ДЕШАВА СЕ...

Доби шиптарско Косово свој међународни телефонски број – БИЋЕ ТО 383, А ЗАХТЕВ ЋЕ ПОСЛАТИ ВУЧИЋЕВА НАЈДРАЖА АУСТРИЈА


Едита Тахири

Едита Тахири

ТАЧНО КАКО СЕ ПРЕДВИЂАЛО: БИЋЕ ТО 383, А ЗАХТЕВ ЋЕ ПОСЛАТИ ВУЧИЋЕВА НАЈДРАЖА АУСТРИЈА

ШЕФИЦА косовске делегације и министарка за дијалог Београда и Приштине Едита Тахири изјавила је данас да ће Косово добити међународни телефонски број 383, да ће захтев послати Аустрија, а разговори о тој теми са Београдом бити завршени до краја године.

После јучерашњег дијалога Приштине и Београда у Бриселу, Тахири је рекла косовским медијима да ће телефонски број бити добијен „директно од ITU (International Telecommunication Union)“.

„Одређивање и добијање телефонског броја је од великог значаја, јер ће Косово имати број као свака држава за разлику од садашње ситуације када је у употреби неколико кодова“, рекла је Тахири.

Она је додала да постоји сагласност да „оператери сарађују у сфери интерконекције и роминга са циљем умањена тарифа за све грађане“.

„Споразум предвиђа да и Косово буде укључено у регионалне иницијативе за споразуме за роминг“, навела је Тахири.

Према њеним речима, део споразума предвиђа и да ће једна нова телефонска компанија на Косову имати ограничено деловање, али да се не ради о новом оператеру телефоније, пошто се такво одобрење добија само на међународном тендеру.

Коначан договор у вези тог плана очекује се на наредном састанку премијера, указала је Тахири, до када ће, како се очекује, престати са радом сви илегални оператери како би коначно била постављена правила на целој територији Косова, преносе медији у Приштини.

Тахири је закључила и да ће наредни састанак делегација бити 22. јуна у Бриселу.

 

———-

http://wp.me/p1Fuk8-Isw

16. 06. 2015. Танјуг/ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »