата, уместо борбе са Арапима, папине германске и романске војске су окупирале Цариград и осакатиле Византију (која се од тог ударца никад није сасвим опоравила). Средином 13. века Германи су почели да заузимају просторе Чешке, Моравске, Помераније, Паноније и Трансилваније; стигли су и до пољског Кракова и карпатског лука. На Русију су, с папиним благословом, јуришали Швеђани и немачки тевтонски витезови, које је, све скупа, тукао Свети Александар Невски. После битке на Мохачу 1526. Хабзбурговци су кренули у инвазију на чешки Праг и горњу Мађарску (Пресбург).

Кад су Турци пали под Бечом 1683, цела Мађарска се нашла под германском влашћу, а замало и Србија (по којој су се, скупа са војском Беча, одмах размилели католички „ловци на душе“ да обраћају „несједињене Србе“ римском престолу). Половином осамнаестог века, Хабзбурзи држе Галицију и Буковину. Марија Терезија у Банат доводи Немце, а 1878. АустроУгарска окупира Босну и Херцеговину… Сећамо се и Поћорека и Макензена: две германске империје, аустријска и немачка, насрнуле су на малу Србију, убијајући трећину њеног становништва. А Хитлер је свом специјалном изасланику за Балкан, Нојбахеру, говорио да народ какав су Срби „не сме да живи уз Дунав“. Немачка је, по Хофбауеру, у жудњи за ширењем своје капиталистичке моћи, данас потчинила скоро целу источну Европу, настављајући Хитлерову економску политику у тој области.prussia-image

Сетимо се, нацисти су основали „Централни орган за европску привреду великог простора“, „Немачко светско економско друштво“, „Институт за светску привреду“, „Рајхс комесаријат за привреду великог простора“, итд. Од нациста потиче и идеја о „регионализацији Европе“, као и идеја о „Економском савету европских држава“.

Вернер Дајц, један од главних нацистичких економиста, говорио је: „Ако хоћемо да предводимо европски континент економски, што нужно и безусловно произилази из економске снаге европског континента као језгра беле расе, не смемо, из разумљивих разлога, јавно то проглашавати немачким економским великим простором. Морамо увек изнова говорити о Европи, јер немачко вођство произилази само од себе и из политичке, економске, културне и техничке огромне тежине коју Немачка има, као и из њеног географског положаја.“

Херман Јозеф Апс, члан управе Немачке банке, која се много окористила нацистичким продором на Исток, октобра 1940. је говорио да европски простор пружа „богате и исплативе могућности“ захваљујући политичком развоју догађаја, јер у том тренутку Немачка под влашћу држи скоро целу Европу, на овај или онај начин. Тај Апс је остао у игри дуго после Хитлеровог пада. До 1976. је био председник надзорног одбора већ поменуте Немачке банке, а од 1976. њен доживотни почасни преседник. Јоаким фон Рибентроп, нацистички министар спољних послова, рачунао је да ће у марту 1943. бити створен „Савез европских држава“ чиме ће се постићи трајан мир.

А ево неколико реченица Нацрта представке Министарства спољних послова о стварању Савеза европских држава: „Уједињење Европе које се у историји већ одавно оцртава представља нужан развој. /…/ Европа је постала сувише мала за међусобно изоловане и зараћене суверенитете. /…/ Решење европског питања може се наћи само на федеративној бази пошто се европске државе могу ујединити само слободном одлуком која произилази из увиђања неопходности уједињавања у заједницу суверених држава./…/ Савез европских држава мора бити заједница по могућности свих европских земаља.“

На шта вам ово личи, браћо Срби? Да поновимо: није ово РТС пропаганда „евроатлантских интеграција“. Ово је Рибентроп. И није то 2010, била је то 1943. Стари добри Германи поново јашу у Србији. Ево шта каже Ханес Хофбауер о стању после „петооктобарске револуције“ 2000. године:

