ВЕРА

Осуда екуменизма и одбрана православља у Лозници код Чачка (ВИДЕО)


10. јун 2015. КМ Новине

Као и претходна два пута и протекле недеље је Молитвено црквенонародни сабор у Лозници код чачка одржан у јаком духу православља а посланицом је осуђено свако скретање са пута православља и чисте вере.
Епископ Артемије и Хорепископ Николај том Литургије на сабору  Фото: Сања Максимовић / КМ Ноивне

Епископ Артемије и Хорепископ Николај том Литургије на сабору
Фото: Сања Максимовић / КМ Ноивне

Око две хиљаде људи се тог врелог летњег дана окупило у манастиру Епархије рашко – призренске у егзилу, знајући да ће ту наћи веру чисту, какву и желе и да одрже.

Срби свих генерација и различитих прфесионалних звања окупили су се да посведоче и заштите веру коју су од светих отаца цркве примили на чување. Радост је била присутна код свих, а могло се видети готово све оно што је својствено српском народу.

Овогодишњи сабор био је посвећен Светом владики Николају Велимировићу и богомљачком покрету, у оквиру кога су пре 100 година овакви сабори и били одржавани широм Србије а са циљем одбране и заштите православне вере. И онда и данас пред најездом западњачких, светско-политичких идеја и, наравно, римокатличке јереси.


Припремиле: КМ Новине

2 replies »

  1. Слава Богу!!!Ето како Бог шаље Анђела Српској Цркви,Владику Артемија,као некада Светог Марка Ефеског,да сачува Православље од насилне и наметљиве латинштине.Бог да га поживи још много ,много година да крепи и подиже све што је пало и посрнуло.

    Свиђа ми се