АКТУЕЛНО

Исповест Албанке: „Харадинај је извадио нож и почео да коље полицајце, а онда …“


фото: СРБИН.инфо

фото: СРБИН.инфо

Албанка К. Љ. једна од од жртава Харадинајеве бруталности, отета је и одведена у логор ОВК на планини Јуник са групом сународница и Ромкиња, недалеко од границе са Албанијом. Она је испричала да су она и све киднаповане жене, чим су закорачиле у логор, занемеле пред језивим призором.

„За дрво су била везана два измасакрирана српска полицајца, која су припадници ОВК отели у заседи код места Раставца. Делови тела су им били одсечени, очи извађене, а у ране им стављали со. Језиви крици и врисак унакажених људи проламао се околином“, испричала је ова Албанка.

Следећи призор које су жене виделе је како Харадинај прилази полицајцима с моторолом подешеном на фреквенцију српске полиције.

„Извадио је нож и почео да коље заробљенике. Док су ови умирали уз јауке, њихове колеге су све то слушале“, наводи у сведочењу К. Љ. Пошто је заклао полицајце, Харадинај се обрушио на жене.

„Везао ми је руке и силовао ме. Док се иживљавао, Харадинај ме је ножем којим је убио полицајце секао по телу. Мучење и силовања нису избегле ни остале жене с којима сам била у групи“, навела је К. Љ.

Она је такође рекла да је сазнала да су Харадинајеви људи убили њеног оца. Испричала је да су маскирани у униформе спрске полиције дошли његовој кући и позвали га да изађе напоље. Када је човек изашао, Харадинајеви људи су му одсекли главу.

У досијеу о злочинима је и казивање сведока Албанца који је Харадинаја лично познавао. Човек је прво детаљно описао како га је 1998. године група Харадинајевих људи мучила када им је неко јавио да сарађује са Србима.

Затим је следила исповест о страшној личној трагедији која га је задесила годину дана касније, када је Харадинај са још четворицом терориста упао у његову кућу.

„У кући смо били моја два брата, супруга, петогодишњи син и ја. Упали су маскирани. Сигуран сам да су то били они јер препознајем Харадинајев глас. Један брат се сакрио у бунар, а ми смо остали у кући. Жену и дете су ми извели напоље, а нас су задржали у кући. Чуо сам рафале…“, прича овај сведок.

Када је касније изажао, видео је тело жене и петогодишњег сина.

„Сину су у грло и стомак били забодени ножеви, а жена је била убијена рафалима у груди. Из грла мог сина, где је био забоден нож, још је текла крв. Ту слику никада нећу моћи да заборавим“, рекао је овај несрећни ћовек, пишу Наше новине.

О застрашивању очевидаца Харадинајевих злочина доста се говорило у време суђења у Хагу, а српски органи располажу и подацима да је Харадинај још 2000. као заменик команданта полиције на Косову покушао да се обрачуна са „незгодним“ сведоцима.

———–

http://wp.me/p1Fuk8-IE4

23. 06. 2015. МАГАЦИН/Србија данас, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Šta će vam komentar kada se to sve zna,to zna ceo svet na čelu sa NATO-m i to je delo tkz.zapada.Albance i bosanske muslimane su izabrali da se pomoću njih svete Srbiji,da Srbima nametnu teret genocidnog naroda i da se rehabilituje Nemačka i ostali fašisti.Piše se nova istorija po nalogu moćnika,prekraja se prava istorijska prošlost.Slabima ni Bog nemože pomoći,a moja jedina nada je da Rusiju pokorit nemogu barem dok je Predsednik PUTIN na njenom čelu.

    Свиђа ми се