АКТУЕЛНО

ЗАВЕТНИЦИ: Председник Стефан Стаменковски изложио стратегију борбе против западних НВО


Narandzasta-revolucija-4-750x500

У суботу, 30. маја у Андрићграду одржан је панел “Наранџасти Балкан” на коме су о деловању невладиног сектора и обојеним револуцијама које прете Балкану говорили Мирослав Лазански, Драгомир Анђелковић, Бранко Радун, Андреј Протић, Миленко Неделковски, Џевад Галијашевић, Предраг Николић и други познаваоци ове теме.

Председник Заветника, Стефан Стаменковски је у свом обраћању изнео стратегију супротстављања деловању невладиних организација и обојеним револуцијама.

“Обојене револуције су стална претња Србији и Републици Српској која је с њом била суочена у време избора, али та претња још увек није прошла. Стога је крајње време за концептуално суочавање с њом. Српски сабор Заветници је у свом истраживању и прикупљању података израдио стратегију за супростављање обојеним револуцијама”.

Он је завршио речима да Заветници интензивно радити на даљем повезивању и окупљању свих суверенистичких снага у Европи и свету.

“Предлажемо даље сусрете оваквог карактера, интезивну и конкретну сарадњу, како бисмо заједно радили на унапређивању и примени стратегије одбране од обојених револуције.”, истакао је Стаменковски.

***

Преносимо скраћену верзију стратегије супростављања обојеним револуцијима и Западном невладином сектору који је изнео председник Српског сабора Заветници.

Стратегија се састоји из шест тачака:

Јасно дефинисан став државе према концепту Новог светског поретка.

 1. Јасно дефинисан став државе према међународним организацијама.
 2. Прилагођавање кривичног законодавства трендовима деловања тзв. Невладиних организација
 3. Институционално деловање кроз исправљање пропуста из контраобавештајних и полицијских искустава.
 4. Општедруштвено реаговање преко масовних покровитељских патриотских организација.
 5. Глобално медијско, пропагандно, политичко, војно и економско повезивање и деловање

1. ДЕФИНИСАЊЕ ОДНОСА ДРЖАВЕ ПРЕМА КОНЦЕПТУ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА И СТРАТЕШКО ДЕЛОВАЊЕ У ЦИЉУ ОЧУВАЊА ДРЖАВНОГ СУВЕРЕНИТЕТА

Једна или више невладиних организација у својим појединачним наступима не могу да угрозе иоле озбиљну државу. Оно што представља проблем јесте чињеница да су велики број тих невладиних уствари владине организације, и то пре свега влада САД, Велике Британије и Немачке, и као такве представљају својеврсна оружја како њихове спољне политике, тако и у реализацији концепта Новог светског поретка.

Најпознатије од тих невладиних, а владиних организација су оне из САД: NED (Национална задужбина за демократију) кровна организација која своје активности спроводи путем такође непрофитних организација (подружница) као што су NDI (Национални демократски институт), IRI (Међународни републикански институт), CIPE (Центар за приватно подузетништво) и ACISLS (Амерички центар за међународну радничку солидарност). NED блиско сарађује и са Информативном агенцијом САД-а (USIA) као и са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID).

На сајтовима ових организација стоји да су непрофитне и невладине организације али како њихов рад финансира Конгрес, ово “невладина” потпуно отпада и оне могу бити само непрофитне али Владине-Владе САД. Такође, ако се погледа историјат НЕД-а, може се видети да је појам “невладина” само маска за активности које преко ових непрофитних организација спроводи Влада САД.

С тога је свакој држави којој је стало до очувања сопственог суверенитета од примарног значаја да дефинише свој однос према тзв. Новом светском поретку.

У том смислу свакој држави стоје на располагању три могуће солуције: стратегија супростављања, стратегија балансирања и одвраћања, стратегија прилагођавања и попуштања, а све то зависно од војних, економских, и дипломатских потенцијала, као и објективно процењених националних интереса.

Оно што Заветници процењују као добру стратегију је стратегија супростављања уз војно и економско повезивање са Русијом, Кином, државама чланицама БРИКС-а, ОДКБ-ом, као и чвршћим повезивањем са појединим политичким партијама,  политичарима, и медијима на самом Западу – као што су Национални фронт Марин Ле Пен, Слободарска партија Аустрије господина Штрахеа и другима, а у сврху очувања националног суверенитета.

2. РЕДЕФИНИСАЊЕ ОДНОСА ПРЕМА МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Ниједна од водећих међународних организација више није ни налик оним из времена када су државе приступале њиховом чланству. ММФ се од фактора светске економске стабилности преквалификовао у фактор његове дестабилизације и економског поробљивача. ОУН се злоупотребљавају од стране пре свега САД за прикривено разбијање оних земаља које су њено формирање и иницирале. НАТО опстаје супротно свим клаузулама наведеним у његовом оснивачком акту, чији је задатак војно освајање стратешких ресурса широм света.

