ДРУШТВО

Шешељ изнео алармантне податке – Терористи су у Београду! За Видовдан се спрема америчка операција „Орао“ – терористички удар на Србију


Америчка операција „Орао“ – терористички удар на Србију

Српска Радикална Странка, 21.5.2015.

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, ви се вероватно сећате времена када сам био један од најобавештенијих људи у Србији. Био сам успешан у формирању служби за информисање, које су ме редовно снабдевале егзактним подацима, од виталног значаја за укупни политички живот у Србији и шире.

За ових шест месеци трудио сам се да обновим тај информативно-политички сервис, окупљајући људе са којима сам раније сарађивао, али и нове људе, које сам тек упознао. Тај сервис укључује и стручњаке безбедносне струке, обавештајце, професионалце, активне и пензионисане и они ће ми сада редовно достављати своја сазнања о питањима која су од егзистенцијалног значаја за народ и државу.

Пре неколико дана добио сам најсвежије информације о операцији „Игл“ или „Орао“, коју припремају Американци и изразито је антисрпског карактера. У извештају поводом те операције каже се – од почетка украјинске кризе и враћања Крима под суверенитет Русије, као и ескалације ратног сукоба на истоку Украјине Балкан постаје поново чвориште геостратешких интереса на глобалном плану. Посебно на важности добија у тренутку руске одлучности да истраје у одбрани својих интереса и своје интересе брани ван граница Русије. Западу, а посебно Американцима, аларм се упалио у тренутку када су помислили да су зауставили Јужни ток и да су Русију онемогућили да преко енергетике прошири свој утицај на Балкан, а Русија на то одговорила мимо свих геостратешких процена, споразумом са Турском, што отвара пут и могућност балканским државама да се на исти конектују.

Значи, Америка је више изгубила него што је добила блокадом Јужног тока, јер Јужни ток је потпуно оставио Турску, као регионалну војну и економску силу, ван токова. Турски ток поново Балкан ставља пред дилему – искористити или не економске погодности тог турског тока.

Трусна је ситуација у Грчкој, лоша економска ситуација и у Бугарској и у Румунији, недефинисана политичка оријентација у Србији, недовољно је брзо спровођење Бриселског споразума од стране Владе Србије и вишедеценијски интерес Ватикана и католицизма за слабљење и неутралисање Словена и православља на Балкану. Америчка обавештајна агенција, заједно са МОСАД-ом прави план „Игл“ или „Орао“ и тај план инплементира преко Тиране.

План се састоји у томе да се Албанија, као вековни непријатељ православља на Балкану, искористи за изазивање напетости у првој фази, а то је фаза која је већ почела у другој половини 2014. године, а подразумева запаљиве политичке поруке из Тиране у односу на Косово, посебно према Србији.

Црна Гора је поштеђена, јер је већ на прагу НАТО пакта и мафијашки издајнички режим Ђукановића одрађује све што је потребно за приватне трансакције новца и драгоцености појединцима из владајућих политичких структура са Запада, као и мултинационалних компанија.

За главну мету одређена је Србија, као централна земља Балкана и потенцијална територија где би Русија могла да се стратешки позиционира у односу на Европу.

Македонија остаје као друга дестинација за дестабилизацију, али се план мења зато што влада у Београду са задршком, али ипак спроводи предају Косова, прихвата измену Устава са намером да се Косово дефинитивно изузме из уставне и територијалне целине Србије. Институције државности је већ готово у целости препустила режиму у Приштини и остала је још само промена Устава, а чланство Косова у Уједињеним нацијама остаје после само као формалност. Македонија сада важи као пример и упозорење Београду шта га чека уколико не буде кооперативан.

У међувремену се Косово увлачи у међународне спортске савезе, а режим у Београду то немо посматра, понекад са неким несувислим саопштењем минорних спортских функционера или другоразредних политичких личности. Зато се у Македонији отвара политичка, а потом и свеопшта криза, коју режим у Скопљу тешко може да контролише и питање је времена када ће актуелна влада у Скопљу морати да се повуче.

И у октобру, новембру и децембру прошле године и делом у јануару ове године, у Београд долазе два врхунска агента. Један је из Тел Авива, двоструки агент (и МОСАД-ов и Цијин) под именом Мајкл Браун. Не зна српски језик и зато му је као подршка додељен Насер Пацоли, рођак Беџета Пацолија, најбогатијег Албанца, који живи у Лугану, у Швајцарској, образован је, говори одлично енглески и српски, а наравно, и албански као матерњи.

Ово је веома битно ради припреме операције „Орао“, а то подразумева одабир циљева за терористичке акције на територији Србије, довођење и давање инструкција појединцима и групама, које су убачене у све регионалне центре Србије: Ниш, Чачак, Крагујевац и главна мета је Београд.

Обојица бораве овде као бизнисмени и имају логистику америчке амбасаде. Користе шифроване сателитске телефоне за везу са централом у Вашингтону и Тел Авиву. Као бизнисмени се представљају онако како у датом моменту процене саговорника, односно потенцијалног партнера у послу. Код неког су заступници „Филипа Мориса“, код неког су трговци војном опремом и наоружањем, код неког су хотелијери и траже локације за зидање ексклузивног хотела у Београду.

