Реаговања странака

Делегација Двери и ДСС код амбасадора Чепурина – судбина Србије је неодвојива од Русије


2.6.2015. Информативна служба Покрета Двери

Заједничка делегација Покрета Двери и Демократске странке Србије имала је пријем  код  амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Чепурина. У заједничкој делегацији били су др Санда Рашковић Ивић, председник ДСС и др Душан Пророковић, председник Политичког савета ДСС, у име Демократске странке Србије, и Зоран Радојичић, Иван Костић и Бошко Обрадовић, чланови Старешинства Двери, у име Покрета Двери.

У дужем разговору који је протекао у изузетном пријатељском, срдачном и конструктивном тону покренуте су бројне теме из области српско-руских односа. Чланови заједничке делегације изнели су ставове Патриотског блока који чине ДСС, Двери и група истакнутих српских интелектуалаца по свим отвореним питањима. Изражена је обострана потреба за редовном комуникацијом и проширивањем сарадње у правцу побољшања односа између Србије и Русије у свим правцима.

Санда Рашковић Ивић је најавила посету Криму од стране заједничке делегације Двери и ДСС у наступајућем периоду, с обзиром да је овај блок још на првој заједничкој конференцији за медије 18. новембра 2014. године јасно истакао да је Крим саставни део Русије.

Бошко Обрадовић овим поводом изјавио је да је судбина Србије неодвојива од Русије и да Двери и ДСС, као државотворни политички блок који представља истинску опозицију и алтернативу владајућем режиму у Србији, озбиљно разматра све аспекте сарадње са Русијом као најважнијим стратешким партнером.