Стога свака држава чији је суверенитет и национални интегритет угрожен, треба и мора да редефинише свој однос према овим глобалним институцијама.

Оно што се намеће као добра стратегија, а у условима јачања Русије и Кине, јесте у економском  и војном смислу приближавање овим државама, као и јачање односа са земљама БРИКС, финансијски ангажмани са Новом развојном банком које су основале државе БРИКС као алтернативи ММФ-у, а у војном смислу сарадња са ОДКБ.

Што се тиче подстратегије према самој ОУН неке од главних сугестија:

– Солидарност и принципијелност код изгласавања одлука и резолуција у циљу сузбијања праксе да се на основу нетачних и недоказаних оптужби, иницирају, оправдавају и легитимизују НАТО агресије.

– Једнострано игнорисање одлука и резолуција на које су Русија и Кина ставиле вето.

– Квалитетна контраобавештајна заштита сопствених представника у ОУН.

– Сузбијање, ограничавање, или каналисање тзв. Невладиних организација које делују под покровитељством и легитимитетом ОУН јер је њихова злоупотреба на штету земаља домаћина неборојено пута доказана.

 1. ПРИЛАГОЂАВАЊЕ ЗАКОНОДАВСТВА

Доношење законске регулативе деловања тзв. невладиних организација је предуслов без кога се не може очекивати и захтевати ефикасно реаговање осталих заштитних механизама из састава државног апарата. Добар пример који треба следити је пример Русије у којој је 2012. донет закон према којем све стране невладине организације које се финансирају из иностранства, морају да се означе као “страни агенти” .

Осим тога закон је допуњен пре пар дана, а потписао га је лично председник Путин, и предвиђа забрану рада неке стране невладине организације уколико представља претњу за безбедност земље и уставне темеље руске државе. Закон такође предвиђа и судско гоњење представника невладиних организација, којима може да прети казна до шест година затвора или протеривање из земље.

Закон је изазвао невиђену осуду на Западу, што значи да је погодио мету. Треба га проучити, и донети исти, или сличан како би се створила основа за рад осталим механизмима заштите државе.

Оно на шта такође треба обратити пажњу јесте редефинисање кривичног дела шпијунаже, и увођење у кривично законодавство термина “агент од утицаја“ за лица чије је деловање директно, или индиректно координирано из центара страних обавештајних Служби с циљем рушења Уставом утврђеног поретка.

Контраобевештајна пракса неоспорно је потврдила да западне службе и глобалистичке невладине организације поменути пропуст максимално користе у остваривању својих циљева, свесни погодности да у случају откривања, и пресецања, актери неће моћи да буду процесуирани из разлога што за то не постоји правна подлога. Да би се ове појаве убудуће ефикасније сузбијале, намеће се потреба проширеног дефинисања квалификације кривичног дела шпијунаже са акцентом на термин “агент од утицаја:, у смислу заштите државе и од осмишљене, дугорочно усмераване издаје на стратешком политичком нивоу.

Такође, корупција је чест метод за продор у врх државног апарата коме често прибегавају носиоци глобалистичке експанзије, те и термин “корупција са елементима иностраности” потребно увести у кривично законодавство како би се створио правни основ за деловање мехнизама државне заштите.

 1. ИНСТИТУЦИОНАЛНО РЕАГОВАЊЕ

Контраобавештајна Служба, полиција и владине информативне институције су специјализовани механизми државног апарата на које спада највећи терет супростављања глобалистичким нво.

Кад је реч о контраобавештајној Служби њен оперативни наступ према апсолутном приоритету треба да буде усмерен према појединцима из нво који су од стране својих страних ментора одабрани као носиоци дугорочне политичке перспективе – “агенти од утицаја”, и њихова обрада која се заснива на истицању контраобавештајне компоненте случаја, независно од политичке конотације.

Разлози за овакав оперативни наступ контраобавештајне Службе, и обрада “агената од утицаја” леже у чињеници да се као потпуно неадекватно показало третирање ових лица као политичких опонената актуелној власти. То је за резултат увек имало поражавајуће ефекте – врло лош пријем у домаћој јавности, давање западним медијима повода за покретање опсежних медијских кампања, пораст политичког угледа осуђеног лица у земљи и иностранству… Други разлог за овакав оперативни наступ контраобавештајне Службе лежи у чињеници да је људи који су способни и мотивисани да буду “агенти од утицаја” јако мало, и то представља најосетљивију тачку наступа система невладиних организација. Успешним оперативним наступом према њима, читав невладин систем је могуће сузбијати, контролисати, или једноставно разрушити као кулу од карата.

Осим тога контраобавештајна Служба треба офанзивно да делује према ресурсима невладиних организација, пре свега на пресецању токова новца, али и на контраобавештајној заштити насртаја нво према структурама власти.