„У банкарски систем у Србији од смене режима 2000. умешале су се нове, глобалне банке из иностранства. Најуспешнији међу њима је аустријска Raiffesen Zentralbank (RZB). Већ непосредно после октобарског заокрета 2000. ова банка је била на лицу места и у марту 2001. добила, као прва инострана банка, државну дозволу за рад. Почетком 2004. она са 500 намештеника већ држи 18 филијала у земљи. Њен успон почива у суштини на три стуба: на богатом постојећем капиталу у иностранству, на удаљеним потенцијалним конкурентима са сцене и на тренутку наступа управо кад је уведен евро. Од затварања великих државних банака Раифајзен банка је извукла корист већ и због тога што је могла да преузме једним ударцем на стотине искусних и школованих банкарских службеника који су се нашли на улици. Из њихових редова Аустријанци су изабрали оне најбоље. А увођење евра 1. јануара 2001. довело је у аустријску банку на хиљаде клијената који су морали да своје немачке марке, до тада скриване у сламарицама, претворе у евро. ‘Кад смо дошли, били смо сасвим ликвидни јер су нас због промене DМ у евро преплавиле приватне муштерије’ – с поносом истиче главни менаџер RZB Оливер Регл. За неколико месеци Раифајзен банка је могла да саопшти да је придобила 20% укупне клијентеле у Србији, за шта би у нормалним околностима, како искрено признаје Регл, била потребна цела једна деценија.“ А ускоро ће и Телеком бити продат нашим “историјским пријатељима”. Немцима, по свему судећи.

Дарвинисти: од САД до Трећег рајха, и натраг

Вулгарни ничеанац Хитлер је био  дарвиниста. Он је јасно рекао да „држава мора да се постара да само здрави рађају децу“ – једино тако ће се створити надљуди достојни живота. У тексту Џорџа Стајна, „Биологија и корени нацизма“, овај истраживач тврди да је нацизам први покушај организовања заједнице на начелима биополитике „потпуно сагласне са научним чињеницама дарвинистичке еволуције“. А еволуциониста Артур Кит, у својој књизи „Еволуција и етика“, тврдио је да је Фирер „свесно покушавао да усагласи немачку праксу са теоријом еволуције“.

Нису само Јевреји и Словени то осетили; законом из 1933. године, 350.000 ментално заосталих и умно поремећених, и око 30 хиљада Рома стерилисано је разним методама – од кастрације до електричних шокова у гениталије. На другој страни, аријевци par excellence, есесовци, парили су се са девојкама намењеним за рађање „чисте расе“ – брак је престао да важи, а људи су постали само биолошки материјал.

43473697_IMG_6689 blended darwin hitler

Ко год би хтео да Дарвина ослободи од одговорности за погрешну интерпретацију његовог основног става, наилази на саме Дарвинове тврдње. У својој књизи „Порекло човека“ Дарвин је тврдио да ниже расе треба да нестану, и да бели људи немају потребе да их штите. Такође, веровао је да су домороци Африке и Аустралије исто што и гориле и сматрао је да ће те расе нестати. Сви рани дарвинисти су били расисти, који су писали о супериорности беле расе над другим расама. Херберт Спенсер је говорио да су нецивилизовани одрасли на нивоу деце цивилизованих, а Хавелок Елис је говорио како Африканац, одрастајући, постаје „глуп и тупав“.

Хитлер није дошао ниоткуда. Цео Запад га је припремао. Британија је свој колонијализам правдала „борбом за опстанак“. Сам Дарвин је велики део својих идеја добио од Малтуса, који се бавио растом популације, и чије су идеје нашле одјека у британском друштву под паролом „Сломи сиромашне“. Деца од осам и девет година приморавана су да раде по 16 сати дневно у рудницима угља, а на хиљаде људи је умирало у беди и прљавштини – зато што је Малтус устврдио да се бедници брзо множе, и да на свету неће бити места за све. Дарвин је „борбу за опстанак“ видео у природи тек пошто ју је, као „опстанак најспособнијих“, Малтус видео у друштву.