Насер Пацоли користи наш телефон 065/440-82-60. Мајкл Браун даје америчке бројеве 001372864698 и 0013472864698 и представља се као сувласник америчке фирме „Fenix energy USA LLC“. Чак оставља и имејл fenixenergyusa@gmail.com. Визит карте не остављају никоме и нигде. Наравно, ако и тада неко можда посумња у озбиљност наступа, исти је у систему наведене фирме и све потврђује да се ради о бизнисмену.

Били су на преко 50 адреса у Београду, сретали се и са званичницима у министарствима, функционерима града, „Југоимпорта“, Министарства одбране, бизнисмена готово свих бранши – од трговине хране, цигарета, кафе, до некретнина, хотелијерства, изградње инфраструктуре. Све време им се шаљу обучени албански појединци и групе из Немачке, Швајцарске, са Косова, са лажним документима. Дају им се адресе јатака, где и када могу на одређени знак да дођу, да буду смештени, преузму средства и технику за извршење терористичких напада.

Читавих пет месеци су, са мањим прекидима, боравили овде и несметано и неопажено обавили задатак, вратили се назад, наравно, без иједног обављеног посла што се тиче бизниса.

Наше службе су биле потпуно неспособне да било шта препознају, а још мање да открију.

Били су смештени, углавном, у хотелу „Топлице“, у улици Краља Петра Првог. У једном од хотела код пијаце „Ђерам“, групе и појединци су добили задатке и чекају знак за акцију. У регионалним центрима је неколико група и пар појединаца од по 20 до 30 људи. У Београду их је око 150 до 170. План је да се изврши дисперзија терористичког удара како би се снаге безбедности развукле и њима се отежало деловање и изазвао хаос. Планиран је удар на високофреквентним локацијама са што више цивилних жртава.

Творци ове операције уназад месец дана дозирано притискају режим у Београду да се убрза имплементација Бриселског споразума и исто тако направи отклон од Русије и усклади спољна политика са политиком Брисела.

Министру спољних послова и премијеру се шаљу „добронамерне“ сугестије за истрајавањем на европском путу и, наравно, прети ескалацијом проблема. Да ли институције разумеју, препознају и схватају те поруке на прави начин, тешко је рећи. Али тешки дани су пред Србијом.

Предстојећом посетом Вашингтону премијеру Вучићу ће бити наметнуто све оно што треба да уради. Исто тако, биће му стављено до знања да неодлучност, лавирање и са Бриселом и са Москвом мора да престане и да се уведу санкције Русији.

Имаће врло кратак рок, а 28. јуни је одређен као датум до када би се морале десити тражене одлуке, у противном акција „Орао“ се спроводи на Видовдан, отвара се потом одмах проблем у Прешевској долини, Санџаку и косовске полицијске и безбедносне снаге улазе на север, до административне линије, са образложењем да спречавају преливање нереда и хаоса на територију Косова.

Оно што је посебно забрињавајуће је то да је режим у Београду уцењен, корумпиран, инсталисан од страног фактора и да чак и зна да нема снаге да се супротстави. Ћутаће и чекати и са закашњењем реаговати, а питање је како.

Посета премијера Вучића Тирани је исто тако планирана не у Београду, већ у Бриселу, где ће му бити саопштено да Тирана не може да обећа и да гарантује да може контролисати незадовољство Албанаца на простору Балкана, а посебно Косова, да не могу да се несметано крећу, развијају економију и иду несметано ка чланству у Европској унији и Уједињеним нацијама.

Ми смо размишљали свега неколико минута да ли ово треба одмах изнети у јавност или сачекати и превагнуло је мишљење да је најбоље одмах алармирати јавност и натерати државне органе да бар делимично реагују, ако нису у стању да се ефикасно супротставе свему ономе што нам планирају западне силе.

Ми желимо да се учини све што је у нашој моћи, да се превентивним деловањем предузме све што је потребно да се спречи велики хаос и да се спрече бројне жртве, ако дође до тих терористичких напада, када крену са реализацијом операције „Орао“.

То је што сам ја имао за данас.

Изволите, ако имате неко питање.

Теша Тешановић, Србин инфо: Како коментаришете актуелне протесте против Владе Македоније?

Проф. др Војислав Шешељ: Српска радикална странка је пре више дана изнела свој званични став по том питању. Ми сматрамо да западне обавештајне службе организују протесте у Скопљу чији је циљ да се обори влада Николе Груевског, јер је он покушао да прави равнотежу у међународним односима и да Македонију повезује са Русијом, јер је његова влада заинтересована за изградњу, за продужетак „турског тока“ преко Грчке, Македоније и Србије.

Ви видите, македонски патриоти и српски патриоти који живе у Македонији, заједнички демонстрирају у знак подршке Николи Груевском и његовој влади, а прозападни елементи у савезу са шиптарским политичким партијама контрирају и изазивају немире.

