АКТУЕЛНО

Амбасадор Русије у БиХ, Петар Иванцов, демантовао је писање „Дневног аваза“ да је рекао да се у Сребреници десио геноцид (видео)


ivancov

Иванцов је поручио да се трагедија у Сребреници покушава политизовати и да то није пут помирења у БиХ. На питање да ли ће Русија уложити вето на резолуцију о Сребреници коју припрема Велика Британија рекао је да је рано о томе говорити и да ће коначан текст приједлога резолуције није припремљен.

Каже: „Током овога рата погинуло је више хиљада Срба, Бошњака и Хрвата. Када говоримо о обиљежавању Сребренице онда морамо да одамо почаст свим овим жртвама. Сада је пажња на овим резолуцијама које се припремају у вези ове годишњице. Оне морају да допринесу помирењу, а не новим конфликтима међу народима. То је наш став, како је најбоље да се обиљежи 20 година Сребренице. Ради се о злочину који су направили индивидуалци и неприхватљиво је да се тај појам користи у контексту неког народа. Оно што изазива пажњу, када је тај нацрт био упућен на Савјет безбједности био је критикован од свих српских представника. Сматрам да је то разлог колико овај нацрт доприноси помирењу.“

———

http://wp.me/p1Fuk8-Iw9

18. 06. 2015. РТРС, за ФБР приредила Биљана Диковић