Кад је реч о  контраобавештајној заштити насртаја невладиних организација према структурама власти централно место заузима корупција као метод за продор у врх државног апарата коме често прибегавају носиоци глобалистичке експанзије. Случајеви корупције са елементом иностраности спадају у надлежност контраобавештајне Службе, са незахвалним и по сваку Службу опасним задатком-оперативне контроле сопственог политичког руководства с тога је потребно створити правни основ за деловање контраобавештајне Службе у таквим случајевима.

Што се тиче Јавне безбедности, пример који она треба да следи и развија метод деловања јесу искуства кинеске полиције у сузбијању протеста у Хонг Конгу. Опис тих метода и стратегије одузео би овде исувише простора, али је основно да су кинески полицајци против себе имали 50.000 демонстраната, а да су демонстрације сузбијене уз јако мало примене отворене силе и уз координирану сарадњу са другим државним органима.

Задатак владиних информативних и пропагандних институција као једног од заштитних механизама против “Обојених револуција” је успостављање концепта информативне доминације према непријатељској страни, сопственој популацији, и пријатељским државама. Одличан пример за то је како је то урадила Русија на унутрашњем и спољном плану. Наравно, ради се о светској сили, али одређени елементи тог концепта доступни су и много слабијим државама. Ако се томе дода да је у информативно пропагандном наступу могуће сарађивати са руским системом, као и информативно пропагандним системима других држава, користити Интернет, као и сарађивати са антиглобалистичким медијима на Западу, онда је то знак да и информативни Давид може деловати успешно против информативног Голијата.

5. ОПШТЕДРУШТВЕНО РЕАГОВАЊЕ

Глобализму као феномену чија су једна од форми за постизање циљева “Обојене револуције” треба се супростављати масовно јер се њихова основна стратегија и заснива на деловању на масе. Осећај за потребом супростављања мора се развијати међу сопственим становништвом на све могуће начине. И у том смислу искуства из Русије су драгоцена. Тамо су антиглобалистичке организације постављене као најшири национални превентивни фронт. Проблем ривалитета по питању националног престижа, који је код таквих организација у Србији веома уочљив, у Русији је избегнут тако што се код сваке акције лидерска позиција препушта организацији која је такву акцију иницирала, а осталима се даје статус уважених учесника. Осим тога, деловање сваке прозападне невладине организације покривен је деловањем једне до две патриотске организације које је како офанзивно у смислу изражавања сопствене културе и патриотизма, тако и контра-офанзивно – на сваки митинг прозападних невладиних организација иде контра-митинг, на демонстрације контра-демонстрације, на сваку глобалистичку манифестацију контра-манифестација…

Основни проблем који се јавља код нас је недостатак материјално-техничких средстава за реализацију активности патриотских организација и зато ма колико оне хтеле не могу се успешно носити са прозападним невладиним организацијма којим не недостају финансије и техничка средства. У Русији је тај проблем решен тако што је организовање патриотских организација спроведено под покровитељством разних државних и друштвених организација. Тиме су створене основе за метеријалну и сваку другу подршку патриотским организацијама и масовно друштвено супростављање феномену глобализације.

6. ГЛОБАЛНО ДЕЛОВАЊЕ У ЗАШТИТИ ДРЖАВНОГ СУВЕРЕНИТЕТА

Нови светски поредак је систем који делује глобално и једино му се могуће глобално и супроставити. Иако економски, политички, војни, и медијски услови у свету више нису исти као у време “Обојене револуције” у Србији, још увек се не може говорити о неком чврстом систему међународних организација који би се на глобалном плану супроставио систему Новог светског поретка, има тенденција које иду у том правцу.

Русија и Кина су у свим сегментима државе ојачале, а доминација САД и њених сателита је у паду. БРИКС и њена Нова Развојна Банка, ОДКБ као војни савез, Интернет као глобални информативни систем, Раша Тудеј, и Спутњик као против тежа CNN-у, АНТИ НАТО организације на Западу, политичке странке, организације и медији на Западу које се противе неолибералном капитализаму, НАТО, ЕУ, и политици Новог светског поретка, све су то тенденције да ће у једном тренутку бити створен глобални систем отпора Новом светском поретку и елементи који се успешно могу комбиновати систематским деловањем у заштити државног суверенитета, и од стране држава које су неупоредиво слабије од носиоца Новог светског поретка.

http://wp.me/p1Fuk8-HYx

31. 05. 2015. ЗАВЕТНИЦИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

6 replies »

 1. Ово је суштина свег, искрено се надам да ће Заветници бити у прилици да ово и остваре. Пуна подршка браћо и сестре, и надам се да ћу вас ускоро видети на власти у Срибји!

  Свиђа ми се

 2. Борбу против субверзивне инфраструктуре коју је Запад инсталирао у Србији, преко плаћеничких НВО, требало би водити под слоганом:
  ИЗВРШИМО ДЕРАТИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ!
  Слоган је језгровит, јасан и код људи изазива задовољство да учешћем у тој акцији чине корисно дело за своју државу и свој народ.

  Свиђа ми се