Пре но што се прстом упре у Хитлера, сетимо се да је амерички председник Теодор Рузвелт, у свом делу „Победа Запада“ социјалдарвинизам прогласио философијом Америке. У тој књизи тврдио је да је расни рат са Индијанцима неизбежан, и то до истребљења. Рузвелт је сматрао да америчку државу не обавезују никакви уговори према Индијанцима јер су они „примитивна раса“. Хенри Ферфилд Озборн, еволуциониста, тврдио је да је интелигенција одраслог црнца на нивоу једанаестогодишњег детета врсте homo sapiens (белаца). Године 1875, у јужним државама САД донети су закони о апартхејду, одвајању белих и црних свуда – по болницама, затворима, гробљима; било је апартхејда у школама и лифтовима. Од 1890. до 1901. око 1300 црних људи било је линчовано, амерички „научници“, попут Р. Б. Бина мерили су људима лобање да би доказали савршенство беле расе.

Масакр над Индијанцима и масакр над Црнцима

Међутим, злочини над Абориџинима у Аустралији права су хитлеровска прича. Дарвинизам је буквално оправдао покољ ових несрећника. Социјал-дарвиниста X. К. Рузден је 1876. тврдио да убијањем Абориџина и Маора белци испуњавају „неумољиви закон природног одабирања“ док је 1890, потпредседник Краљевског друштва Тасманије Џејмс Бернард, рекао да је „процес истребљивања аксиом закона еволуције“.Абориџини су ловљени као дивље звери. Одсецане су им главе, и трована им је храна. Користили су их као експерименталне животиње. Едвард Ремзи, надзорник аустралијског музеја у Сиднеју, објавио је музејски каталог у коме су Абориџини били престављени као „аустралијске животиње“, а он сам се бавио хватањем „примерака“ за „научне огледе“. Мисионар из Новог јужног Велса гледао је покољ групе Абориџина, одраслих и деце, после чега је „десет најбољих лобања“ послато преко океана, „научницима“.Од 1910. до седамдесетих година 20. века око 100.000 абориџинске деце одузето је од својих родитеља; белопута деца давана су на усвајање белцима, а тамнопута су стављана у сиротишта.

Без Америке се не може нигде, па ни у области еугенике. Први еугенички закон донет је 1907. у Индијани (САД). До 1930. године 31 америчка држава имала је еугеничке законе, који су у репродукцији спречавали „умоболне, пијанице, епилептичаре, дегенерике“. До јануара 1935. присилно је стерилисано 20 000 људи. На основу еугенике, стварани су тестови за имигранте, по којима је 80% имиграната из источне Европе (Пољака, Јевреја, Руса) сврстано у малоумне, па је, на основу тога, 1924. године, донет закон о ограничавању усељења Источноевропљана на основу њихове генетичке инфериорности Закон је важио до 1965, двадесет година после Хитлерове смрти.

Америка је, слободно то рецимо, могла бити узор Хитлеру. Године 1904, еволуциониста – истраживач Семјуел Вернер ухватио је у Конгу Пигмеја Ота Бенгу, ожењеног и оца двоје деце. Бенга је окован у ланце, да би на светској изложби у Сен Луису био приказан као „карика еволуције“ најближа човеку. Затим је, са горилом и орангутаном, био изложен у зоо-врту Бронкса у Њујорку, као представник „најстаријих људских предака“. Око 40 хиљада посетилаца зоо-врта седмично понашало се према Оту Бенги као да је мајмун. Он им је био главна атракција. Директор зоо-врта, др Виљем Хорнадај, еволуциониста, на питање новинара да ли би баш тако требало поступати с јадним Бенгом, љупко је одговарао: „Ако је мала особа у кавезу, то је зато што му је ту најудобније, и зато што не знамо шта друго да радимо са њим. Он није ни у каквом смислу затвореник, осим да нико не би рекао да би било мудро дозволити му да лута по граду, а да га нико не надгледа.“ (Прођу ли те, читаоче, жмарци кад ово читаш, и кад се сетиш „беле шенгенске листе“ или „спољњег зида санкција“?)

Амерички истраживач Арктика, Роберт Пири, довео је са свог пута групу Ескима, које су изложили у Америчком природњачком музеју. Једном дечаку, Минику, умро је отац, чије су кости остале изложене као „примерак врсте“. Миник је тражио посмртне остатке свог оца, да би их сахранио, али управа музеја је то одбила.