Теша Тешановић, Србин инфо: Још једно питање. Недавно је политички аналитичар Јово Бакић у једној емисији изнео податак да му је 2012. године Вучић показао досије Ивице Дачића у коме наводно постоје неки спорни подаци о сарадњи Ивице Дачића са Мишом Бананом и да преко тога Вучић уцењује Дачића.

Да ли мислите да је таква могућност реална?

Проф. др Војислав Шешељ: Па ја сад не знам. Нисам видео Дачићев досије. Ако га се дочепам, ја ћу га одмах изнети у јавност, јер ми, српски радикали, смо часни људи. Кад дођемо до одређених важних информација, ми о њима обавештавамо народ. Нисмо заинтересовани да некога уцењујемо, да чувамо у тајности информације да би заузврат добили нешто попут новца или политичких уступака. Дакле, оно што је важно за српски народ и државу, ми одмах износимо у јавност. А да је Ивица Дачић вишеструко компромитован, у то сам сигуран.

Имате ли још питања? Изволите.

Сања Ђурић, „Курир“: У медијима се данас појавила вест да ћете сменити Дејана Мировића, па само то да прокоментаришете, да ли је истина?

Проф. др Војислав Шешељ: То је измишљотина коју су пласирале „Новости“. Ми сад не припремамо ничију смену. Ми припремамо Девети отаџбински конгрес. Сви остају на својим функцијама до конгреса. На конгресу се изнова бирају функционери на све страначке функције. Тако да је то само једна измишљотина, ко зна из ког разлога лансирана.

Сања Ђурић: Још једно питање. Како коментаришете и ово расплињавање унутар опозиције? Мислим на ДСС, на ДС.

Проф. др Војислав Шешељ: Ми смо изразили свој став да је већ одавно Напредна странка преузела контролу над ДСС-ом и да ће они сваку непослушност људи, које су довели на чело те странке, кажњавати одстрањивањем из политичког живота.

Како ће се то даље одвијати, ми то заиста не знамо. Нити се бавимо тиме, нити нас то много интересује.

Сања Ђурић: Хвала.

Проф. др Војислав Шешељ: Имате ли још питања?

Хвала вам што сте дошли.

8 replies »

 1. Sve je tako, i lako je u ovom scenariju pokrenuti džihad teroriste, ali ove fukare, plaćenici, luđaci, koljači su postali baba roga, dojadio mi je strah koji razvijaju, dojadio mi je intelektualni bankrot i moralna izopačenost. Etični ljudi moraju ustati posvuda za istinu i ništa osim istine. Laž i ove fukare zla ne mogu pobijediti zauvijek, istorija će na kraju ovom ludilu stati nogom za vrat i to je ohrabrujuće.

  Свиђа ми се

 2. POLITICKA SRBIJA: TROJANSKA KOBILA
  Sve me ovo podseca na onu JNA taktiku snimanja mnogobrojnih slepera kako prevoze oruzje preko granice a niko ni da pomisli da ih zaustavi u akciji. A jos vise, sve ovo ide Vucicu na ruku – kao da mu se priprema teren pod izrekom da je moro pa cak i da je u ime interesa Srbije, moro da odradi sve ono sto ce ocigledno i odraditi.

  Свиђа ми се

 3. Bojim se da ne udare na ono sto je trenutno najvrednije, cega Srbija ima najmanje, a to je mladost, omladina, deca, tamo gde bi nas najvise zabolelo, sto je nenanodoknadivo. Time bi udarac bio snazan, zbunjujuc i demoralisuc. Ne daj Boze takvog scenarija, za koji me ne bi iznenadili da su vec spremili, zato oprez i takvu mogucnost obavezno uzeti u obzir.

  Свиђа ми се

 4. ЗАШТО И ПО ЧИЈОЈ НАРЕДБИ СЕ ЈОШ УВЕК чифути ПРОГЛАШАВАЈУ ЖРТВАМА КАД СУ ОНИ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ КОЈИ ЈЕ НА ХЕЛМУ ПОДСЕТИЋУ ДА ЈЕ соња лихт мадлејн олбрајт итд све чифути амерканци ка народ не постоје већ су ту енглези немци французи ватикан и чифути ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ КОЈЕ СРБИЈА РЕКАО САМ ЈАВНО ЈЕ ДОКАЗ КОЈИ НЕЋЕ НИКО ДА КАЖЕ ОНАЈ сатрап ЈЕ УБИЈО ПРЕКО ТРИ МИЛИЈОНА СРБА И СРБКИЊА И БИЈО ЈЕ пољски чифут ТУ ЈЕ ПРОБЛЕМ А ЈОШ МНОГИ УВЕК ИЗЈЕДНАЧАВАЈУ комунистичку банду СА РАВНОГОРСКИМ ПОКРЕТОМ КОЈИ ЈЕ ЈЕДИНИ БРАНИЈО СРБСТВО ОД фашиста и комуниста што је исто

  Свиђа ми се

 5. Не дај Боже да се деси али ло ће нас бранити?Уништили су потпуно војску то је
  почело од бориса Тадића као министра одбране а сад ова пијандура и фукара
  гашић ставља тачку на и.Србија је окупиран поробљена а датум почетка је 5 октобар 2000г

  Свиђа ми се