ДРУШТВО

Ђука (СНС): Одлуку о такси за јавни сервис донео РТС, а не Влада (јер тако им се може?)


26. јун 2015, ПРАВДА

Посланик Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић изјавио је данас да Влада није увела таксу за финансирање јавних сервиса, већ да је то одлука Радио-телевизије Србије (РТС) као независне институције.

djukanovic-397x337

Владимир Ђукановић

„Власт ништа не уводи, уводи је (таксу) РТС у складу са законом. Таксу кад уведете, она је обавезујућа, њу морате да плаћате. Власт са овим нема никакве везе, ово је нешто што је донео РТС“, казао је Ђукановић новинарима у Скупштини.

Он је казао да друштво мора да се определи да ли уопште жели јавни сервис, и да ако жели, то грађани морају да плаћају кроз буџет или као таксу.

Упитан да ли ће, и поред увођења таксе, држава и даље (из буџета) финансирати РТС, Ђукановић је казао да када се држава повуче из власништва у медијима она неће моћи ни да их финансира.

Држава мора у потпуности да се повуче из свих медија, па самим тим држава неће финансирати ни један медиј, па самим тим ни РТС ни Радио-телевизију Војводине“, казао је Ђукановић.

Посланик Демократске странке Борислав Стефановић казао је раније новинарима да је Влада Србије обманула јавност када је укинула претплату за РТС, јер је сада предвидела таксу која износи исто колико и претплата.

***

11209351_993396180722595_7863161048077802917_n

ФБ страница Srbija u rukama mafije

ФБР ДОДАТАК са ФБ странице Srbija u rukama mafije – ШТА ГРАЂАНИ МИСЛЕ О ОВОМЕ:

 

5 replies »

 1. Скини, амерички и ватикански слуго, ту значку са ревера, НИСИ ДОСТОЈАН да је носиш. Стави америчку заставу, ЕУ или велике Албаније. Ове би вам у потпуности приличиле, и Теби и свим Твојим страначким колегама.

  Свиђа ми се

 2. пси луталице имају више права од Срба у Србији за псе имају више саосећања од нањ траже таксе ситне пажње кад се Србин разболи процедура је компликована за болесно пашче има срдбстава има начина има воље
  за гене и мени сличне нема држава милости за псе пуно љубави@медицинске неге
  Кад мене боле зуби немам где нема@хуманих зубара@у домовига здравља фи у приншватним ординацијама болесник јје медицинарима средстсо
  За србски народ само уцене таксе претње веће цене народ србски убрзано гурају у беду и безнађе

  Liked by 1 person

 3. намети су већи од могућности Срба да плате зато се ангажују извршитељи да отму покућство стицано одрицањем годинама штедњом
  Државни врх не зна не може да разуме обичног србског човека клји пости и за Божић и за Вљњкрс месо је мисаона именица а за привилеговаане свакодневница
  Таксе зљ народ мљло нам је намета да нањ сатру да изравнају пут којим се крећу да нас прегазе и утабају пут којим се крећу нљма обичним смрртницима са којима им је мизермо да ве пореде

  Liked by 1 person

 4. Како сте ви један од најчитанијих алтернативних медија, који се за разлику од ЈаДног сервиса – РТС-а,
  – не боји да увек пренесе само истините информације,
  – не устручава да пише о србству,
  – не стиди да текстове пише ћирилицом,
  – не плаши шта ће премијер и министри рећи
  – …
  предлажем да донесете одлуку да се уведе такса којом би се подржао Ваш рад.
  За разлику од РТС-а предлажем да таксу уведете само за министре и посланике и да не буде мања од њихових могућности (не понижавајте их)

  Liked by 1 person