Еугенику су ценили и први „планери породице“. Маргарет Сејнџер, „мајка сексуалне револуције“, залагала се за кастрирање свих ментално заосталих, али и црнаца. Америчким еугеничарима је сметало што се у Немачкој под Хитлером ипак рађа много више деце но што то њима прија, па је челник Америчке федерације за контролу рађања упозоравао: „Ми смо такође свесни проблема изградње једне расе, али ми се бринемо о квалитету наших људи, не само о количини.“ То јест, ми нисмо против расистичке еугенике, него само против метода које нацисти примењују – популација у Немачкој ипак расте пребрзо.

Глобални капиталисти, они злочинци са Вол Стрита, који су својим крвавим парама помагали и хитлеровце, одавно цитирају Дарвина као своје оправдање. Својевремено је професор са Јејла, Грејем Самнер, говорио да дарвинизам у друштву значи – „да би подигли једног човека навише, гурамо другог надоле“, а социјал-дарвиниста Виљем Милнер је тврдио да су милионери победници борбе за „опстанак најспособнијих“. Капитализам је у дарвинизму нашао своје оправдање. Амерички „научник“ Е. А. Рос је тврдио да је и „религијски култ милосрђа“ створио „склониште под којим су се идиоти и кретени скривали и множили“.

Чувени богаташ Ендрју Карнеги („миротворац“ – „Карнегијева фондација за светски мир“) тврдио је да закон конкуренције можда јесте незгодан за појединца, али је одличан за расу, јер обезбеђује „опстанак најспособнијих“, а један од Рокфелера је тврдио да је капиталистичка конкуренција „закон природе који се не може избећи“.

Карнегијев институт и Рокфелерова фондација и даље дају велику новчану помоћ научницима – еволуционистима. Људи су увек били и грешни и зли и немилосрдни. Али, знали су шта је грех и зло, и именовали су га. Дарвин им је дао „научно оправдање“ – побеђују најспособнији. А најспособнији су најсуровији, најнечовечнији.

Србски народ је, у овом тренутку, на удару америчких социјалних дарвиниста, спремних на истребљење свих слабијих народа и држава, маскирано у причу о људским правима и демократији. И опет имају „научнике“, који овог пута оправдавају лов на Србе (као што су некад оправдали лов на Абориџине).

Када је Америка са својим сателитима бомбардовала Србију 1999. године, професор социологије и философије на Универзитету државе Мериленд, др Џон Хјуер, тврдио је да је америчко друштво – друштво будућности, а србско – друштво прошлости. По Хјуеру, Американци улазе у постхумано доба, „када ће сви аспекти друштвеног живота бити сведени у предвидљиве шаблоне и рационализовани, а све нијансе међуљудских односа претворене у рутинске процедуре и препуштене плаћеним професионалцима попут адвоката, психолога и бирократа“.

По Хјуеру, „Американци су прототип људи будућности, Срби атавистички остатак прошлости“.
Ако то не схвате, Срби ће нестати, каже он.

5 replies »

 1. Čula sam ja to na FPZ,bolje napisano nego ovaj tvoj režimski SNS ćlanak novinara:
  NACIZAM SE POJAVIO STJECAJEM OKOLNOSTI DA SE POKLOPILO VIŠE STVARI:
  NIJEMCI SU BILI IZNURENI SDP PARTIJOM KOJA UPRAVO ISPLAĆIVALA UBRZANO RATNE ODŠTETE I VELIKOG RATA I TO NIJEMCE OPREDJELILO ZA NACIONALNO SOCIJALISTU ALI AVAJ:
  OVAJ JE RETORIKU PROMJENIO U FAŠISTIČKU DOK UVIDIO
  KAKO SOCIJALNO SLABA NJEMAČKA MOŽE BITI IZMANIPULIRANA lažnim SOCIJALIZMOM:
  naravno to i ročildu dobro došlo da izvlači ameriku iz krize pumpanjem u industriju oružje, neka igre počnu, mislim preko vatikana,molio je boga mamon,
  a englezi zapravo pravi homofobi, su htjeli jedino SRUŠITI KOMUNIZAM RUSIJE I, ETO TI NACIZMA:
  ZAPRAVO TI GA SAD PODRŽAVAŠ ALI IZ SRBIJE PREKO DRAŽE,
  Kapitalističke STRAŽE

