ДРУШТВО

Шешељ: Вучић и његова влада сатерани у теснац; Да се тражи вето Русије и Кине на предлог Резолуције о Сребреници (видео)


Војислав Шешељ: Вучић и његова влада сатерани у теснац

18. јун 2015. СРС

Проф. др Војислав Шешељ: Добар дан. Даме и господо, Вучић и његова влада су сатерани у теснац и питање је да ли уопште могу из тог теснаца да испливају, јер сами су томе допринели, сами су криви. Повлађивали су западним силама, а од њих сада ултимативно траже да се Србија сложи са пријемом Косова у Уједињене нације, ултимативно захтевају да се обара Милорад Додик у Републици Српској и ултимативно захтевају да се заведу санкције Русији и да се максимално покваре наши односи са Русијом.

Уз све то иде британски предлог резолуције Савету безбедности Уједињених нација, у коме се у више наврата категорички понавља да је у Сребреници извршен геноцид 1995. године, што Србија никако не сме да прихвати, пре свега зато што геноцида није било. Оно што се десило у Сребреници не може се подвести под дефиницију из Конвенције о геноциду, али Британци и њихови савезници Американци су замислили да им то буде подлога за укидање Републике Српске. То је нешто што је српском народу апсолутно неприхватљиво и Србија треба да затражи од Русије и Кине да уложе вето на предлог овакве резолуције.

vojislav-seselj-18-06-2015-1Ако Србија то не уради, ако Србија и овог пута поклекне, онда ће то бити највећа издаја која нас је кроз досадашњу историју задесила. Ова напредњачка власт је мислила да може да се додвори Западу, да на Западу може да нађе пријатеље, да на Западу може да нађе савезнике. Видело се сада да од тога нема ништа. Видело се да нам оне исте силе које су нас бомбардовале деведесетих година, сада не могу изненада постати пријатељи. Они против Србије воде ону стару политику из деведесетих година у континуитету и они ту своју политику неће окончати док нам не одузму и Војводину, и Рашку област, односно санџак, док Србију не сведу на некадашњи Београдски пашалук.

Због тога Српска радикална странка спрема видовдански митинг под називом „Видовданска буктиња српског радикализма“, да бисмо се пред народом и пред светом изјаснили детаљно о свему оном што мислимо, о свему ономе за шта се боримо, и о свему ономе због чега се супротстављамо актуелном режиму.

Најављена је и посета Ангеле Меркел Београду, а она има превасходни циљ да натера Александра Вучића да оде у Сребреницу и на тај начин изрази кајање, као да је Србија, као да је српски народ крив због злочина који се тамо десио. Злочин се десио и ми га не негирамо, али тај злочин је представљао стрељање одређеног броја ратних заробљеника, никако није био геноцид и најмање седам пута мање људи је стрељано него што се то износи у лажним хашким пресудама и него што се то износи у политичким актима западних сила.

Вучић не сме да 13. јула иде у Сребреницу. Вучић не сме то да уради српском народу. Он то не сме да уради Србији. То је то што смо имали за данашњу конференцију. Изволите, ако имате неко питање. Ако немате питања, све вам је било јасно. Хвала вам. Довиђења.