ДРУШТВО

Руски комитет за одбрану генерала Младића – информације о ослобађању генерала Младића ради лечења у Русији су неистините!


Meljnik

Сергеј Мељник, Руски комитет за одбрану генерала Младића, 27.5.2015.
(Российский общественный комитет в защиту генерала Младича, РОК)

Драги пријатељи,

У последње време интернетом кружи информација о генералу Младићу, која доводи у заблуду не само становнике Русије, већ и Србије. Желео бих да разјасним насталу ситуацију.

Председник „Руског комитета за одбрану генерала Младића“, Павел Сергејевич Дорохин већ две године обавештава Министарство здравља и Министарство спољних послова Русије о здрављу генерала Ратка Младића.

Што се тиче могућности за организовање одласка конзилијума лекара у Хаг и о слању тима руских лекара како би испитали здравље затвореника Међународног суда за бившу Југославију, генерал-пуковника Ратка Младића, о томе брине руско Министарство спољних послова, заједно са са руским Министарством здравља.

Тренутно се врши усаглашавање конкретних датума за одлазак руских лекара, раније  препоручених од стране овог комитета, како би се укључили у рад те комисије.

У текстовима раније објављеним (на интернету) каже се:

Да је Дорохин већ убедио неколико кључних људи Хашког трибунала да Младића ослободе ради лечења.
– Због тога њега лобирају и многи бивши званичници земаља чланица НАТО-а. Неки су се чак врло радо одазвали на молбу Павела Дорохина. Веровали или не, Русија тренутно сарађује са људима из НАТО-а

У име Комитета за одбрану генерала Младића саопштавам да је та информација лажна и да не одговара истини.

Такође бих желео да подсетим да је прва посета наших лекара трибуналу пре годину дана била отказана због сличних чланака на интернету.

Сви се надамо позитивном резултату. Сви се надамо да ће у случају да руска комисија потврди тешко здравствено стање генерала Младића, он бити пребачен на лечење у Русију под гаранцијом Руске Федерације. Али, на жалост то није лако постигнути!

Не смемо гајити илузије. Морамо да радимо у заједничким циљем, колико год то било тешко. Али, при томе, не смемо јавност довести у заблуду.

Руски Комитет за одбрану генерала Младића ће наставити да пружа сву подршку генералу Младићу.

С поштовањем,
Сергеј Мељник
Извршни секретар „РОК“

_________
Превод: СРБски ФБРепортер

1 reply »