  Свиђа ми се

 2. Ми нестајемо, нема сумње. Већина Срба је свесно или несвесно капитулирала. Да не набрајам све разлоге смањења Срба.
  Пиратство, најсуровији капитализам, имперјализам, колонијализам, дарвинизам, еугеника, најсуровији матерјализам и егзистенцијализам, рок, поп, металик, …и све могуће монструозне измишљотине, сви облици пљачке и одрицања морала и Бога, долазе из ЛОНДОНА, а преко вашинКтона и холивуда захватили су цео свет. Са све њиховим дебилним језиком.
  П.С.
  Замолићу аутора текста да прочита Аријевске Веде, да би знао што је ПРАВА аријевска „идеологија“ и ко су Аријевци. Треба разбијати устаљене клишее и догме, односно лажи, које су намерно сервиране да се преузме туђи узвишени идентитет и сакрије морална и духовна каљуга из које су изронили западни монструми, звани хорде.

  Свиђа ми се

 3. ….. И ФИНАНСИЈЕР УНИШТАВАЊА ПЛАНЕТЕ!

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Вторник, 12 мая 2015, 23:14 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “ Пише: Владимир Димитријевић Борба за веру 17. јул 2011.

  ХИТЛЕР СЕ ПОНОВО РАЂА Увод Срби слабо читају, а мисле да све знају. То нас је много пута коштало! Зато смо решили да, за Вас, прелистамо неке књиге о нацизму, да бисмо Вас подсетили да нациза“ >

  Свиђа ми се

 4. Da dodam nekoliko stvari za dopunu ovog izuzetnog clanka.

  Americka firma Dupont je dala Nemackoj tehnologiju za proizvodnju visokooktanskog benzina, bez kog, smatraju strucnjaci, Nemacka ne bi bila u stanju da izvodi blic-krig operacije u ratu, dotad nevidjene brze pokrete trupa, omogucene novim i jakim motorima koji su koristili taj benzin.
  Takodje je Fordova tehnologija pokretne trake omogucila brzu proizvodnju kamiona i ostalih vozila – uvezena je iz Amerike, Ford je imao svoje fabrike u Nemackoj, koje saveznici namerno nisu bmbardovali tokom rata. Nije slucajno dato Fordu to priznanje, debele ‘zasluge’ je on imao za Nemacku armiju i privredu.

  Americka legenda, pilot, Charles Lindberg, covek koji je prvi preleteo Atlantik 1927, je bio veliki i otvoreni simpatizer Hitlera. Po njemu se sada zove aerodrom u San Diegu.

  A o ulozi Vatikana, evo ovde odlican paragraf o ulozi VATIKANa u oba svetska rata – kopiran komentar sa drugog sajta, od odlicnog znalca istorije i politickih prilika sto se potpisuje kao „Bianca’ – uglavnom na Novom Standardu.

