АКТУЕЛНО

СВЕ ИМАМО, АЛИ НАМ СВАКИ ТЕХНИЧКИ НАПРЕДАК НИЈЕ НА КОРИСТ: О ДНК, 30 америчких ГМО беба, чиповима и рачунарима (документарни филм)


dmo beba

принт скрин Јутјуб

Генетски инжењеринг развио се, не само као научна дисциплина, већ као нова привредна грана… на вештачки начин мешају се нове комбинације наследног (днк) материјала, различитих врста организама и то не само унутар биљних врста. Раде се комбинације биљних и животињских гена, али истраживања показују да ГМО изазивају ужасне болести код животиња, док се о ефектима код људи ЋУТИ. Ради бољег приноса врше се генетске манипулације и са стоком, другим животињама и инсектима… Међутим, ни овде није крај… У Сједињеним америчким државама одгајена је прва генерација генетски модификованих људи (ГМО људи), а реч је о 30 беба које су резултат низа експеримената генетског инжењеринга, што је како пише Дејли Мејл – изазвало велике дебате у овој земљи…

КОНТРОЛА

КОНТРОЛА

Уобичајени став о технологији, њеној корисности или штетности по људе, садржи се у оној старој народној изреци да су “ватра и вода добре слуге, али су зли господари“. У зависности од тога у чијим се рукама нађу и технолошка решења добијају свој прочовечански или античовечански карактер. Ако изузмемо таква решења као што су средства за масовно уништење, сва остала стављају човека пред избор: употребити или злоупотребити. Међутим, кључно питање јесте оно о спасењу душе у технолошком миљеу времена у којем живимо: може ли технологија угрозити наше спасење?

ИНТЕРНЕТ – НАПРЕДАК ИЛИ ОПАСНОСТ…
САВРЕМЕНА ТЕХНОЛОГИЈА – УПОТРЕБА ИЛИ ЗЛОУПОТРЕБА…

ТЕНДЕНЦИЈА ГЛОБАЛНОГ ДРУШТВА ЈЕ ДА БУДЕМО У ПОТПУНОСТИ ЗАВИСНИ ОД ТЕХНОЛОГИЈЕ.

Погледајте цео документарни филм: Игра с чиповима

 

 

——–

http://wp.me/p1Fuk8-IpA

14. 06. 2015. Prijatelj Bozji, за ФБР приредила Биљана Диковић