ДРУШТВО

Ко је укинуо срећу? Ја још увек верујем у правду и надам се…


Пише Слађана колумниста СРБског ФБРепортера
24.6.2015.

Ко је укинуо срећу? Ко је себи дао то за право? Ко?

Да ли је то онај који нас лажно наводи да поверујемо како је систем крив за све, као да је систем жив организам који има моћ да одлучује?

За оне који још увек не знају – систем чине људи, људи одлучују кога ће бомбардовати а кога не.

Људи одлучују која регија ће да гори и чији животи не вреде пишљива боба. Људи одлучују ко ће имати да једе а ко ће да умре гладан.

images

Жалосна је назови брига запада према нама иза које се крије ништа друго до похлепна, бездушна, злочиначка природа, вековима научена да пљачка.

Желим да разјасним онима који још увек криве себе, и онима који нас оптужују за лењост и комформизам.

Редовно пратим фејсбук коментаре наших печалбара преко баре. Оно што ми је одмах упало у очи је њихова велика потреба да докажу себи и бриселским сатрапима како су лојални грађани Европе.

Једна госпођа рече да је побегла главом без обзира од комунизма у праведни капитализам на запад где се ради и где тече мед и млеко. Госпођа није свесна да целим светом влада капитализам и одређена група банкарских лихвара, а да је она имала срећу да се затекне на самом извору зла.

Како то у Србији влада комунизам или у Грчкој, када иностране банке воде главну реч и кредитирају Србску и Грчку привреду, како је могуће да нису изразили своје гађење спрам нашег накарадног комунизма и одмах театрално повукли свој новац из тог шугавог, нерадничког, система препуног лењих и покварених људи?

Како је могуће да су војници исте те Немачке, као и осталих чланица НАТО алијансе бомбардовали малу, комунистичку, покварену Србију осиромашеним уранијумом? Зар нису били гадљиви? Зар нису били гадљиви на злато које је Рајх опљачкао у Србији за време Другог св. рата?

Шта су њихове трупе тражиле у Либији, Сирији, па сада као резултат њихове бриге и мировних мисија  огромне реке унесрећеног народа хрле ка Европи?

(Зидове и ограде дижу узалуд. Срби су племенит народ. Биће онако како је Господ одлучио. Србски народ има велико срце и зна шта значи када ти растуре дом, породицу, живот, тако да не сумњам да ће бити гостољубив и према избеглицама.)

Шта је племенит, брижан, карактеран запад желео да постигне рушењем режима Моамера Гадафија, његовим сакаћењем, понижавањем и убиством пред широким аудиторијумом и инсталирањем својих људи?

Шта тај исти запад има да замери Русији?

Скоро сам се сита исмејала на њихове покушаје да деградирају Путина и докажу како је лажњак. Поручила бих им да прво докажу како су пале куле Близнакиње и да се присете да им је Бин Ладен, агент ЦИЕ умро од болести бубрега много пре тог догађаја тако да никако није могао да нареди њихово рушење осим уколико није устао из гроба.

У сваком случају наш је премијер незадовољан својим народом, можда ће овај нови генетски  модификован много више да му прија. Све је релативно. Важно је да Шиптарска банда добије државу и прође некажњено за злочине, да се на западу живи луксузно као и раније, и најважније – да се паре врте макар пропао цео свет.

***

Спасимо себе и Србију

Ја сам човек будала, још увек верујем у правду и надам се.

Замолила бих да се почне на време са предизборном кампањом и да дијаспора одабере свога кандидата као и ми одавде, те тако уједињени пробамо да спасемо себе и Србију.

Није решење да сачекамо да Николић оснује странку, покупи гласове и крене у сарадњу са Вучићем као што је очигледно да то и Шешељ ради.

Такође није решење да Петровић Драган продаје себе зарад останка на послу и оснива нову странку уситњавајући још више патриотску опцију. Морамо раније разоткрити лажове и то се да извести тако што им се поставе замке на које се похлепни нахватају.

Знам да Заветници имају програм за пољопривреднике и покушавају да макар нешто ураде. У Ваљеву неће нико да им уступи простор за трибину НЕ У НАТО јер се плаше инспекције или одмазде.

Мени је потпуно свеједно ко би био избор, уколико је тај неко човек од речи.

Никада у животу нисам одустала па нећу ни сада. Ми смо гладни! Услови у којима многи од нас живе, нису за људе. Помозимо једни другима да појединци попут нас не страдају недужни.

Учимо од Орлића и дочекајмо их следећи пут боље и срдачније, боље него оног мајмуна Робија Вилијамса што носи ђаволске рогове на глави и поздравља Загреб усред Београда.