  Bianca:
  …. U Prvom Svetskom Ratu mnogi zaboravljaju da je najveci razlog za odluku Austrije da podje u rat bio Vatikan. Papa je — po historijskim dokumentima dobro opisanim u knjizi Rebecce West, Black Lamb and Grey Falcon, bukvalno napao verbalno starog Austrijskog monarha, koji je navodno plakao. Papa je vristao na njega — da je to pravi moment da se zgaze Srbi i spreci sirenje utjecaja Rusije na pravoslavne prostore. Usprkos danasnim modernim historicarima koji su uzeli interpretaciju Londona za pocetak rata — to jest, za sve je bio kriv Njemacki Keiser. To je bila propagandisticka floskula, koju su historicari prihvatili. Ne da nije bilo podrske za rat u Njemackoj, ali je i ta podrska bila najjaca u katolickoj Bavariji. Njemci su imali najvise da izube u svemu tome. Tek ujedinjena zemlja,. koja je pocela ekonomski razvoj i odjednom su se London i Pariz „zabrinuli“ za konkurenta.
  Drugi Rat je jos jasnije pokrenut iz Vatikana. Bavarska i Minhen su bili centar osiromasenih Austrijskih plemica, kao i mnogih otpustenih iz vojske, koji su kao Hitler bili beskucnici i jedva prezivljavali. Oni su svoj bes za propast svoje imperije austougarske svaljivali na nistavne Slavene, osobito Srbe, ali i jervreje , koje su smatrali odgovornim za lose financijsko stanje Austrougarske imperije prije rata. I sve dok su oni samo drzali govore sami sebima u birtijama Minhena, sve je bilo u redu. Ali krah ekonomije u Njemackoj, glad i beda su pokrenuli Vatikan na humanitarne akcije, i na celo tih humanitaraca je dosao vatreni Hiter i njegovi kolege. Prvo su poceli sa kuhinama juhe,. gde su ljudima davali smedje kosulje — ondasnja verzija propagandnih majica. Pod parolom, ako ste izgubili kosulju sa ledja, dodjite — i uzmite nasu. Tako su se ljudi poceli samoidentificirati sa Hitlerovskom retorikom, koje sa je sada prosirila na sva zla koja su pogodila Njemacku, ne samo njegovu voljenu Austriju. I financiranje tog pokreta je bilo izdusno, kao i sve moguce kuhinje, sastanci, i nova litereratura. Od tuda, pa do jacana pokreta u uvetima apsolutne bede, nije bio dugi put. I industrijalci — ukljucujuci i jevreje, su mu poklonili vlast na tacni, jer su se bojali komunista. Hitler je gurao nacionalizam i socijalizam pod kontrolom jake drzave, ne komunisticku revoluciju. Sve je to Vatikan fiancirao, sve do dolaska na vlast, a poslje je Vatikan stitio Hitlera kroz politicke poteze iza kulisa. Jedan takav potez je bio i financiranje izgradnje Hitlerovog vojnog aparata. Od kuda Njemackoj financije? Hitler je dobio novac iz Engleske, i njegovi prvi avioni su imali masinu Rolls Royce, jer jos nisu imali Njemacke masine. Kakav je bio dogovor Vatikana i Engleske, koji je otvorio financije Hitleru diljem anglosaksonskog sveta da izgradi svoju tehnologiju, podigne ekonomiju Njemacke, i vojne snage u roku od desetak godina? Hiter uopce nije imao nameru da ulazi u rat prije 45 ili kasnije, jer nije vidio mogucnost da bude Njemacka spremna. Ali nije imao kuda. Oni koji placaju — se moraju slusati. Tu je Hitler pokazao svoj bes i iritaciju sa Vatikanom i Engleskom, jer su ga gurali na Sovjetski Savez. Ista prica. Sovjetski Savez je vrlo slab, i to je sansa da se unisti! Bas kao sto je Papa vristao na Austrijskog monarha — da je vreme da se unisti Srbija. Ali Hiter je vec dobio dosta moci unutar Njemacke, i uz sebe imao industrijaliste koji vise nisu plesali po Englesko-Francuskoj melodiji. Zato je — da zadovolji Njemacko javno mjenje koje je bio upereno protiv Versajskog mira i teskih isplata koje su bile nametnute nakon rata, uperio svoj interes prema Francuskoj i Evropi. Francuska i Evropa su pokleknuli brze nego sto je ocekivao. Sve drugo je samo nastavak istog. Vatikan i London su ga gurali na Rusiju, ali je Hitler pokusao sve da pridobije Englesku preko tajnih pregovora. To mu nije uspelo. Niti je uspelo Vatikanu da ga zastiti. Vatikan je odtada sve svoje energije preusmerio na Ameriku, znajuci da ce imati odlucujuci utjecaj kada se Evropa iscrpi ratom. I tako je Vatikan izgradio mostove i saveznike preko okeana, koji su na kraju zastitili sve Vatikanske marionete u Evropi, i danas — od Jugoslavije do Ukrajine — ista Vatikanska historija sa novim licima i akterima se samo nastavlja.

  Свиђа ми се