АКТУЕЛНО

Америчка десантна дивизија крајем августа на аеродромима Бугарске – ДО КРАЈА 2015. ПРЕКО 70 ВОЈНИХ ВЕЖБИ И ТРЕНИНГА


hodges_nt_123

БУГАРСКА  и Сједињене Државе ће проширити војну сарадњу – саопштено је у Софији у којој је боравио командант Копнених снага САД  у Европи Фредерик Хоџс.

Бугарски начелник одбране – вице-адмирал Румен Николов – после сусрета са Хоџсом оценио је да је чланство његове земље у НАТО незамисливо без сарадње са другим државама-чланицама алијансе и подвукао – да је садејство оружаних снага Бугарске и САД „темељ чланства“.

Открио је да су армије две земље за протеклих девет година имале преко 200 заједничких вежби, тренинга и других видова заједничких припрема и обуке. Подвукао је да ће их до краја 2015. бити преко 70.

Хоџс је саопштио да ће се Бугарска крајем августа укључити у војне маневре „Брзи одговор“ који ће бити одржани на територијама Немачке и Италије. Прецизирао је да ће америчка ваздушно-десантна дивизија САД у оквиру тих маневара користити бугарске војне аеродроме код Балчика и Тенева.

Нешто раније, Хоџс је најавио да ће САД у источноевропске чланице НАТО упутити војне експерте чији ће задатак бити да нађу базе за америчке тенкове и другу војну технику.

Има индиција да је Хоџс стигао у Бугарску управо ради привођења крају рада на том „питању“.

—-

http://wp.me/p1Fuk8-I84

4. 06. 2015. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »