Новорусија

Новорусија у пламену – борбе се воде дуж целе линије фронта!


НАЈНОВИЈА ИНФОРМАЦИЈА:

Вести: „Сукоби у Украјини – нова провокација Кијева“
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да најновији сукоби на истоку Украјине представљају „провокацију“ украјинских оружаних снага и да је Москва дубоко забринута због гранатирања цивила.
Ројтерс
Украјина поново на ивици рата, сукоби све чешћи, мртвих све више
– Москва пажљиво прати ситуацију и дубоко је забринута због провокација украјинских оружаних снага – рекао је Песков новинарима. Песков се заложио за „безусловну“ примену мировних споразума постигнутих у фебруару за исток Украјине.
Наталија Пичурина: Током ноћи 2 на 3 јуна украјинске снаге су подвргле интензивним нападима позиције ополченија ДНР и насељена места те републике дуж целе линије раздвајања.
Нападнут је Доњецк. Већ у 14:36 били су познати подаци о губицима – 15 људи је изгубило живот.

Са различитим степеном рањавања, рањено је десетине цивила. У 17:53 број рањених који су доспели у Петровску болницу Бр 14 у Доњецку износио је 90 људи – неколико њих у крајње тешком стању.
Рудари рудника „Скочински“ и „Засядко“ нашли су се блокирани под земљом. У 17:40 сви рудари су извучени на површину.

Новороссия информатционное агентство: У Доњецку има много рањених. Неопходна крв! Има већ 24 часа откако је Доњецк под снажним артиљеријским нападима, најјачим од зимске офанзиве. У граду је много рањених, по званичним подацима 90, по незваничним – много више. Лекари Доњецка јављају о недостатку крви у градским болницама.

„Молимо вас, ако сте у могућности, дођите да дате крв, код нас има много рањених “ – рекао је за нашу агенцију медицински радник ДНР. (превод: СРБски ФБРепортер)

ФБ страница Патриотске снаге Донбаса: Почела је евакуација заробљених рудара.

***

3. јун 2015 Правда, Новости
Приредила редакција СРБског ФБРепортера

НОВОРУСИЈА – Украјинска војска је извршила преко 40 напада у последња 24 часа, а према извештају штаба армије ДНР борбе се воде дуж целе линије фронта.

Како јављају Новости, украјинска војска је данас гранатирала регион Доњецка, при чему је погођен рудник Скочински у којем је остало заробљено је 379 рудара

Према речима представника Министарства одбране ДНР Едварда Басурина гранате су погодиле рудник и оближњу пијацу Сокол, а од експлозија је повређено двоје људи, док је истовремено нестала струја због чега су рудари принуђени да остану под земљом, пренела је агенција ТАСС. „Раша тудеј“ наводи да је услед офанзиве украјинске војске погинуло 15 људи.

Украјина је брутално прекршила Мински споразум коришћењем крупнокалибарске артиљерије, наводи се у саопштењу армије ДНР.

Резултат напада је стравичан. Преко 60 рањених мирних житеља и три погинула борца армије ДНР.

За последња 24 часа извршена су 43 напада на места у којима живи цивилно становништво, али и на позиције армије ДНР.

Од тога, 32 напада су била у виду гранатирања, а 4 напада је извршено тенковима у комбинацији са отварањем паљбе из ватреног оружја и минобацача. Напади се константно појачавају и рат практично букти у целој Новорусији.

Нападнуто је село Трудовскиј, село Октобарскиј и територија аеродрома у Доњецку. Затим, Горловка, Јенакијево, Докучаевск и Дебалцево, али и насељена места Таврическој, Луково, Нова Марљевка, Широкино, Саханка, Спартак, Калиновка, Жабичево, Широкаја Балка и Јасноје.

1 reply »

%d bloggers like this: