АКТУЕЛНО

ОВАКО ЈЕ СРБИМА ОТИМАНА ИМОВИНА: У Косовској Митровици из куће исељена петочлана србска породица


Одузета му кућа: Данило Илић

Одузета му кућа: Данило Илић

Породица Илић са троје деце исељена је јутрос из своје куће у северном дела Косовске Митровице након што је Албанац на суду добио спор да је он власник куће.

Илић није учествовао у судском спору јер, како каже, од суда није добио ни један позив за парницу, осим пресуде да мора да напусти кућу коју је купио 2002. и да је 2006. године сазнао да је Албанац са два сведока кућу и имање пребацио на себе.

Данило Илић изјавио је Радију Контакт плус да је морало овако како не би било инцидената, да је пробао на све начине и да није ишло.

У Косовској Митровици јутрос је била јака концентрација Косовске полиције који су како се претпоставља били спремни да реагују у случају да Илић не напусти кућу која се налази уз Основну школу Св. Сава у строгом центру града.

– Нисам хтео ни пријатеље ни било кога другог да излажем опасности да буду ухапшени, малтретирани, да се догоди можда и нешто горе – рекао је Илић и додао да има обећања да ће бити учињено све како би судски спор у вези куће коју је купио био поново покренут.

– Ово је четврти пут како покушавају да ме иселе, три пута до сада смо некако успевали да се одбранимо сада је то отишло далеко и нисам хтео да се излажу ризику нечији животи, хапшења, шта се већ све спремало за данас. Повукао сам се и можда је тако и најбоље – рекао је он.

Петочлана српска породица која је јутрос исељавала ствари из куће у којој су живели није решила стамбено питање и по речима Данила у току дана ће видети где ће наћи неки приватни смештај.

Данило Илић је у кући живео са супругом и троје деце.

Адвокат Миодраг Бркљац изјавио је раније је случај Данила Илића пример како је Србима на Косову у последњих десет година отимана имовина.

Иако је Илићев адвокат поднео захтев за понављање судског процеса, Основни суд у Митровици скоро годину дана се не оглашава тим поводом.

Илић се у вези са овим случајем обраћао и Еулексу који се огласио ненадлежним.

 

———-

http://wp.me/p1Fuk8-Ixq

19. 06. 2015. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић