АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Никакви изговори и објашњења више не пролазе – Европска унија нас не жели, то је постала јавна тајна


Изолација Србије – изговори не пролазе

Ствари су сада мало јасније, а никакви изговори и објашњења више не могу пити воду, Европска унија нас не жели као равноправног члана. Мислим да је то сада постала јавна тајна.

Никоме више ништа није јасно, али чињеница је да је Мађарска одлучила да читавом дужином граничног прелаза са Србијом од 174,7 километара постави зид – жичану ограду.

Да ли је наша Влада предузела све да Србија не оде на “црну листу“ или ипак полако сви желе да се изолују од нас?

kineski zid

Моје мишљење је да смо овим потезом на неки начин ушли на “црну листу“, а ускоро ћемо видети да ли то можда значи потпуну економску и финансијску изолацију. Мађарска је чланица Европске уније. Ваљда је чланица оне исте Уније која промовише слободно тржиште у виду слободе кретања људи, слободе кретања капитала, итд. Србија већ година уназад иде ка правцу уласка у ту исту Европску унију. Србија је очигледно довела себе до тога да никада није радила у свом интересу и готово у већини случајева зависи од добре воље других.

Ствари су сада мало јасније, а никакви изговори и објашњења више не могу пити воду, Европска унија нас не жели као равноправног члана. Мислим да је то сада постала јавна тајна. Полако постајемо црна рупа на карти Европе. Немамо никакве перспективе када су у питању опоравак економије, демократија (слобода мишљења, говора и сл.), примена реформских процеса. И ако бисмо једног дана ушли у Европску унију били бисмо најслабија економска чланица. Због тога, у многим европским и међународним круговима нема добродошлице Србији. Има само оштрих захтева, нових услова и лоших опаски. Србија је у овом тренутку под великим знаком питању у сваком сегменту. Немамо никакво поштовање у свету, па чак ни од суседа Мађарске, чију одлуку сматрам скандалозном.

У последње четири године Србија не напредује, већ назадује, све више и више. Ако се овај тренд настави постаћемо “пусто острво“ и на сигурном путу ка огромној социјалној беди и сиромаштву. Србија је на међународном нивоу постала “карта за поткусуривање“ великих сила. Управо због тога, окружена чланицама ЕУ и НАТО-а, постаћемо дубоко укопана држава у својој нефункционалности, високој корупцији, незапослености, раду на црно… Међународна заједница нема никакву стратегију за Србију, али не верујем да ће тек тако лако “одустати“ од нас, јер ће врло брзо доћи до промене тактике којима ће деловати против нас, пре свега, новим уценама.

Са друге стране, и грађани Србије сносе део кривице за стање у земљи јер су пасивни, а највише подложни политичким застрашивањима, али свакако нису главни кривци.

Србија мора прво да обезбеди стабилност економије, односно да је прво опорави, јер је пропала по свим кључним параметрима. Када се то деси нико неће моћи да нас усмерава и говори шта је добро, а шта лоше по нас.

Оног момента када Влада Републике Србије пошаље јасну и недвосмислену поруку својим грађанима да ће радити у њиховом интересу и да не долази у обзир концепт одвајања територија, тек онда можемо почети озбиљно да разговарамо.

5 replies »

 1. SVAKA CAST NA NAPISANOM TEKSTU OGVO STO JE NAPISANO JE SVE ISTINITO ONI ZELE DA RASCERECE SRBIJU DA JOJ POKUPE SVE STO JE VREDNO I DA JE POSLE SUTNU JER CE ONI TRAZITI DA SANDZAK POSTANE DRZAVA DA VOJVODINA TAKODJE POSTANE SUVERENA DRZAVA I STA OSTAJE OD SRBIJE BEOGRADSKI PASALUJK NA VODI.

  Свиђа ми се

 2. ВЕЋ ДВА ВЕКА И ВИШЕ ЈАСНО ЈЕ:  ДА ЈЕ БАЛКАН КАО ЗНАЧАЈНА ГЕОПОЛИТИЧКА ЛОКАЦИЈА, СА ПРАВОСЛАВНИМ СРБИМА САМО ОБИЧАН ПОЛИГОН АНГЛОСАКСОНСКИХ БАНКАРА И ЊИХОВИХ ПОСЛУШНИКА, ЗА УВЕЖБАВАЊЕ РАЗНИХ МОДЕЛА ОТИМАЧИНЕ И ПРЕВАРЕ СА ЦИЉЕМ ОСВАЈАЊЕ ЦЕЛОГА СВЕТА ! САДА 2015 ГОДИНЕ И РУСИ И ГРЦИ СЕ БУДЕ ИЗ ЛАЖНОГ СНА О БЛАГОСТАЊУ НА ПЛАНЕТИ , ДОК НЕКИ НАШИ СУНАРОДНИЦИ ЈОШ УВЕК САЊАЈУ БУДНИ И ДИВЕ СЕ ИСТИМ ЛАЖИМА И ЗАБЛУДАМА ! НА ЖАЛОСТ СВИХ НАС КОЈЕ СУ ОБМАНУЛИ !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  Среда, 24 июня 2015, 21:14 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “ Изолација Србије – изговори не пролазе

  Пише: Данијела Ружичић – економски аналитичар Погледи, 19. јун 2015. 

  Ствари су сада мало јасније, а никакви изговори и објашњења више не могу пити воду, Европска Унија нас не жели као равноправног члана“ >

  Свиђа ми се